Hamarosan a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatos terveiről fog mesélni a CD Projekt Red

Szerző: xoki | 2022. September 05. | hír | 45 hozzászólás

A Cyberpunk 2077 kiegészítőjére csak 2023-ban számíthatunk, de úgy tűnik, már ebben a hónapban megvillantják azt. A CD Projekt Red egy hosszabb szünet után bejelentette a következő Night City Wire streamet, ahol a Cyberpunk: Edgerunners animéről lesz szó, illetve arról is mesélni fognak, hogy mik a további terveik a Cyberpunk 2077-tel.

A Cyberpunk 2077 1.5-ös frissítésével rengeteg fennmaradó hibát orvosoltak a fejlesztők, illetve új, hasznos funkciókat is kaptunk. Bár a patch óta nem igazán lehetett hallani a játék felől, hamarosan megtörik a csend, és a csapat ismertetni fogja, hogy a közeljövőben mire számíthatnak a rajongók.

A Night City Wire streamet szeptember 6-án, délután 5 órától tudjátok majd élőben követni. A közvetítés elsősorban a CD Projekt Red, a Studio Trigger és a Neflix által készített Edgerunners című animére fókuszál majd, de betekintést kapunk a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatos terveikbe is. Remélhetőleg ez a kijelentés a közelgő nagy kiegészítőre utal, melynek állítólagos helyszíne Pacifica lesz.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 45
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kovb677 avatar
Törölt hozzászólás
0
4
0
0
💬 36
kismadar avatar
@kovb677: Mintha az egészet ők csinálnák... 😆 Majd az optimalizálást megkapod jövőre az új dlc-vel együtt, persze ha ők is úgy akarják. A mostani patchben az én problémámat se orvosolták, pedig május óta tele van a net vele, és a fejlesztőknek is többször szóltak, szóval igazából *** is meg! Kifullozni hónapok óta nem is tudom ezért ezt a szart, mert egy gig broken...
1
1
1
0
Payphoner avatar
@kismadar: mi az a hiba neked?
0
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Az egyik gig-ben a Militech autó a föld alá spawnol 250méterre, és egyszerűen sehogy sem lehet így teljesíteni a gig-et. Írtam a supportnak, aztán annyi választ kaptam, hogy kezdjem újra a játékot. 😆 Hát gondolhatod, hogy 40+ óra után mekkora agy***t kaptam. Azóta végigvittem, csak hát így mindent nem tudok teljesíteni, mert utána még unlockolna 4, 5 gig-et, ha ezt teljesítem. Azóta elkezdtem egy street kid végigjátszást, ha azzal is szar lesz, akkor elengedem az egészet. 😅

Egészen pontosan ez:
1
1
0
0
Payphoner avatar
@kismadar: Egyébként nekem olyan bugom volt az egyik mellék küldetésben hogy az NPC akit el kellett rabolnom "ledobtam" mert jött az enemy, és a föld alá zuhant 200 métert XD hát szerinted? újra kellett kezdenem a játékot. Mert akkor még olyan ambícióim voltak hogy minden mellékküldetést meg akartam csinálni.
0
1
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: Még megjelenéskor nekem is volt hasonló, csak akkor nem a föld alá esett, hanem egyszerűen a földre, és nem tudtam felszedni onnan. 😆 Szerencsére csak a gig-et kellett újra kezdeni.
0
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@kismadar: Ize..., en felraktam olyan modositast/modot is, ami ad 1 rakas uj giget is, az baj? 😆

Amugy ha az achiviementek fontosak vkinek, akkor elhiszem hogy az ilyen bosszanto lehet nagyon. Bar nalam + 1 kuldetessel sem volt olyan, hogy nem tudtam volna befejezni, lehet csak szerencses voltam eddig, a bugos/glitches kuldik eddig nalam meg nem kerultek sorra de majd akkor vmi modderes fixet ranyomok, letoltok hozza netrol. :)

Editke: Ja, most lattam h PS5-on, konzolon jatszod, reszvetem!
0
0
0
0
kismadar avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN:
Ize..., en felraktam olyan modositast/modot is, ami ad 1 rakas uj giget is, az baj? 😆

Akkor hajrá, játszd végig őket.

Ez a mostani bug nem csak konzolon jöhet elő, hanem minden platformon. Elég gyakori is, szóval a fejlesztők hanyagsága, hogy nem lett kijavítva. Igen az achievementek fontosak, de ha nem kapnék értük, akkor is végigakarnék játszani mindent a játékban, csak így nem lehet.

Ja, most lattam h PS5-on, konzolon jatszod, reszvetem!

Nem értem a problémát, ettől függetlenül teljes értékű játékokkal játszok ugyanúgy mint te. 😆 Ha pc-s, ha konzolos az ember manapság nagy általánosságban félkészen adják ki az új játékokat, persze tisztelet a kivételnek!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@kismadar: Ugy latszik csak a kiragadt reszletek maradtak meg a kommentembol nalad, azert nem ertheted. PC-n vannak nem hivatalos javiatasok is elerhetoek. Konzolokon tudtommal nem nagyon, sok esetben 1altalan nincsen lehetoseg moddolasra. Skyrim ritka kivetel de ott is jopar evet varni kellett ra, hogy elrheto legyen konzolokra, illetve maig is joval szerenyebb a kinalat a konzolos Skyrim eseteben modok hasznaltara.
0
0
0
0
kismadar avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Úgy igazából a módolás nem mozgat meg, azt meg alapjáraton röhejesnek találom ha alapvető bugokat meg hibákat a közösségnek kell nem hivatalos úton megcsinálni egy játékhoz. Szóval az olyan játékokat ma már messze elkerülöm. 😅 Szerencsétlen Skyrimet se tudtam pc-n hivatalos úton végigvinni konzolparancsok, és hotfixek nélkül úgy hogy már előtte legalább 5x újra kiadták a játékot. 😆 Szóval szimplán csak meg kell válogatni, hogy mit vesz az ember, és nem lesz semmi baj.
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@kovb677: PC-n szepen fut a C2077 elso naptol, csak nem 1 potaton kellene megprobalni maxon futtatni 4K-ban, kimaxolt Ray tracing effektekkel... :D
0
1
0
4
kovb677 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Oké de ott a doom meg stb , hatalmas a gépigényük mégis több fpst produkálnak de a cyberpunknál már közismert ez a probléma, több ember is megemlítette már hogy baj van az optimalizációval. Nem is 4k-ről van szó hanem csak 1080p-ről. 4k-t még a 3090 is alig bírja. Ray Tracing meg felejtős
0
1
0
0
xCube avatar
@kovb677: A DOOM egy egészen más kategória, nem lehet összevetni a kettőt. Open world Sandbox vs szűkebb pályák folyosókkal elválasztott arénákra tagolva.
2
1
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@xCube: Az a gond hogy sokan alapveto dolgokkal nincsenek tisztaban sem a jatekok motorjainak limitacioival, illetve hogy mik az 1ebkent szembeotlo nagy kulonbsegek jatekcimeke kozott amik nagyon is befolyasoljak a teljesitmenyt, illetve h milyen teljesitmenyu vas kell hozzajuk a normalis futtatashoz... Konzolok, PC-s hardverek teljesitmenyevel sincsenek sokan tisztaban, stb.-stb. ... Igy aztan mehetne is naphosszat csak a duma a semmirol, ugy sem lenne nagy 1etertes a vegen. :D
0
0
0
0
Payphoner avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Szerintem legtöbben nem azok panaszkodtak akiknek rossz gépük van. A baj az h megjelenés óta az van hogy tök mindegy hova állítód a grafikát GTA4-et megszégyenítve Dobálja az FPS-t PC-n és Konzolon is
0
0
1
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Payphoner: Konzoloknal ertem a panaszokat, plane a korabbi idokbol, ahhoz 1 szot sem szoltam. Sajat csak PC-s tapasztalatokbol irtam csupan, csak PC-s jatekosok reszere.
0
0
0
0
kismadar avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ennél a játéknál a next gen patchel az összes ps4-es bénázást, és bugot kijavítottak, szóval pár alapvető problémán kívül nincs baj a konzolos játékkal... Mint feljebb írtam az én broken hibám nem konzolon van csak jelen, azon kívül 70 óra játék alatt semmi más hiba nem jelentkezett!
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@kismadar: Az mondjuk kiraly, jo hallani hogy akkor mar konzolokon is sokkal jobb a helyzet! :)
1
0
0
0
kismadar avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Hát valami undormány volt az a játéknak nevezett valami, amit kiadtak last gen konzolokra, akkor nem is tudtam végigjátszani a játékot, mert annyira bugos volt. Ahhoz képest mondjuk minden jobb. 😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@kismadar: Igen, elkepedve neztem a YTube-on anno a konzolos verziokrol a jatekosok altal keszult bugtengeres, + optmalizalatlansagot bemutato videokat, nem volt gyenge mit hazudtak az osszes konzolosok kepebe! :D Meg is erdemeltek, hogy a tozsden kurtasokat vesztettek, reszvenyeik jocskan lementek ahogyan a Sony is levette a polcairol a jatekot igen hamar a megjelenese utan! :D

