Olcsóbb, 500 GB-os Xbox Series X/S SSD készül

Szerző: xoki | 2021. September 20. | hír | 0 hozzászólás

Ahogy a Sony PlayStation 5 konzolja, úgy a Microsoft Xbox Series X/S is támogatja a tárhely kibővítését, de az extra SSD csak szabadalmazott formában, egy előre meghatározott gyártótól szerezhető be, és emiatt elég drága is. Szerencsére a legfrissebb információk szerint a Microsoft és a Seagate jelenleg egy sokkal megfizethetőbb, 500 GB-os SSD-n dolgozik.

A Microsoft Xbox Series X/S konzoljait csak egy Xbox Velocity Architektúrát támogató, és a belső tárhely sebességével azonos gyorsaságú SSD-vel bővíthetjük ki. Jelenleg a Seagate 1 TB-os terméke az egyetlen fejlesztési opció, amelyet 210 euróért lehet megvásárolni, miközben átlagosan 100 euró környékén juthatunk hozzá a standard 1 TB-os M.2 NVMe SSD-khez.

Az XboxSquad.fr szerint az új 500 GB-os SSD november 14-től lesz kapható az európai piacon. Több franciaországi kereskedés oldalán is felbukkant már, de mivel hivatalosan még nem jelentették be, így gyorsan el is távolították. A kisebb kapacitású modell 155 eurós áron érkezik majd. Ez sajnos továbbra sem olcsó - főleg a standard 500 GB-os meghajtókhoz képest -, de mindenképpen megfizethetőbb 1 TB-os társához képest.

A Seagate oldaláról nézve a dolgokat tényleg nem olcsó mulatság a bővítőkártyák legyártása, hiszen a Microsoft által meghatározott követelményeket mind teljesíteniük kell. Ezenfelül a Microsoft igényt tart az eladott SSD-kből származó bevétel egy részére is. Igazából a konkurencia hiánya is nagyban kihat a magasan tartott árakra, de egyelőre úgy tűnik, a Microsoft nem tervezi újabb partnerekre bízni a gyártást.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció