Számos be nem jelentett projektet kaszált el a PlayStation

Szerző: xoki | 2024. February 29. | hír | 13 hozzászólás

Miközben a Sony stúdió körülbelül 900 embertől válik meg, beleértve a Naughty Dog, az Insomniac és a mostanra megszűnt PlayStation London alkalmazottjait, a PlayStation Studios több be nem jelentett projektet is megszüntet.

A PlayStation két különálló blogbejegyzésben tárgyalja az elbocsátásokat: az egyikben a távozó vezérigazgató, Jim Ryan az egész vállalatra kiterjedő emailt osztott meg, a másikban pedig a PlayStation Studios vezetője, Hermen Hulst fejtette ki az elbocsátások okát, illetve az ezzel járó következményeket.

A PlayStation Londont érte a legnagyobb csapás, ugyanis a stúdió teljes bezárása mellett döntött a vezetőség. Ez azt jelenti, hogy az említett csapat 2022-ben PS5-re bejelentett live service címét biztosan kihúzhatjuk a közelgő játékok listájáról, de emellett több bejelentetlen projektet is elkaszáltak. Hulst elmondása szerint a folyamatban lévő projektjeik, stúdióik és porfóliójuk összevetése után döntöttek úgy, hogy leállítják egyes projektek fejlesztését.

Egyelőre nem tudni, hogy ezek a törölt projektek a PS4-et, a PS5-öt, a PSVR-t, a PC-t vagy a mobilokat célozták-e meg, de a fenti bejelentés mindenképpen egy újabb csapást jelent a PlayStation egykor nagyra tartott ambícióira nézve, hiszen korábban legalább tíz PS5-re tervezett, belátható időn belül megjelenő többjátékos címet ígértek.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
toncsi92 avatar
Twisted metal játékot+ pár készülő vr játékot kukáztak nyilván egy Wolverine-t nemfognak kukázni, viszont kénytelenek lesznek meglépni hogy, a következő játékaik már nem ps exkluzívok lesznek hanem esélyes hogy, megjelenés napján esetleg rá 2-3 hónapra már pc-re is kifogják dobni mivel ezek a hatalmas fejlesztési költségek nemtérülnek meg nekik ha esetleg mégis megtérül akkor nem hoz akkora + bevételt amivel számolnak. Phil Spencer is elmondta hogy, nagyonjó minőségi játékokat csinál a PS de ez fenntarthatatlan lessz rövid időn belül és nemtérül meg.
0
2
0
0
💬 6
Payphoner avatar
@toncsi92: Nem fogják kiadni 2-3 hónapon belül egyből meg főleg nem a legnagyobb játékaikat. Te láttad hogy megugrott a PS5 eladása mikor kijött a marvel spiderman 2? És már jön is be a pénz a konzolból, ha meg már megvetted de más drága játékot nem akarsz venni már fizetsz is elő ps plus-ra. Részben énis így jártam. Azért az egy játékért simán megvettem a PS5-öt pedig tudtam hogy megfogom bánni mert amúgy a világon semmi értelme nincs. De akkor már ha megvettem durrant hozzá az előfizetés. Hidd el ezt emberek 10 ezrei megcsinálták.
1
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Ez a srác nagyon el van tévedve, vagy ennyire eszi Phil Spencer szavait nem tudom. 😆 A Playstation nem egy Xbox kaliber, hogy első nap Playstation Pluszba kelljen rakni a játékaikat, meg bőven hozzák a milliós eladásokat PC-s megjelenés nélkül, szóval nem nagyon értem mi nem terül meg nekik, illetve mi fenntarthatatlan abban, hogy megjelenéskor jó darabig konzol exkluzív egy cím. Pénzügyek mögé egyikük se lát bele, persze találgatni lehet. Wolverine játék megjelenésekor is rengeteg játékost berántanak majd megint. Az Insomniac szépen fenntartja az érdeklődést a PS5 iránt.
1
0
0
0
toncsi92 avatar
@kismadar: Valahogy mégis csökkentek a sony részvények 10 millió dollárral, miután nemsikerült teljesíteni azokat a ps5 gép eladásokat amiket vártak, + hiába veszik az exkluzív játékaikat milliós nagyságrendekben amik minőségileg nagyon ottvannak az tény énis imádom őket, csak nemvéletlenül nyilatkozta az új ps ceo is ez a Hiroki Totoki hogy, nem az exkluzivitásban látja a jövőt és jobban fognak nyitni a pc felé a közeljövőben. Nembuták őkis látják a számokat helldivers 2 is hatalmas siker lett pc-n ezértis mondom hogy, pénzügyileg nekik nagyonis megérné ha pcre is kidobnák a játékaikat azt elhamarkodottan írtam hogy, első 2-3 hónap után jönnek ps címek pcre is kivárják valószínűleg az 1 évet és maximum utána valamikor.
0
0
0
0
toncsi92 avatar
@Payphoner: Ez igaz egy spiderman 2 hatalmas húzócím sokan vesznek csak azmiatt ps-t is, viszont a ps plus előfizu az már más kérdés elővoltam fizetve 1 évig kb 2-3 játék ami érdekelt is abból a felhozatalból, majd áremelés után mondtam is le az előfizut mert egyszerűen csak fizettem a semmire. De persze mindenkinek a saját döntése kinek mi éri meg és mi nem.
1
0
0
0
Payphoner avatar
@toncsi92: Egyre kevésbé éri meg amúgy, hiába tesznek bele néha egy egy nagy címet ha már amúgy volt mondjuk ingyenes Epicen PC-re vagy csak simán amúgy egy 5 éves játék. Most bele került az új NFS (ami szerintem nem lett rossz) AC Valhalla, the outer worlds, szóval vannak néha jó címek de a mondjuk 200 játéknak a fele eleve ilyen több mint 10 éves vagy ilyen 2D felső vagy oldal nézetű 3 bites retek sz*r
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@toncsi92:
ezek a hatalmas fejlesztési költségek nemtérülnek meg nekik ha esetleg mégis megtérül akkor nem hoz akkora + bevételt amivel számolnak


