Kivonul a GPU-piacról az EVGA, többé nem készülnek EVGA GeForce kártyák

Szerző: xoki | 2022. September 18. | hír | 6 hozzászólás

Az egyik legnagyobb videókártya-gyártó, az EVGA egy zárt ülésre hívta össze a sajtó képviselőit, hogy bejelentse kivonulását a GPU-piacról.

A vállalat megerősítette, hogy nem várható tőlük GeForce RTX 4000 szériás modell, illetve a jövőben sem terveznek újabb kártyákat készíteni. Az EVGA teljesen felhagy a videókártyákkal, szóval az olyan versenytársak, mint az AMD vagy az Intel kártyáival sem terveznek foglalkozni. Ez a döntés pedig mindaddig érvényben marad, amíg az EVGA jelenlegi vezérigazgatója el nem hagyja pozícióját.

A hírportálok nincsenek tökéletesen összhangban az EVGA döntése mögött álló információkkal kapcsolatban, de állítólag az Nvidával eléggé megromlott a kapcsolatuk, ezért inkább lemondanak a jövőbeli együttműködésről. Az EVGA vezérigazgatója, Andrew Han azt állítja, hogy az Nvidia rosszul, igazságtalanul bánt az EVGA-val, és sokszor nem adta meg a kellő tiszteletet sem. Ugyebár az EVGA bevételének 75%-a NVIDIA GPU-kból származik, szóval semmiképpen sem volt könnyű döntés, illetve látható, hogy nem pénzügyi oka volt.

A vállalat már előállt néhány mintával az RTX 4090 GPU-ból, de a döntés értelmében a gyártás nem fog elkezdődni, vagyis nem fog EVGA RTX 4000-es GPU a boltok polcaira kerülni. Szerencsére a vállalat továbbra is értékesíteni fogja a fennmaradó RTX 3000-es termékeit, illetve támogatni is fogja a szériát.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
És ez miért akkora érvágás? Van 600 másik :D
Oké, biztos jó volt... (most az RTX-es bakit hagyjuk mert akármelyikkel előfordulhatott volna...)
de tényleg még ha ne lenne egy rakás másik fajta 😌
0
0
0
0
Payphoner avatar
Hosszú évek óta az EVGA a kedvenc márkám. Mai napig ők voltak az egyetlenek akik normális műanyagból készítettek a vga-k hűtő ventilátorait. És nem ez a gagyi végig simítod a kezed rajta és érzed hogy simán eltörik. Nagyon sajnálom mert imádom a márkát
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nem csak az EVGA vonulhat ki... Várjuk ki a végét!
0
0
0
0
xCube avatar
Kíváncsi leszek rá, hogy ez az esemény milyen befolyással lesz a piac alakulására.
1
0
0
0
Torba10 avatar
Nálam még az duruzsol, nagyon szeretem 😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció