Több játékot is eljuttat Macre az Apple Game Porting Toolkitje

Szerző: xoki | 2023. June 13. | hír | 0 hozzászólás

A WWDC 23 során az Apple bejelentette, hogy Macre is elérhetővé válik a Death Stranding: Director's Cut, de a Game Porting Toolkitről is lerántotta a leplet, amely sokkal hasznosabb lehet, mint ahogy az első ránézésre tűnt.

A Game Porting Toolkitet fejlesztőknek szánt szoftverként mutatták be, amely elősegíti, hogy gyorsan felmérhessék, mi kell a PC-s játékaik MacOS-re is történtő portolásához. A DirectX 12 emulációs képességei viszont annyira kiemelkedőek lettek, hogy már több felhasználó is élvonalbeli játékokat (Diablo IV, Cyberpunk 2077) futtat a segítségével.

A CodeWeavers blogján a CrossOver termékmenedzsere felfedte, hogy az Apple a CrossOver Wine forráskódját használta fel a Game Porting Toolkithez. Bár a CrossOver nem dolgozott együtt az Apple-lel, mindenképpen örülnek annak, hogy a cégóriás felfigyelt a Wine-ban rejlő lehetőségekre.

Íme néhány példa arra, hogyan fut a Diablo IV, a Cyberpunk 2077 és a Hogwarts Legacy. A Game Porting Toolkit telepítéséhez a Frityet által készített útmutatóban találhattok részletes leírást.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció