Felbukkant az 512 EU-s Intel Arc Alchemist mobil GPU benchmarkja

Szerző: xoki | 2021. September 12. | hír | 0 hozzászólás

Múlt hónapban az Intel hivatalosan is leleplezte az Arc GPU-szériát, és megerősítették, hogy az első Xe-HPG-alapú processzorok Alchemist kódnéven érkeznek majd. Most pedig a Geekbench adatbázisában felbukkant az egyik modell benchmarkja, így megtudtuk, körülbelül milyen teljesítményt várhatunk el a következő generációs laptopoktól.

Az Xe-HPG 512-EU egy Tiger Lake-H laptopba került, ami azt jelenti, hogy az Intel nem tervezi megvárni az Alder Lake-H55 laptopokat, és az AMD Rembrandt szilíciumot sem. A GPU Xe Graphics néven szerepel az adatbázisban, és az Arc név egyelőre nem szerepel sehol sem. Állítólag 1800 MHz és 512 számítási egység jellemzi.

Nem ez az első alkalom, amikor egy Xe-HPG GPU teszteredményeit láthatjuk az oldalon, hiszen a DG2-256EU modell és a DG2-128EU is a korábbi szivárgások része volt. Természetesen az 512 EU-s modell gyorsabb a másik kettőtől, de alig közelíti meg az AMD és az Nvidia középkategóriás termékeit: lassabb az RX 570-től és a GTX 1650-től. Azonban a pletykák szerint a legerősebb Arc Alchemist GPU az Nvidia RTX 3070 GPU-k teljesítményével vetekszik majd.

A tervek szerint az Intel öt diszkrét mobil GPU-t tervez kiadni 2022 első negyedévében. Az 512 EU-s modell lesz a felső kategóriás gaming GPU, de 384 EU-s és 128 EU-s verziókra is számíthatunk.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció