Tíz live service játékot tervez kiadni a Sony

Szerző: xoki | 2022. February 05. | hír | 0 hozzászólás

2021 harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi beszámolója során a Sony megerősítette, hogy 2026 márciusa előtt tíz live service játékot terveznek kiadni.

A cég több éven keresztül szinte kizárólag az egyjátékos címekre fókuszált, de most már erőteljesen a Game as a Service (GaaS) üzleti modell felé törekszenek. A Bungie 3,6 milliárd dolláros felvásárlásával láthatóan új irányba kezdtek nyitni, és előfordulhat, hogy a régóta várt többjátékos The Last of Us is a terveik között szerepel.

A Sony a PlayStation 5 eladásairól is friss információkkal szolgált. A leszállított példányok száma elérte a 17,3 milliót, ami azt jelenti, hogy az utolsó negyedévben elődjéhez képest rosszabbul teljesített. A PlayStation 4-ből ennyi idő alatt 20,2 millió kelt el, bár azt nem árt szem előtt tartani, hogy az előző generációs konzol gyártására nem volt kihatással a jelenleg is tartó chiphiány.

A fennálló probléma miatt előrejelzéseiket is kénytelenek voltak lecsökkenteni, így a legfrissebb szerint 3 millióval kevesebbet várnak az eredetihez képest. A cég most már 19,3 millió eladott példányt jósol március végéig. Bíznak abban, hogy amikor a chiphiány enyhül, majd az emiatt kieső eladásokat is pótolni tudják.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció