Felbukkant egy titokzatos Navi 21-alapú AMD Radeon RX GPU

Szerző: xoki | 2021. August 09. | hír | 0 hozzászólás

A UserBenchmark adatbázisában felfedeztek egy titokzatos, Navi 21-alapú AMD Radeon RX 6000-es grafikus kártyát, amelyre mindössze 8 GB memória került. Mindez azért érdekes, mert az eddigi változatok mind 16 GB GDDR6 memóriával készültek, illetve asztali platformon tesztelték.

A 8 GB-os Navi 21-alapú kártyát egy Ryzen 7 2700X CPU és egy MSI X470 Gaming Plus alaplap párosával tesztelték. Ez pedig megerősíti azt is, hogy tényleg egy diszkrét grafikus kártyáról van szó, és nem egy integrált GPU-ról. Úgy tűnik, a felbukkant kártya egy picivel lassabb az RX 6800-tól, tehát valószínűleg az RX 6700 XT és az RX 6800 között helyezkedik majd el, bár ennek nem igazán lenne értelme.

A mobil platform lehetőségét egyelőre nem zárhatjuk ki teljesen, de jó eséllyel nem arról van szó. Az RX 6800M 12 GB GDDR6 memóriával rendelkezik, szóval egy RX 6900M esetében az AMD-nek csökkentett VRAM pufferrel és konfigurációval kell előállnia, hogy energiát takarítson meg a GPU részére. Az oldalon feltűnt modell akár egy régebbi prototípus is lehet, amely nem ment át a teszteken, és most újra megnézték, mire képes, egyáltalán nem biztos, hogy egy 8 GB-os verziót is piacra dobnak majd.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció