Hamarosan a Lenovo is előáll saját kézi gaming PC-jével

Szerző: xoki | 2023. August 03. | hír | 2 hozzászólás

Az utóbbi években hatalmas mértékben nőtt a PC-alapú kézikonzolok népszerűsége, ezért több gyártó is megpróbál piaci részesedésre szert tenni saját eszközével. Mint kiderült, a Lenovo lehet a következő nagy név, aki Legion Go néven saját PC-s kézi játékgépet fog piacra dobni.

A Lenovo állítólag már elég régóta dolgozik az eszközön, amely 8 hüvelykes kijelzővel és AMD Phoenix APU-val érkezik. Az Asus ROG Allyhoz hasonlóan a Lenovo kézi számítógépén is Windows 11 fog futni, hogy maximalizálják a PC-s játékok kompatibilitását. Ugyebár a Steam Deck Linux-alapú és a Protonra támaszkodik, hogy kompatibilitási rétegként működjön számos PC-s játék futtatásához, viszont emiatt nem minden játék kompatibilis, beleértve néhány nagy nevet, mint amilyen a Destiny 2 is.

A Microsoft állítólag szorosan együttműködik az efféle eszközökön dolgozó vállalatokkal, hogy operációs rendszerüket a lehető legjobban hozzászabják a kézikonzolokhoz. Sajnos a teljesítményről és az árazásról egyelőre nincs információnk, de remélhetőleg az elkövetkező hónapokban több részletről is lerántják majd a leplet.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GSzabolcs89 avatar
Én mérges vagyok!
Anno imádtam a PSP-t le se tudtam tenni.
Aztán jöttek azzal a dumával ,hogy nem gyárt már senki kézi konzolt ,mert a telefonokon minden ilyen játék elérhető és nem lenne kereslet...
Utána lett egy Nintendo kézi konzol ,majd egy Steam deck és a Rog Ally aztán ez és
Playstation meg próbálkozik a remote play konzolon... , hát bekaphatják! És a PS Vita után többet vártam tőlük is.😠
0
0
0
0
bukta2 avatar
Reméljük tanulnak az Ally hibáiból (tapipad hiánya,micro sd slot problémák, akku idő) és készítenek egy jó kis gépet! Ez a piacnak és nekünk is csak jó! Meg egy versenyképes árazást is kell neki adni majd.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció