Felfedték az ASUS ROG Ally specifikációit, árát és megjelenési dátumát

Szerző: xoki | 2023. May 11. | hír | 17 hozzászólás

Az ASUS április elején jelentette be kézikonzolját, de egészen mostanáig csak a különböző szivárgásokból kinyert információk alapján lehetett megtippelni az eszköz várható teljesítményét és árát. A cég ezúttal minden fontosabb részletről lerántotta a leplet, miközben az első független tesztek is felkerültek a világhálóra.

Az ASUS ROG Ally két változatban érkezik, melyek közül a flagship Ryzen Z1 Extreme chippel felszerelt modell fog először a boltok polcaira kerülni. A konzol 699 dollárba/799 euróba fog kerülni, és az első szállítmányok június 13-án indulnak útnak. A sima Ryzen Z1 változatért 599 dollárt/699 eurót kérnek majd, de csak az év harmadik negyedévében várható.

Egy Windows-alapú kézikonzolról van szó, amelybe a szóban forgó Ryzen Z1 APU (Zen 4 és RDNA 3 architektúra) került. Hét hüvelykes, 120 Hz-es kijelzővel kapható, amely támogatja a változó frissítési frekvenciát, illetve az LFC-t is, akár 30 fps-ig. Ez azok számára előnyös, akik a hosszabb játékidőt preferálják, miközben nem riasztja el őket a gyengébb képminőség.

Az új információk alapján a Ryzen Z1 7W-35W TDP-t támogat, és 5,1 GHz (Extreme), valamint 4,9 GHz (non-Extreme) órajel jellemzi. Az integrált grafika órajele pedig a 2,7 GHz-et, illetve a 2,5 GHz-et is elérheti. Továbbá a konzol 16 GB LPDDR5-6400 memóriával rendelkezik.

Az első tesztek alapján az akkumulátor élettartama és a felhasználói felület hibái a negatív oldalt erősítik, ugyanakkor mindenképpen egy remek eszköznek tűnik, amely erősebb a Steam Decknél, ráadásul csendesebb is.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Hát ahogy a cuccosról egyre több videó lát napvilágot... eléggé elbizonytalanító... azt hittem jóval jobb lesz mint a deck ha már ennyivel erősebb, de szó nincs ilyenről. Na nem mintha cseréltrm volna rá a Deck-em de eléggé kiábrándító a cuccos. Igazából a decknek a nagy előnye a SteamOS, azzal nehéz lesz versenyezni
0
0
0
0
no avatar
Van értelme ilyet venni laptop helyett?
Azért mégis csak könnyebb hordozni.
0
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@barnabas96: Nincs, 3050 ti laptopot kapsz ryzen 7 5800h-el ennyiért amennyibe ez kerül.
0
0
0
0
no avatar
Miért drágább euróban? Az egy erősebb valuta ha jól emlékszem
0
0
0
0
💬 2
Quadgame94 avatar
@Csakos10: Az amerikai ár biztosan nem tartalmazza az ÁFA-t, vagyis náluk VAT van. A EUR ár már tartalmazza, azaz egy kis átváltás kell és meglesz a magyar ár is: 296 000 HUF. Persze ettől valamivel magasabb lesz az infláció miatt meg a kereskedői profit még rájön. Ezért is lenne jó kint élni. 699 USD + VAT = kb. 820 USD ami 280 ezer kb. És erre ugye már semmilyen extra teher nem jön rá.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Áh ez mindig kimegy a fejemből
0
0
0
0
GodSie avatar
Szerintem offos csomó teszt alapján 1.5-3 órát bír MAX .. kérdezem én mi értelme annak ,ha folyamatosan kb töltened kell?
Értem én hogy van akinek elég a 2 óra üzemidő...szerintem gyászos :D
Főleg itthon lesz avgy 300.000 forint a Z1 extreme változat.
Annyiért kapsz egy gamer lapost ami jobban bírja +jobban is viszi a játékokat.
0
0
0
0
💬 2
kovb677 avatar
@GodSie: Hát ezaz. Akksiról meg nem is lehet rendesen játszani ahhoz rá kéne dugni konnektorra hogy felvegye az áramot de nem tudom hogy ez miről veszi majd fel.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@GodSie: 300-320 körül van lenovo ideapad gaming rtx 3050 ti-vel meg ryzen 7 5800h arukereson kishazánkban. Tehát nem éri meg ez a Z1 akármi. Esetleg ha jóáron van akkor kifoghatsz laptopot 3060-al az is nagyon jó tud lenni.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Nálam a laptop is konnektorról rengeteg áramot vesz fel hogy élvezhetően fusson a játék ez a rog ally akksiról 30 fpst fogja vinni lowon vagy mediumon? Nem igazán értem megköszönném ha valaki helyreigazítana. Nálam akksiról legtöbb játék játszhatatlan.
0
0
0
0
💬 5
justilaci avatar
@kovb677: jo hogy meg mukodik a laptop ha a jatek aksirol megy a laptop egy kis ido mulva buuuum lesz,nem arra terveztek a laptopot hogy aksirol jatsz hanem toltorol azert kapsz tobb fpst mert tobb aram de ha aksi akkor le korlatoza 30fps re nem hiaba hogy ne rogton buuuum legyen.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@justilaci: Bocsi félreérthető voltam mármint a rog ally produkál 30 fpst nem a laptop elméletileg.
0
0
0
0
justilaci avatar
@kovb677: semmibaj,csak ne jatsz tolto nelkul mert laptop nem birja sokaig ez nem neked szol hanem akik nem tudjak hasznalni oket.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@justilaci: igen ez igaz, én mindig töltővel használom. de ez a kézikonzol elvileg nem konnektorról fogja felvenni hanem csak akksiról tehát a teljesítménye is csak annyit fog tudni.
0
0
0
0
justilaci avatar
@kovb677: nem bizom az aksikba konyen lehet buum es akkor senkinek sem kell,de ha jatekrol van szo akadas mentesen akkor vegyenek konzolt ha tobbrol van szo akkor PC vagy laptop.
0
0
0
0
xCube avatar
Az első hírek alapján temettem a terméket, nem hittem, hogy észszerű áron kerül majd piacra, erre tessék. Őszintén szólva én nagyon meglepődtem és egyértelműen komoly Steam Deck konkurenciának látom. A Valve gépének még mindig ott az előnye a Steam OS -szel és a megfelelő optimalizációval, de egy erősebb eszköz kicsivel magasabb áron már veszélyes lehet a piacára, ha más nem az emulátorozók részéről.
0
0
0
0
💬 1
ichigo23619 avatar
@xCube: Hát azért még mindig magasabb graf on visz mindent több fps el mint a deck bár a fullhd kijelző szerintem eleve felesleges volt mert hát ilyen kis kijelzőnél úgy is nehezen látszik a külömbség és a game ek is jobban mennek hd-n.
Plusz ráadás hogy eleve win11 fut rajta ezért nem kell linuxon pöcsölni ha valami ősrégi játékot akar elindítani az ember pl lutris al.
És azért valljuk be egy ayaneo nál ugyanezzel a tudással még mindig milliószor olcsóbb.
A legnagyobb hab a tortán meg az xg támogatás, már akinek tellik rá és szükségesnek érzi.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció