Új év, új laptop - melyiket válasszuk?

2021. January 19. | Szponzorált tartalom

Anno amikor hőskorát kezdte élni az informatika és vele együtt a számítástechnika akkor még ki gondolta volna, hogy 2021-ben ennyi újdonság, ennyi forradalmi vívmány lesz, ami a laptop piacát illeti. Márkák sokasága: ASUS, Apple, HP, Acer, Toshiba, Dell, Lenovo, Fujitsu, Sony. Ahogy mindenben így a laptop vásárlásakor is megannyi kérdést teszünk fel magunknak és a hozzáértő ismerősünknek, vagy a témát jól ismerő barátainknak. Melyik a legjobb? Legmegbízhatóbb? Mit tud egyik és mit a másik?

Az ár sem utolsó a szempont listán. Tehát ezeket a kérdéseket jobb előbb tisztáznunk és csak utána keresni új laptopot. Cikkünk segíthet a döntésben!

Laptopok játékra vagy üzleti célra

Amennyiben játékra kell, abban az esetben a gamer laptop kitűnő választás, így más elvárásoknak kell megfelelni az adott számítógépnek. Nagyon jó és erős videokártya kell bele, kiváló ventilátor az akár több órás játék hevében tudja hűteni magát a gép. Aztán van, aki üzleti célokra keres laptopot magának. Nagyjából nekik elég egy strapabíró gép, ami persze azért jól szimbolizálja a státuszukat egyszóval presztízs gépnek kell lenni.

E-mail küldés-fogadás, irodai dokumentumok kezelése, közösségi média használata és nagyjából itt ki is merült a dolog, ugyan ez mondható el a sima hétköznapi otthoni felhasználásra vásárolt laptopokról is. Szóval most az átlagemberek milyen típust és miért kérdésre sem lesz kimerítő válasz. Viszont vannak még az egyéb kategóriák, mint például a tudományos munkára szánt gépek, ott megannyi feltételnek kell megfeleljenek a laptopok.

Kijelző mérete, memória, akkumulátor és a töltöttségi ideje, mint szempont

A nagyság, pontosabban kijelző méretek is döntőek tudnak lenni laptop vásárláskor. Főleg, ha valaki filmezésre vagy a már említett gamer tevékenységre szeretné használni leendő laptopját. Lássuk mindezt számokban kifejezve: 10.6″, 11.1″, 11.6″, 12.1″, 13.1″, 13.3″, 14.0″, 14.1″, 14.5″, 15,0″, 15.1″, 15.6″, 16.0″, 16.4″, 17.0″, 17.1″, 17.3″, 18.4″. Röviden a nagyon kicsitől a jó nagyig. A másik dolog amire sokan panaszkodnak, hogy megfelelő-e a billentyűzet.

Egy biztos érdemes strapabíró „gombozattal” rendelkező laptopot vásárolni, mert nagyon kellemetlen tud lenni, ha kiesik egyik másik billentyű. Fontos szempont még a csatlakoztathatóság, azaz, hogy milyen bemenetekkel (USB, HDMI, LAN kábel) rendelkezik a laptop. Végezetül a szín sem mindegy (főleg a hölgyek szeretnek válogatni a színek közül). Standard fekete, szürke vagy ezüst színű.

Vagy van a divatosabb fehér vagy aranyszínű, netán hölgyeknek rózsaarany színű. Ugyanakkor a lehetőségek tárháza itt is széles spektrumon mozog. Akinek nem elég az alapszín az dekorációs megoldásokkal teheti egyedivé a gépét.

Megfelelő ár-érték arány és csábító kedvezmények

Az interneten böngészve megtalálhatjuk a legjobb és árban is megfelelő laptopot. A keresési feltételeket pontosan meglehet adni tehát könnyen szűrhető, hogy milyen laptopot akarunk magunknak rendelni, vásárolni. Az egyszerűbbtől a luxusig minden megtalálható az oldalon, ami a laptopokat illeti. Plusz ami nagyon jó dolog, hogy vannak olyan termékek, amikhez adnak ajándékot, ezek az ajándékok többnyire értékesek. Ezek általában egyéb kiegészítők. Laptop táska, fejhallgató, egér stb...

Nem beszélve arról, hogy a világháló különböző oldalain számos leárazással, akcióval, illetve kedvezménnyel is találkozhatunk. Ami egy drágább laptop esetében jelentős összeg. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor laptop kiegészítőket is tudunk rendelni az online webáruházból. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a hordozható számítógépet milyen célra fogjuk használni, ez a gép ára tekintetében rendkívül fontos szempont! Így a későbbiekben nem érhet minket csalódás.



Elfelejtett jelszóRegisztráció