Már minden GeForce GTX kártya támogatja az Nvidia RTX Voice-ot

Szerző: xoki | 2021. April 19. | hír | 0 hozzászólás

Az Nvidia, mellőzve mindenféle előzetes információt, elérhetővé tette az RTX Voice-ot a GeForce GTX grafikus kártyáknál is, amely azt jelenti, hogy mostantól nem kell a fájlok és az illesztőprogram módosításával bajlódnunk, ha egy régebbi kártya birtokában szeretnénk használni ezt a funkciót.

Az RTX Voice-ot eredetileg az RTX kártyák egyik exkluzív funkciójaként hirdették. Az Nvidia azt állította, hogy a működéséhez Tensor magokra van szükség, ezért csak az újabb GPU-kon működik. Később kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz, mivel néhány felhasználó a fájlok módosítását követően zökkenőmentesen futtatta a programot GTX grafikus kártyák mellett is. Mostantól viszont hivatalosan is elérhető a funkció minden Nvidia 410.18 vagy újabb drivert használó GTX és RTX GPU-nál, tehát akár egy GTX 600-as kártya is elég hozzá.

Az RTX Voice egyébként a grafikus kártya feldolgozási sebességét használja a mikrofon teljesítményének javítására egy algoritmuson keresztül. A funkciót sokan kedvelik, elsősorban a háttérzajok kiszűrése miatt.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció