Ezen a hétvégén mutatkozhat be a Microsoft kézikonzolja

Szerző: xoki | 2024. June 06. | hír | 15 hozzászólás

A Microsoft állítólag a Steam Deck vagy a ROG Ally mintájára egy saját Xbox kézikonzolon dolgozik, amelyről először még márciusban lehetett hallani néhány pletykát, azonban maga a cég is utalt már rá, hogy valami készülődik a háttérben.

Ahogy arról a jól ismert youtuber/bennfentes, „eXtas1s” (ResetEra felhasználó „Angie” fordítása alapján) beszámolt, a június 9-én esedékes Xbox Games Showcase-en kapunk egy kis ízelítőt a cég készülő eszközéről. Sajnos az „Xbox Portable” megnevezésen kívül egyelőre semmit sem tudunk a kézikonzolról, és igazából az sincs kizárva, hogy a bemutatón sem fogunk sok mindent megtudni azon kívül persze, hogy készül. Az Xbox ugyebár nem riad vissza a korai bejelentésektől, hiszen az Xbox Series X-et is majdnem egy évvel korábban mutatták be.

Érdekes lesz majd látni, hogy egy lekicsinyített Series S, egy Android-alapú streaming készülék, vagy valami teljesen más érkezik a cégtől, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban az Xboxot övező diskurzusok nem voltak túl fényesek, így mindenképpen valami izgalmassal kell előállniuk.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cabus26 avatar
LOL
Már lassan a Pistike Bt. is konzolokat fog kiadni.Mekkora egy pénzlehúzás már...
Ráadásul windows...
Ami feleslegesen lefoglalja az erőforrásokat,pont egy kézi konzolra...
persze itt még nem tuti,hogy milyen rendszer fut rajta,de jó lenne valami olyat kitalálni,linux alapút,ami csak a játék only és teljesen kihasználja az adott hardvert.
1
0
0
0
💬 7
xCube avatar
@cabus26: Miért pénzlehúzás? Illetve honnan veszed, hogy ez Windows alapú lesz?
1
0
0
0
cabus26 avatar
@xCube: Microfostól ugyan milyen lenne,te...
0
0
0
0
xCube avatar
@cabus26: Én...?

Miért garancia a Windows pusztán amiatt, hogy Microsoft termék lesz? