Hackertámadás érte a 2K Gamest, vírust rejtenek a hivatalos emailek

Szerző: xoki | 2022. September 24. | hír | 1 hozzászólás

Egy rosszakaró sikeresen bejutott a Rockstar hálózatába, ami rengeteg GTA 6-hoz köthető anyag kiszivárgásához vezetett. Most pedig a Take-Two egy másik leányvállalata, a 2K Games is hasonló problémákkal küzd, ugyanis valaki hozzáfért a cég támogatási platformjához, és vírusok letöltésére ösztönző leveleket küldtek szét a gyanútlan felhasználóknak.

A 2K Support egy hivatalos közleményben hívta fel erre a figyelmünket, mely szerint egy illetéktelen harmadik fél sikeresen hozzáfért az ügyfélszolgálati platformjukhoz, ahol a felhasználók hibajegyeivel foglalkoznak. A sikeres behatolás után a felhasználók támogatási emaileket kaptak a 2K nevében, melyben a 2K Games launcher letöltésére kérik fel a címzettet. Értelemszerűen ez nem egy hasznos program, hanem annak álcázott, információlopó vírus.

Mivel ezek a levelek a 2K Support hivatalos címéről érkeztek, így valószínűleg elég sokan letöltötték a szóban forgó vírust, és emiatt a támadó hozzáférést kapott az adott felhasználó rendszeréhez. A malware a RedLine néven ismert, amely teljes mértékben az adatok ellopására szolgál. A fájl olyan programokat céloz meg, mint például a FileZilla, a Discord, a Steam és a böngészők, annak érdekében, hogy megszerezze a bejelentkezési adatokat. Emellett a böngészési előzményeket, sütiket, a hitelkártya információkat, VPN-hitelesítő adatokat és a kriptovalutákat is célba veszi.

Amennyiben a napokban hibajegyet küldtetek a 2K Games felé, és emailben az említett 2K Games Launcher letöltésére kértek fel, akkor semmiképpen se kövessétek a levélben leírtakat. Ha mégis letöltöttétek, akkor egy víruskeresővel azonnal nézessétek át a gépeteket. A hivatalos közlemény szerint a jelszavak és egyéb gépen tárolt adat megváltoztatása/leellenőrzése is fontos, illetve az email fiókotok beállításainál érdemes megnézni, hogy sor került-e bármiféle átirányítási szabály hozzáadására.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Eléggé belelendültek a kis hackerek... büdös nekik a munka, így könnyebb pénzt keresni, és többet is keresnek vele mint a 2 kezű munkával :D
Olyan mint az ,,influenszer,tiktoker,youtuber,streamer,vlogger meg az isten tudja mik vannak még, csak ha ez az új generáció akkor elég gyér jövő elé nézünk, ki fogja a kenyeret megsütni ha nem lesz ki learassa a búzát? Majd a tiktokker vagy a youtuber vagy a hacker... 😂😂😂
0
0
0
1


Elfelejtett jelszóRegisztráció