Remeljuk tenyleg tanultak belole, az UE alatt pedig majd vmi tenyleg frankot hoznak ossze nekunk ismet, legalabb olyan jot, igenyeset minden tekintetben mint a Witcher 3! :)
Persze ami a W3-nal a maga idejeben csucs volt, ahhoz manapsag mar nem art majd pl. par jatekmenetbeli ujitast is tenni a kovetkezo Witcher jateknal majd de azzal szerintem nem lesz gond, az ambicio, + ujitasok megvannak a Cyberpunk 2077 esetben is.
1
0
0
0
kismadar avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Bízok benne én is, hogy a sok be nem tartott ígéret helyett a következő játékuk tényleg kifogástalan állapotban jelenik majd meg. Szerintem azért nagy tanulópénz volt nekik a Cyberpunk 2077 körüli sok negatív dolog, és még egy hasonló szerintem nem fog beleférni nekik.
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Payphoner: Ja, amugy + ha mar emlitetted a konzolokat. Azt teljesen kulon kategoria, ott reszemrol az jott le mint kulso szemlelo (Pl. YouTube-os videokon lattam, h mennyire gaz volt megjeleneskor, de jomagam nem jatszom 1 konzolon sem.) hogy a CDPR jo munkasai mindent megtettek. De elore megmondtak sokan a belso berkekben, hogy regi konzoloknak tulzottan limitaltak a hardveres lehetosegei 1 mar akkor korszerunek szamito PC mellett, amin ugye a jatekot fejlesztettek. Szoval probaltak a konzolokra portolaskor faragni a jatekbol, hogy jobb legyen a teljesitmenye a regi konzolokon is de eleve 1 veszett ugy volt sajnos. Ezert is valtanak most az UE grafikai motorra a kovetkzeo jatekaikhoz, pl. a kovetekzo Witcherhez is, mert a sajat enginejuk, a RED-engine mar nagyon oreg volt ahhoz hogy mai korszeru grafikaval hatalmas open-world RPG-t normalisan a regi konzolokra is atirhatoak legyenek. A sajat grafikai motorjuk (Amit meg anno a BioWare-tol vettek, majd atszabtak a sajat elkepzeleseik szerint.) nagyszeru volt a Witcher 1-hez a maga idejeben, csak PC-n. Meg a Witcher 2-hoz, sot! Ugye a Witcher 3 is oszejott nekik, bar konzolokon lehet h mar ott is voltak megjelenskor teljesitmenybeli gondok. A C2077 viszont mar tul nagy falat volt a sajat berkeikben barkacsolt, upgredelt eloregedett grafikus motorjukhoz. Eleinte, mikor PC-re osszehoztak, lehet annyira nem tunt fel nekik sem, aztan meg mar tul sok penzt es idot beleolhettek a regi konzolokra valo portolasaba, igy aztan vegul kiadtak rajuk ahogyan ugye.

Egyertelmuen hazudtak a konzolos jatekosok, vasarlok fele a megjelenes elotti honapok alatt a jatek allapotat tekintve, szoval az o felhaborodasukat/banatukat a jatek megjelenesevel kapcsban maximalisan megertem.

Szoval PC-n ezert is volt jatszhato (Igen, ott is sokminden kimaradt, csak kesobb kapott helyett a jatekban.) mar elso naptol, ha vkinek 1 normalisabb Gaming PC figyelt otthon, RTX-t meg nem probalta futtani, bekapcsolni a jatekhoz pl. egy RTX 1060-ason, + pl. figyelembe vette, hogy SSD-re telepiti HDD helyett...
0
1
1
0
Payphoner avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Egyet értek minden szavaddal!