Nem, a lófäszt. Kb. évről évre rekordnyereséget könyvel el mindegyik kiadó, annak ellenére, hogy folyton picsognak a magas fejlesztési költségek miatt.

A terjesztési költségek a digitális átállással töredékére estek, a piac 20 éve alatt több mint 10-szeresére nőtt, a játékok alapcsomagjának az árát ugyanezen idő alatt felemelték 50-ről 70$/€-ra, Season passal meg minden fiszem***ommal némelyik felmegy 100-150$/€-ig is, plusz a mikrotranzakciós bevételek.

Ami meg a fejlesztési költségeket illeti, rengeteget le lehet azokon szorítani a játékok minőségromlása nélkül, vagy épp a minőségjavulása mellett. Nagyon sok parazita telepedett rá a játékfejlesztésre, amik érték hozzáadása nélkül nyomják a költségeket.
2
0
0
0
NemAzaSrac avatar
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
0
0
0
1
Payphoner avatar
Végül is Úgyem fejlesztenek új játékokat csak remastereket :D Szóval érthető ha mindenkit elküldenek ugyan is nem akarja a sony hogy picit is megerőltessek magukat az alkalmazottak
0
0
0
0
💬 1
kismadar avatar
@Payphoner: El lesznek idén a Final Fantasy VII Rebirth-el, és a Silent Hill 2 Remake-el(ha ez egyáltalán megjelenik xd), sőt ott lesz a Rise of the Ronin, és a Stellar Blade is. A remasterek ehhez képest csak hab a tortán. Valve-osan elvegetálnak majd a következő generáció startjáig.
1
0
0
0
kismadar avatar
Az EA részéről meg ment a levesbe a Respawn készülő Mandalorian játéka, egy nagy szívás ez a kialakult helyzet különben.
1
0
0
0
santakigyo avatar
Valamire biztos készülnek. Ok nélkül ilyen neveket nem engednek el.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Be nem jelentett játékokkal könnyű dobálózni, azzal kellene vagánykodni amiről már bizonyíték is van...
0
0
4
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció