SzámitógépvilágSzámitógépvilágSzámitógépvilág

Maximum 16 maggal és 170 W TDP-vel jöhet az AMD Ryzen 8000 széria

Szerző: xoki | 2023. May 18. | hír | 0 hozzászólás

A hétvégén közzétett friss információk alapján a Granite Ridge néven ismert következő generációs asztali platform maximum 16 magos termékeket hoz majd magával.

A PC Games Hardware és a Moore's Law is Dead osztott meg néhány érdekességet az AMD next-gen asztali platformjával kapcsolatban. Úgy tűnik, a Zen 5 szériás modellek 6-16 maggal (Nirvana) érkeznek majd. A teljes felhozatal egy továbbfejlesztett Zen5 mag-architektúrára támaszkodna, miközben a mag-klasztereket az Eldora nevezetű Core Complex Die-ban egyesítenék. A pletyka szerint még mindig terveznek 6 magos SKU-t, vagyis előfordulhat, hogy a Ryzen 7000 és 8000 széria felhozatala nagyban hasonlít majd egymásra.

A Moore's Law is Dead az AMD Zen5/Zen5c szerverekbe szánt termékek 2022-2025-ös ütemtervét villantotta meg a hétvégén. Mivel szerverekről van szó, így a Granite Ridge valószínűleg nem a Ryzen 8000 szériára utal, viszont ettől függetlenül tisztán látható, hogy 16 mag lesz a széria limitje, és 65 W-170 W TDP fogja jellemezni.

A dia szerint 2024 első negyedéve és 2025 első negyedéve között fog elindulni a gyártás, viszont ez valószínűleg továbbra sem a játékplatformra utal, ami akár egy évet is késhet.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció
Számitógépvilág balSzámitógépvilág jobb