Egyébként én a mostani hardveremen futtattam mikor megjelent, szóval egy R5 1600x és 1660 Super mellett. És nekem is SSD-re volt telepítve nem futott rosszul. Belöktem egy Medium grafikára és nagy akadás igazából akkor volt ha járművel gyorsan mentem. Viszont engem speciel a játékmenet és a sztori kárpótolt és én sosem tartoztam a károgók közé. Én mai napig eljátszok Ps2-ön is 23-25 FPS-el ha olyan a játék. Nem véletlen akarok újra venni egy eredeti FAT PS3-at amiből asszem a 60 GB-s változat kompatibilis a PS2 játékokkal. Abba Rakni egy SSD-t, szépen kitakarítani pasztázni és mehet a játék :D
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Payphoner: Igen, sztoris, 1jatekos cimeknel engem sem erdekel maig sem igazan meg az sem ha csupan a stabil 30 FPS lenne meg, bar szerencsere a 3060-asommal mar azert a stabil 60 FPS a jellemzo. Jo is eloszedni regi cimeket, en Stronghold-ot toltam megint vagy 30-40 orat, + pl. a Heroes of Might & Magic III-at. :)

De akar megregebbi cimekkel is jokat lehet nosztalgiazni olykor, nekem van Windows-ra C64-es jatekgyujtemenyem is, emulatorral. Termeszetesen van USB-s Joystick is itthon hozzajuk. :)
1
0
0
0
Payphoner avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Nem akarok megint bummernek tűnni, de amikor annyit mondok hogy Resident evil, max payne, gta VC... hát a szívem szakad meg
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Payphoner: Jaja, maig nagyok, tokmindegy hany FPS-el, + akar 1024x768-as felbontassal is! :)
1
0
0
0
showtekk avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Engem pl erdekelne egy RayTracing (csak tukrozodesek a tobbi off) 60fps guide a jatekhoz, egyalatalan nincs potato gepem, illetve az 1.5 patch elott meg is volt, azota viszont 40-ekre is leugrál és szaggat ami nem kicsit zavaró. Nyilván kilehet vinni a jatekot RT nelkul is meg nem ez a legfontosabb de engem nagyon zavar.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@showtekk: Ha ennyire törődnek az optimalizálással hogy patchenként kevesebb az fps rtx3070-en akkor nem tudom mit csinálnak de valamit nagyon elszúrtak.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@showtekk: Dlss-t kapcsold be, + allitsd quality-re, akkor marad a latvany de sokkal folyamatosabb a teljesitmeny, nincsenek eszreveheto FPS droppok, max. ha bekapcsolva hagysz a kepernyon jatek kozben 1 bazinagy FPS szamalalot es folyamatosan azt bambulod a jatek levezete helyett.

Mondjuk ha Ati/AMD karid van, abban nem vagyok jartas de ott is van mar DLSS-hez hasonlo tech ha jol remlik, + a C2077 is tamogatja azt is ha megintcsak jol remlik.

Ja, + a jatek SSD-n kell fusson, az osszes ilyen nagyobb kaliberu jatek az utobbi evekbol mar SSF-n fut csak jol, el kell felejteni lassan az ilyen kaliberu uj jatekok eseteben a HDD hasznalatat mar. Driver is legyen frissitve, ez is alap kellene h legyen PC-n de sokaknal kimarad ez is maig is vmiert...

Aki meg Full HD helyett 2K, v. 4K jatekra vagyik, plane fullos RTX-effektekkel, az ne is almodjon egy RTX 3080 ala. Full HD-hez eleg a 3060-as is, stabil 50 FPS-hez, sajat tapasztalat C2077-nel. Nekem az eleg 1jatekos, nem online cimeknel. Persze RTX nelkul, vagy csak kozepsere vennem RTX-et, mar a stabil 60 FPS is meglenne nalam is de engem nem zavar a 50 FPS 60 helyett, inkabb elvezem a maxos latvanyt cserebe.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Igen FullHD-n szépen fut.
0
0
0
0
showtekk avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Amit itt leirtál az mind stimmel, DLSS balanced is volt allitva, 3070Ti-m van (huzva raadasul) m2 ultra ssd-n van a jatek. RT pedig kivan kapcsolva teljesen, csak a tukrozodes van ON-on. Digital Foundry odalalán néztem anno egy 30perces guide-ot, az alapján állitottam be, ők minden egyes beallitast kulon teszteltek es kiraktak az alapjan egy optimized settingst, én is annak megfelelően csináltam a beállitásokat, közel sincs semmi maxon, van ami csak mediumon meg lowon, mert különbséget nem eredményez, fpsben viszont tobb van. RT-ben is csak a tukrozodes van bekapcsolva es bar valoban 1440p_n jatszom a gondom az h 1.5 patch elottig teljesen betonstabil fix 60fpsem volt igy, igaz fura módon be kellett hozzá kapcsolni a HDD módot (ugyis h SSD-n volt a jatek) Azt hiszem anno pont itt olvastam erről a trükkről és nekem is bevált. Aztán jött az 1.5 patch, fixálták a HDD módot is és azóta az istenért sem érem el a fix 60fps-t és nem az a gondom, hogy árgus szemekkel nézem mikor esik le, hanem megy mondjuk 70-80fpsel is a játék aztán hirtelen bezuhan 40re ami komoly akadás és nem csak elvétve tapasztalom. Alapból elfogadnám ha nem is jó szemmel, hogy egy 5800x meg 3070Ti nem elég egy optimized settingshez 60fps-hez de igy, hogy anno megvolt most meg nincs igy azért eléggé bosszant.
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@showtekk: Jah, hogy az uj patch csak rontott rajta nalad? Az mondjuk tenyleg eleg gaz, nem hangzik tul jol! :)
0
0
0
0
kovb677 avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Hát ez elég ciki ha a patchjeik csak rontanak a dolgokon :D:D
0
0
0
0
showtekk avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: 1.5 patchet nagyon vártam mert az tényleg valós ujdonságokat hozott ami hozzátesz a játékélményhez azért bőven, addig direkt nem is játszottam már vele csak az introt toltam ki, aztan az 1,5patchel jöttek az akadások és az fps esés úgy hogy addig megvolt a fix 60 bármi történt. Biztam benne, hogy a következő patch ezt azért már orvosolni fogja, de ugyanúgy nem tette sajnos...
0
0
0
0
kismadar avatar
@showtekk: Abból kiindulva, hogy tavasszal volt az előző patch, és most is csak az anime miatt jött patch, ezért nem tartom valószínűnek, hogy az új dlc-n kívül ezek adnak már ki patchet. 😆
1
0
0
0
BellaCiao avatar
@kovb677: ha a most megjelenő animére gondolsz amit netflixre fognak feltenni
akkor el kell mondjam
hogy az eddigi legjobb anime lett amit most fognak kidobni netflixre
1
0
0
0
kovb677 avatar
@BellaCiao: De ez lényegtelen ha a játékkal nem törődnek annyira hogy normálisan optimalizálják.
Az hogy animét csinálnak róla még nem javítsa meg a játékot.
0
0
0
0
no avatar
Alapjátékkal is foglalkozhatnának még, mert egy mellékküldetést nem tudtam megcsinálni, mert bugos a játék, így nem tudok platinázni sem sajnos. A másik meg a rengeteg mikrolagg.
0
1
0
0
💬 8
kismadar avatar
@arnold892: PS5-ön? Mert nekem nincs mikrolaggom... 😆
0
0
0
1
no avatar
@kismadar: Sajnos van. Nekem elégge szemet szúrnak az ilyen dolgok, mert idegesítő. Főleg vezetés közben.
0
0
0
0
kismadar avatar
@arnold892: Mint ahogy már leírtam full stabil nekem a játék, harc közben, és vezetés közben is, szóval nálad van akkor valami gebasz. Bőven játszottam már droppolós játékkal konzolon, szóval viszonyítási alapom van, és a Cyberpunk 2077 nem tartozik ide... 😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@arnold892: Melyik kuldetes nem megy nalad, + mi a hiba pontosan? 😱 Eleg valoszinuletlennek tartom az allitasod de cafoljal ra kerlek! 🤔
0
0
0
0
no avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN:

Tessék itt van. Hiába próbáltam azt csinálni amit a videóban mutatnak nekem akkor sem jelent meg. Ez a nagy next gen frissítés után van nekem, azóta ugye csak most kaptuk az 1.6-ot, de ezzel még nem néztem.
Amúgy tényleg pont ennél a játéknál nem hiszed el hogy bugos lehet?
1
0
0
0
kismadar avatar
@arnold892: Nekem ez nagy nehezen sikerült, igaz vagy 5 percig kerestem mire lespawnolta. xd
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@arnold892: De hat ez a video pont a megoldasarol szol! :D

Nalam nem volt gond vele. Egyebkent elhiszem hogy maig nem tokeletes konzolokon, de valoban, nem hittem volna amig nem irod hogy maig vannak ilyen hibak is benne, ami kuldetest akadalyozo lenne. :)
0
0
0
0
no avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Nem sikerült még így sem, próbálgattam a videó alapján. Majd ha eljutok odáig kiderül, hogy az 1.6-os patchben kijavították-e.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció