Már a játékeladások 90%-a digitális az Egyesült Királyságban

Szerző: xoki | 2023. January 11. | hír | 13 hozzászólás

Az elmúlt néhány évben egyre népszerűbbé váltak a digitális játékok, és az idő múlásával egyre többen döntenek az efféle játékvásárlás mellett.

A Digital Entertainment and Retail Association jelentése szerint az Egyesült Királyságban a játékeladás 89,5%-át teszi ki a digitális média, vagyis mindössze 10,5% került értékesítésre dobozos formában. Néhány évvel ezelőtt ez közelebb volt az 50-50%-os arányhoz, miközben jóval korábbra visszatekintve a digitális média csak egy apró porszeme volt a játékiparnak. Ebből kiindulva mindenképpen érdekes látni, hogy ilyen téren mekkora változás megy végbe a játékiparban.

Fontos kiemelni, hogy a kimutatások a mobiljátékokat is magukba foglalják - amelyek ugyebár szinte teljesen digitálisak -, és így 30%-kal járulnak hozzá az adatokhoz. Ettől függetlenül a dobozos példányok tagadhatatlanul egyre népszerűtlenebbé válnak, és valószínűleg hamarosan a konzolok is a PC-s piac nyomdokaiba lépnek e téren, ahol a játékosok nagy része már a digitális áruházakat preferálja.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kovb677 avatar
Óriásszivárgás a Valve-nél: Netre kerültek a Half-Life, a Portal és Counter-Strike titkos anyagai


Most hozta le egy másik híroldal pcforum
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én mai napig megvenném dobozosan lemezzel együtt. De sajna manapság még dobozos, de lemez nélküli, csak kódos verziót sem kapsz szinte semmiből. Ugyan kicsivel több mint 1 éve már hogy ez nem probléma nekem se, mert van normális optikai hálózatos netem. Azelőtt kész kínszenvedős volt egy lemez nélküli játék felrakása, mert ADSL nettel ami maximum 1MB/s-el tudott tölteni, de sose tudtam annyival tölteni, mert akkor minden más eszközön nem volt net, tehát jó volt ha annak felével jött le valami az nagyon fájó volt. Viszont ha lett volna lemez is akkor pikkpakk fel lehetett volna tenni adott címet.
0
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@reszler112233: igen nekemis régen 1mb/s netem volt most hogy 300mbps van optikain gyakorlatban meg 30mb/s-el tölt már nem gond ez se
0
0
0
0
DDarkness avatar
Magyarországon meg a 2022-ben megjelent játékok 95%-a nem is volt kapható fizikai formátumban.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Én veszek néha dobozos játékot
Beaktivalom aztán a doboz rohadt jól néz ki a polcon
0
0
0
0
💬 2
kmetovics avatar
@MC MaRcI: Én is ugyanígy vagyok ezzel. Ezért is szoktam venni dobozost. Maga a lemez nem érdekel, mert nincs dvd olvasóm. Van egy szekrényem, amiben ezeket tárolom és néha át szoktam nézni, hátha kedvet kapok valamelyik játékhoz. Így voltam a Dishonored 2-vel, h hú basszus ez is létezik, csak még nem volt alkalmam kipróbálni, mert nem volt hozzá elég a vasam.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@MC MaRcI: Venném én is, de nekeim hiányzik belőlük a funkcionalitás (lásd alábbi kommentem). Régebbi/klasszikus játékokból viszont van egy kb. 200 darabos gyűjteményem.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
PC-n dobozos játékoknak már lassan 10 éve nincs is igazán értelme. Online aktivációt igényelnek, accounthoz kötöttek, egy tucat lemezen jönnek mert BD átállás PC-n nem volt és még leszednek egy legalább még egyszer akkora day-1 patchet. Eladni, elcserélni, kölcsön adni nem lehet. Nincs meg az a szabadság, amit régen megkaptunk.
0
0
2
0
Szabcsiadi avatar
PCre megérteném ha megszűnne a CD, mert a legtöbben ma már optikai meghajtó nélkül használják a gépet, de a konzolokhoz nem hiszem hogy megérné leállítani a CDk gyártását.
2
0
0
0
santakigyo avatar
Van konzolon nagyon sok digitális játékom.Viszont lemezes a gép és a használt piaca egész jó a játékoknak.Sajnálnám ha ez az opció megszűnne,de minden bizonnyal ez lesz a vége.
2
0
0
0
kmetovics avatar
Most komolyan kit érdekelnek a brittek?? 🙄🙄🙄🙄🙄
0
0
0
0
vyne avatar
Es ez meglepo? Nem is tudom mikor vettem utoljara jatekot cd-n a gepre. Biztos, hogy tobb mint 10 eve, de lehet regebben. Mar egy jo ideje nem volt egyik gepemben sem optikai meghajto.
Egyedul psre vettem 1-2 jatekot, de arra is inkabb digitalisan veszem mar regota.
0
0
0
0
💬 1
MaximumGame avatar
@vyne: Dobáló 4 se jön dobozosba màr, 2 remake se jött màr! Igy nem nehéz a 90% elérni..
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció