Feltűnt a „Lunar Lake” az Intel Gigabit NIC driver leírásában

Szerző: xoki | 2021. March 11. | hír | 0 hozzászólás

Az Intel Gigabit NIC patch leírásában felfedezték az Intel 14. generációs Core szériás processzorainak állítólagos megnevezését.

A Linux-illesztőprogram leírásában a „Lunar Lake” kódnéven futó mikroarchitektúrát tüntették fel, amely várhatóan a Meteor Lake után érkezik. Az említett drivert néhány havonta szokták frissíteni, amellyel általában új ügyfélplatformot adnak hozzá. A Lunar Lake előtt ez a driver 2020-ban a Meteor Lake létezését is felfedte.

Sajnos egyelőre nagyon keveset tudunk az Intel Lunar Lake architektúráról, hiszen annak megjelenése még jóval odébb van. Mint kiderült, az LGA 1700-as socket az Alder Lake processzorokkal érkezik majd. Az Intel szerint ez a socket három generációt fog támogatni, szóval ezt figyelembe véve valószínűleg a Lunar Lake lesz az utolsó ilyen processzor széria.

Nem ez az első alkalom, amikor felbukkant ez a név, hiszen a korábbi pletykák szerint az Intel Lunar Lake lesz az első olyan architektúra, amely az Xe Graphics Gen13-at használja majd, amely várhatóan az Intel Ponte Vecchio GPU architektúrát és a DG3 diszkrét grafikus kártyákat is hajtani fogja.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció