Kiszivárgott az ASUS ROG Ally APU-jának specifikációja

Szerző: xoki | 2023. April 22. | hír | 9 hozzászólás

Az ASUS a hónap elején jelentette be saját hordozható konzolját. Bár a specifikációkról részletesen még nem meséltek, annyit megtudtunk, hogy egy egyedi AMD Ryzen APU gondoskodik majd a zökkenőmentes játékélményről. Sokan arra tippeltek, hogy az eszközben helyet foglaló Ryzen APU a Phoenix szilíciumon alapszik (Zen 4 és RDNA 3), amelyet most hivatalosan is megerősítettek.

A kifejezetten a ROG Ally-hoz kifejlesztett Ryzen 7 7840U a Z1 Extreme nevet viseli, amely egy 8 magos és 16 szálas CPU (3,3 GHz / 5,062 GHz). A beépített grafikát 6 számítási egységgel tüntették fel, tehát 768 FP32 maggal számolhatunk. A maximális frekvencia valószínűleg magasabb lesz a lenti képen látható 800 MHz-es értéktől.

Az ASUS állítólag két ROG Ally változatot készít: RC71L és RC71X. A szivárgásban az előbbi látható, miközben továbbra sem tudjuk, mi a különbség a két modell között. A konzol specifikációnak nagy része már kiszivárgott, megerősítve az eszközbe kerülő Z1 APU, a 16 GB LPDDR5 memória és 0,5 TB-os PCIe Gen 5 SSD részleteit.

A ROG Ally konzol teljes leleplezésére állítólag még ebben a negyedévben sor kerül, amelyet előreláthatóan 649 dolláros áron fognak piacra dobni.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
Amíg nem láttam az állítólagos árat mondom "mennyi lesz ez? 1000 dollár?" Nos 649 USD (290-320 ezer HUF) elég jó ajánlat ilyen specifikáció mellett. Kérdésem annyi, hogy kit céloz meg vele az ASUS?
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@Quadgame94: Első sorban tech fanatikusokat, akik rendszeresen újítanak be valamit. Én őszintén szólva már várom a hivatalos teszteket és mérési eredményeket, hogy hogyan teljesít egy Steam Deck -kel szemben. Egy ideje már akartam Deck -et, de megvárom ennek a végeredményét. Még mindig a Deck mellett szól az adott hardverre szóló Driver és OS optimalizálás.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@xCube: Ami külön érdekes lesz, az a Deck Proton vs. Ally natív Windows környezetben futtatott eredmények.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@xCube: na most magamból kiindulva mert én emulátorozni is fogok vele.
egy ayaneo 2 höz hasonlítva a deck rpcs3 al gow3 nál a 20fps-t nem tudja tartani, az ayaneo2 meg van mikor még 30fps felé is megy.
na most a deck gpu ja 1.6teraflop ot tud, az ayaneo 2 3.3 at.
ez a z1 extreme ami az ally ban van 8.6 ot tud állítólag.
ha tényleg így lesz engem megvett kilóra.
itt csak az a kérdés hogy vram nak építettek be külön memóriát vagy pedig a ramból fog lenyúlni, mert azért egy igényesebb játéknál elég cinkes lesz ha pl a 16gb ramból lenyúl 8at vram nak.

na meg persze a tárhelybővítés az elég húzós, sajnos az asus is 2230 fétises tehát egy 2tb os ssd egy jó 100k ba fáj amazonról mert mi magyarok olyan számkivetettek vagyunk hogy sehol nem kapunk itthonról.
egy 1tb os sandisk extreme meg 60k.
tehát ha valaki 3tb helyet akarna belé akkor kösse fel a gatyáját hogy egy oled switch árát kiadhatja rá.
0
0
0
0
xCube avatar
Huh. Ha az árazás valóban így fog kinézni, akkor ez egy nagyon jó ajánlat és bitang konkurencia a Steam Deck -nek.
0
0
0
0
💬 4
bukta2 avatar
@xCube: Igen ez az árazás tényleg nagyon jó lehet, viszont ne felejtsük el hogy a Steam Deck nek ott a teljes SteamOS támogatás már több mint 10K+ hanem 20K+ játéknál.. már nem néztem jóideje, ez egyáltalán nem egy elhanyagolható dolog, és persze folyamatos fejlesztés alatt áll,mind a linux mind a SteamOS része,sőt a következő SteamOS 3.5. frissítés 60%al csökkenti majd a shaderek méretét, ami eddig a 64gb os verziónál gondot okozhatott nagyobb méretű játékoknál, és ugye ez sem egy utolsó dolog 😉 nem tudom de majd leírod ha te többet tudsz ezügyben, mert én nem igen követtem ezt az Asus cuccot mivel van Deckem...hogy ebbe is 10 perc lesz kicserélni a háttértárat? Meg azért azt is tegyük hozzá hogy 650 dollár az lesz kb 240k magyar rúbel Spoiler!
🤣
amiért már kap az ember egy PS5 öt is akár míg a steam de k volt akciósan már 140k is, igaz kivételes alkalomból de aki akart az vett magának. Minden esetre kíváncsi leszek erre a gépre is, venni nem fogok de mivel kütyü így érdekel hogy milyen lesz élesben, mi fut majd ezen?csak Windows? Sztem erre is rálehet majd pattintani bármit, mondjuk steamOs-t azt nemtudom 😅
1
0
0
0
Quadgame94 avatar
@bukta2: Ezt olyanok fogják venni, akinek már eleve van egy drága gépe és vagy konzolja. Gazdagabb gamerek piaca ez még külföldön is. A SteamOS nagy előny ez igaz. Nálam az ASUS termékei sokszor elég furák. Ott vannak a ROG telefonok... látszik, hogy nem az eladások miatt adják ki ezeket, hanem kb. brand építés miatt. Legyen minél több termék minél több terméktípusban ROG név alatt.
1
0
0
0
xCube avatar
@bukta2: A Steam OS is megy majd rajta, de alapból Windows -os lesz. Ha szerencsénk van, akkor profitál a Steam OS -ből is.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@bukta2: ha a z1 extreme lesz a 650dolláros verzióban akkor jövőhónapban szívesen beszámolok róla hogy mi hogyan megy rajta.
bár valszeg én még felfogok rá tolni egy tiny11 et vagy revios-t és egy amernime amd drivert (persze ha az támogatni fogja a vidijét) hogy kisajtoljak belőle egy 20-30% os fps növekedést.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció