GeForce Now integrációval nyújthat RTX 4080 szintű teljesítményt az Xbox

Szerző: xoki | 2024. July 03. | hír | 7 hozzászólás

A Microsoft lemondott az eredeti felhőalapú streaming terveiről, nem lesz minden TV-ből Xbox, azonban ezúttal a konzolokat szeretné nagy teljesítményű gamer PC-kké alakítani. A legfrissebb ezzel kapcsolatos szivárgások alapján a Microsoft és az Nvidia jelenleg azon dolgoznak, hogy Xbox konzolokra is eljuttassák a GeForce Now-t, ezzel lehetővé téve az RTX 4080 szintű élményt a felhasználóknak.

A GeForce Now már most is jobb minőségű lehetőségeket kínál, mint a Microsoft Xbox Cloud Gaming szolgáltatása. Míg az Xbox Cloud Gaming az Xbox Series X hardverrel működik, addig a GeForce Now olyan opciókkal rendelkezik, mint a GeForce Now Priority és a GeForce Now Ultimate, amelyek hozzáférést biztosítanak a nagyobb teljesítményű RTX-alapú szerverekhez. A GeForce Now Ultimate előfizetők a támogatott eszközökön akár 120 FPS és 4K felbontás mellett játszhatnak, míg az Xbox Cloud Gaming ennél egyelőre alacsonyabb felbontásokra és képkockasebességekre korlátozódik.

Az eXtas1stv néven futó szivárogtató szerint már tesztelik a GeForce Now integrációt, hogy később feltüntethessék a „play with GeForce Now” opciót bizonyos játékoknál. Ez hasonló lenne ahhoz, ahogyan az Xbox Store kezeli a többi előfizetési lehetőséget (EA Play, Ubisoft Connect, Game Pass), tehát a hagyományos „vásárlás" gomb mellé kerülne az áruházban.

A Microsoft és az Nvidia hivatalosan még nem jelentett be semmit, de a korábbi együttműködéseikből kiindulva valószínűleg már régebbi tervről van szó, amely belátható időn belül biztosan mindenki számára elérhetővé válik, azonban jelenleg csak a japán Xbox áruházban lehet rálelni.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GSzabolcs89 avatar
Én sok játékot játszottam így és semmi bajom nem volt vele, igaz ilyen online játékokból talán csak a Sea of thieves el játszottam, de abba se láttam hibát.
0
0
0
0
💬 3
MrPAYER avatar
@GSzabolcs89: Abszolút no offense, tényleg csak kíváncsiság. Mióta játszol játékokkal a kezdetektől, milyen monitorjaid voltak?

Feltételezem 60/75Hz-nél gyorsabb nem volt még soha amit napi rendszerességgel használnál de javíts ki ha tévedek. Általában ők / ti szoktátok ezt hangoztatni, hogy nem értitek mi a baj ezekkel a stream gaming és frame gen cucokkal.

Az emberek azért használnak gyors képfrissítésű monitorokat (144/165/170/244/360) mert két dolgot szeretnének. Az egyik a gyorsabb kép, a másik pedig a kisebb bemeneti válaszidő (input lag). Számtalan előnye van, később fárad el a szemed, emiatt nem is károsodik annyira, gyorsabb lesz a reakcióidőd mert pontosabban tudod pozicionálni a kurzort stb.

Én pl. az 5-10ms közötti különbséget is képes vagyok érzékelni mert a szemem hozzá van szokva az alacsony válaszidőhöz. Gondolj bele, a natív 60Hz az valahol 30-50ms között lehet, ez a GeForce Now cucc meg simán felmehet 100 fölé is a stream miatt. Nálam ez már bőven kimeríti a játszhatatlan kategóriát, nem kell ehhez kompetitív FPS sem, a super marionál is kifolyna a szemem tőle.

Ezért tartjuk egy baromságnak ezt az egészet, akinek van egy értelmes monitorja (144Hz </=) és egy modernebb GPU-ja (RTX 30 / RDNA2 </=) ők biztosan használják még a Reflex és az AntiLag szoftveres megoldásokat is. Ez a GeForce Now és társai egyedül az FPS avg. és max. értékekben tud bizalomkeltő lenni de ez édeskevés a játékélményhez. Vannak egyéb fontos mutatószámok is mint a: latency, 99%, 1%, 0.1%, FPS min. csak, hogy párat említsek és ha bármelyik nem stimmel úgy ahogy kellene máris nem olyan kellemes ez az egész gamerkedés. Akit meg nem érdekelnek ezek ő csak szimplán igénytelen, nem a szó rossz értelmében feltétlenül, inkább örüljön neki, hogy ő nem képes érzékelni a külőnbséget és vígan el van havi pár ezer forintos előfizuval ahelyett, hogy évente töltené bele a százezreket egy kompetens gamer PC-be.
2
0
0
0
GSzabolcs89 avatar
@MrPAYER: Én 22" 1080p 60hz 60fps lock vsync,soha nem is akartam többet az xbox series S is ugyan ilyen monitoron van.
Minden játék tökéletesen végig játszható volt.
Akinek több kell az miért foglalozik felhő játékkal?
Én örültem mikor nyaraltunk és volt egy LG tv és tudtam játszani a konzolom nélkül, mert az xbox kontroller mindig nálam van, mert telefonom tele van emulatorral és 3D nyomtatott kis kütyü amivel a telefon és a kar össze van pattintva.
Annyi a lényeg jó net kell és szépen megy az xbox cloud meg telefon mobilnettel is szépen megy nekem legalábbis!
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: Nem tudom honnan veszed ezt a 100ms latencyt, gondolom még sosem használtad a szolgáltatást. Párom aktívan használja, mert nincs szüksége pcre, de néha azért játszana, wifi 6 on maximum 30ms latency van, kábelen (amit ritkán használ) közelebb van a 20ms latencyhez. Nyilván nem kompetetív játékokkal fogsz így játszani, de nálunk a Diablo 4 például tökéletesen játszható így.
0
0
0
0
TommyVercetti0_X avatar
"GeForce Now integrációval nyújthat RTX 4080 szintű teljesítményt az Xbox!" öööööhmmm áhá.....
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Az RTX 4080 szintű teljesítmény nekem sehogy nem jön össze a 100 ms< input laggal, de végülis a felső sarokba ha csak az FPS számlaló van kint akkor kijön a matek. Akinek bírja a szeme meg az idegrendszere nekik biztosan jó feature lesz.
4
1
0
0
💬 1
sootylunatic avatar
@MrPAYER: Ne haragudj honnan veszed ezt a 100ms latencyt ? GF now betat próbáltál utoljára ?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció