Ezúttal a Zotac próbál meg betörni a kézikonzolok piacára

Szerző: xoki | 2024. June 02. | hír | 9 hozzászólás

A Zotac elsősorban a grafikus kártyáiról ismert, de a vállalat más hardveres területen is kipróbálta magát az elmúlt évek során. Úgy tűnik, ebben az évben egy kézi játékkonzol lesz a Computexre tervezett bemutatójuk fénypontja.

A Zotac Gaming Zone alapjául egy Ryzen APU szolgál majd, miközben Hall Effect joystickokkal és ravaszokkal lesz felszerelve, valamint egy AMOLED érintőkijelzőt fog használni. Sajnos további részleteket még nem árultak el az eszközről, ezért nem ismerjük a pontos specifikációkat vagy az árazást, illetve azt sem, hogy melyik operációs rendszer fut majd rajta. Szerencsére már csak néhány napot kell várnunk a Computexre, ahol hivatalosan is felfedik majd a Zotac Gaming Zone-t, annak minden fontosabb specifikációjával egyetemben.

A Zotac emellett egy új Magnus One mini-PC-t is piacra fog dobni, amely egy Intel Core i7 processzort és RTX 4070 Super grafikus kártyát tartalmaz majd egy kompakt házban. A Zotac bemutatja majd az első MI számítástechnikai termékeit is, ezért mindenképpen érdemes lesz majd figyelemmel kísérni a bemutatójukat.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én már teljesen leváltottam a pc-met egy rog allyra. dokkolva használom, tvre kötve.
0
0
0
0
xCube avatar
Jöjjön csak minél több ilyen eszköz, alakuljon ki egy egészséges verseny a piacon. Talán a Microsoft is ráharap a témára és keres módot a célzott optimalizációra (nem fog, de reménykedni azért még lehet... ). A Steam Deck még mindig a legjobb alternatíva, de újabb hardver a közeljövőben nem várható a Valve -től.
1
0
0
0
💬 6
no avatar
@xCube: Szerintem a vége az lesz, hogy a konzolok teljesen el fognak tűnni a háttérbe és ugyanarra a teljesítményre képesen kézi konzolok lesznek, amik olyan switch-esen akár tv-re/monitorra is köthetők lesznek, de magukba is egy elfogadható teljesítményű számítógépek lesznek.
0
0
1
0
xCube avatar
@christoferus: Szerintem nem csak a konzolok, hanem a klasszikus desktop PC -k is el fognak tűnni, leváltják őket a dokkolható kézi gamer PC -k. A dokkban majd lesz esetleg egy erősebb GPU, hogy nagyobb felbontáson és magasabb beállítások mellett is fussanak a játékok, esetleg egy direkt hűtés, hogy a CPU magasabb órajelen járhasson. Elég RAM már a mosteni gépekben is van, a háttéttár SSD -vel dettó megoldott kis méretben... .
1
0
0
0
Legendrush27 avatar
@christoferus: Így legyen, de szívesen megnéznék egy új generációs PSP-t a mai napig használom van itthon 3db PSP2004-es modell 😅
1
0
0
0
no avatar
@xCube: De a Microsoft mibűl?
0
0
0
0
Kredo1996 avatar
@xCube: A steam deck egy vicc a 4 magos processzorával együtt.A grafikus teljesítményéről ne is beszéljünk! Kb a kézi konzolok közül a leggyengébb.Ha nem fogjak frissíteni a hardvert akkor bajban lesznek mert a közeljövőben megjelenő játékok pocsékul fognak futni rajta!
1
0
0
0
xCube avatar
@Kredo1996: Első kézből beszélsz, vagy általánosságban? Ezek az eszközök nem AAA címek main platformjaként lettek kitalálva. A nagy címek zöme big screen élmények, ekkora méretben nem ütnek. Emellett a jelenlegi legfejlettebb kézi PC -k sem adnak olyan egetverő teljesítményt, hogy új nagy címeket fullosan tudj játszani. A Steam Deck egy nagyon is korrekt gép, ráadásul nagyon olcsó is.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció