Intel processzor kerülhet a következő generációs Xbox konzolba

Szerző: xoki | 2024. February 11. | hír | 8 hozzászólás

Az Xbox és PlayStation konzolok utóbbi két generációjánál a Sony és a Microsoft is az AMD chipjeit választotta. Mindkét konzolgyártó nagyban dolgozik már a következő generációs termékén és előfordulhat, hogy a Microsoft ezúttal az Intellel fog összefogni.

Egy jól ismert leaker, Moore's Law is Dead értesülései szerint az AMD két szerződést kötött a Sonyval a következő otthoni PlayStation konzol, illetve egy hordozható kézi számítógép gyártására. Eközben a Microsoft úgy tűnik, még nem döntött, az Intel pedig minden tőle telhetőt megtesz, hogy rájuk essen a cégóriás választása. Persze ott van még az Nvidia is, de az első Xbox konzollal ellentétben a zöld csapat jelenleg nem igazán mutat nagy érdeklődést az együttműködés iránt.

Az AMD az elmúlt évtizedben némi előnyre tett szerint az integrált grafika terén. Az Intel azonban évek óta dolgozik már saját Xe grafikus architektúráján, az új processzoraik grafikus teljesítménye pedig láthatóan javult, ami lehetővé teszi az Intel Core Ultra chipek olyan játékrendszerekben való használatát, mint az MSI Claw.

Mindenesetre a Microsoft biztosan meghallgatja majd mindhárom lehetőséget, mielőtt végleges döntést hozna, miközben mindenképpen fontos kiemelni, hogy a Microsoft Xbox hardveres tervei is változhatnak még, mivel a vállalat a játékszoftver-eladások növelésére törekszik azáltal, hogy több címet juttat el a PlayStationhöz hasonló platformokra is.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Dwight Schrute avatar
Helyes helyes 😎 legyen még konzol fizikális formában. Kicsi esélyt látok én is hogy Intelre szavazzon az MS.
De legalább nem akarnak még átállni a teljes ☁️ felhő alapú konzol dologra. Mert jövő ide vagy oda , számomra full baromság jelenlegi állapotában. GP Ultimate előfizetőként nem egyszer próbáltam élni a csodás lehetőséggel hogy távolról tudjak játszani főleg hétvégi esti időszakokban mostanság. És pont amivel játszottam volna FH5 vagy BF 2042 azt az üzenetet kaptam , hogy jelenleg túl sokan játszanak az adott játékkal és átlagban olyan 15-20 perceket kell várnom mire nagy nehezen sorra kerülök. Lehet köpködni rám de ez a dolog még nagyon nincs kiforrva. Meg azért ott vannak a hátrányai is, bitang jó net kell , állandó folyamatos online kapcsolat, offline semmit nem tudsz csinálni, képminőség romlás hiába jó a neted, benne van a pakliban és még sorolhatnám. Azt még úgy ahogy elfogadtam legyünk full digitálisak , de ez a "kláúd" gaming éra még odébb van. Mire ténylegesen azt lehet rá mondani,hogy igen ez van annyira pacek hogy teljesen leváltsa a nappaliban díszelgő konzolt. Kiemelném ez csak az én személyes véleményem🙂
0
0
0
0
Pokman avatar
AMD új integrált grafikus procijait kétlem hogy Intel pont most verné le, MS valószínű megvárja amíg Intel kiadja az újat és utána dönt, de jelenleg nem úgy néz ki hogy jobbak lennének mint a pirosak chipjei.
1
0
0
0
bukta2 avatar
Remélem összejön és végre ott is beindul a csata a 2 óriás között, mert így hogy mind2-be AMD alapok vannak így elvan az AMD egymagába, de ha verseny lenne hogy melyiküké lesz a jobb/erősebb akkor talán lenne nagyobb fejlődés,meglátjuk... ez még odébb van... az erősebb konzolok (ps5 pro) meg semmi hír róluk, sem a fejlesztőkél nincsenek még devkit-ek szoval nem tudom hogy abból lesz e valami...
0
0
0
0
💬 4
Payphoner avatar
@bukta2: Azért nem fejlődnek a hardverek érdemben a konzolokban mert úgymond nincs rá szükség. Nem lehet előre 4-5 évre tervezni, annó 2006-ban a PS3-ban 256mb ram volt és 2013-ben is elégnek keleltt lennie valahogy. Még ugye az ár miatt sem lehet mindent bele pakolni, ezeket ugye megoldja az hogy célplatformra fejlesztenek így egyszerűbb az optimalizáció. Csak ugye mostmár a fejlesztők fo*nak mindenbe bele szóval nem érdekli őket hogy fut a konzolon. Főleg mióta bele kezdtek abba hogy úgymond lehet "állítani" a grafikát konzolon is így mégnagyobb a fejvakarás. Bár én még mindig csak annyi különbséget látok hogy 30 vagy 60 FPS. Mert se felbontásba se grafikába nem látok semmi extárt egyik között sem
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Payphoner: Hatalmas különbség van a két mód között. A performance mode nagyon homályos az esetek túlnyomó többségében.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Tuhajohn: Nekem annyira nem tünt fel, PS5-ön kipróbáltam már pár játékot, meg van itthon egy Series X-is ott szinte semmit nem láttam. Az elden ring pl annyira darabos volt 30 FPS-el (vagy inkább alatta) hogy ott muszáj volt a 60 FPS mód. De amúgy pl most az uj spidermant meg 30 FPS-el vittem végig mert ott jól állt. Valahogy amúgy mintha PS-en stabilabb lenne a 30 mint xboxon
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Payphoner: Én nem tudok szinte semmit 30fps-el játszani, mert jön a fejfájás. Meg a beton stabil 30fps-nél is.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MS sokszor táncolgatott így az elmúlt években. A Sony már rég szerződésben áll az AMD-vel a kővi konzolra. MS meg még semmi. Az Intelnek nagyot kéne előrelépnie a következő két genben hogy egy hatékony és erős SoC-t tudjanak gyártani. Na és nagyon kell nekik az MS / vagy bárki hogy gyártassanak náluk.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció