Path of Exile: hamarosan megszűnik a Windows XP, Vista és a DirectX 9 támogatása

Szerző: xoki | 2019. January 29. | hír | 0 hozzászólás

A Grinding Gear Games bejelentette, hogy a népszerű ARPG-jük, a Path of Exile a márciusi 3.6.0-s frissítést követően többé nem támogatja majd a Windows XP és Vista rendszereket, illetve ezekkel együtt a DirectX 9 támogatását is megszüntetik.

A játék hivatalos oldalán történt meg a bejelentés, és a fejlesztők szerint a játékosok mindössze 0,1%-a ragadt le a Windows XP-nél, ezért mondhatni logikus döntés született. Mivel a nagyobb cégek, mint amilyen a Steam vagy a Microsoft, már megszüntették az említett rendszerek támogatását, így hamarosan ők is hasonlóan cselekednek majd. Ebből adódóan a DirectX 9-re is hasonló sors vár, ugyanis eddig a Windows XP és a Vista rendszerek teljes támogatása miatt volt jelen. A legtöbb játékos azért használt DirectX 9-et, mert így kikapcsolhatták az árnyékokat, és nem azért, mert a gépük nem támogatta a DirectX 11-et.

Mindezeknek köszönhetően több erőforrás is felszabadult, így nagyobb figyelmet fordíthatnak majd a modernebb rendszerekre, illetve a DirectX 11-re, amely már alapból jobban teljesített a DirectX 9 kikapcsolt árnyékaival szemben is. Tehát ha véletlenül ti is a 0,1%-ba tartoztok, akkor minimum Windows 7-re kell majd váltanotok, ha továbbra is játszani szeretnétek a játékkal.

Path of Exile
Path of Exile
Path of Exile
Megjelenés: 2013. October 23. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, Hack and Slash, MMO
Fejlesztő: Grinding Gear Games
Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció