Fals biztonságérzetet teremthet az online szerencsejáték

2021. January 14. | Szponzorált tartalom

Világszerte mindenki máshogy próbálja átvészelni a kijárási korlátozások okozta ingerszegényebb légkört. Vannak, akik többet olvasnak, vannak, akik több filmet néznek, megint mások pedig új élmények felé nyitnak, és a szórakozás alternatív megoldásait részesítik előnyben, ami meg is látszik az online játékipar és szerencsejáték forgalmán.

A kontrolált körülmények közötti kockáztatás nagyon sok szabadidős tevékenység és szórakozási forma alapja, gondoljunk csak az extrém sportokra vagy a szerencsejáték offline és online megoldásaira. Az online kaszinó feladata annyiban összetettebb, hogy mivel a fogadás a virtuális térben történik, olyan körülményeket szükséges teremtenie, amelyben a fogadók biztonságban érzik magukat, nem mellesleg pedig a játékra szánt anyagi javaikat is. Ehhez nem elegendő a biztonságos technikai környezet kialakítása.

Az éremnek két oldala van

Mit is kockáztatunk a szerencsejáték során? Egy számunkra értékes dolgot. Minek reményében? Szeretnénk valami nagyobb értékű dolgot nyerni az erőfeszítésinkért cserébe. Mindez többféleképpen valósulhat meg függően a szocializáció, a kultúra milyenségétől, illetve a viselkedési módtól is. Ne felejtsük el, hogy a szórakozáson túl, az offline és online szerencsejáték komoly szerencsejáték-függőséget vagy viselkedészavart is kialakíthat. Ezért a fogadóirodák, mint az 1xbet alternatív, fontos, hogy a témával kapcsolatos edukációs tevékenységüket már az első játékok során célba vigyék, ha nem így tesznek, akkor félő, hogy a felhasználó már csak akkor fordul segítségért, amikor a játék már negatív hatással van a mindennapi életére. Emellett a megfelelő oktatás, a játékosok felkészítése a szektor megítélésében is nagy szerepet játszhat. Igaz ez a platformjátékokra is, mint amilyen például a népszerű Sonic Forces, amelyet 2017. november 7-én adtak ki PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch és Microsoft Windows platformokra.
Az online kaszinók világában először szerencsét próbáló, vagy azt ritkán látogató játékosok rendszerint egy pillanatnyi izgalmas kikapcsolódási formaként, egyfajta kalandként tekintenek a játékokra, ezért tudatosan, előre meghatározzák az anyagi kereteit, amit aztán – ha egy jól felépített biztonsági rendszerrel van dolgunk – nem is tudunk túllépni. Ezáltal elkerülhető a nem várt kiadás következtében kialakuló negatív érzés.

Virágzik az online szerencsejáték

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 milliárd forintot. Az online sportfogadási termék, a Tippmixpro történetének legmagasabb forgalmával zárt. Az erős bevételi számokhoz nagyban hozzájárult az e-sport fogadás sikere és a vállalat szintén a járványügyi helyzet tompítása miatt indított hálózatvédelmi akcióterve – olvasható a Portfolio cikkében.
A klasszikus játékokhoz szokott felhasználók ma még kevéssé vannak hozzászokva ahhoz, hogy a virágzó online szerencsejátékok szolgáltatói a biztonság terén is a felhasználói oldalon állnak, ezért könnyebben hagyják figyelmen kívül az önkorlátozó lehetőségeket, pedig a megfelelő, folyamatos figyelmeztetések és visszacsatolások a szerencsejátékosoknál is célt érnek. Természetesen, mint minden más vállalkozás, az online kaszinó is profitra törekszik. A hosszú távú siker záloga azonban ma már a játékosok elégedettsége, amelyet a mértéktartó, felelős játék lehetősége nagyban elősegíti, ez a vállalkozás és a játékos közös érdeke.



Elfelejtett jelszóRegisztráció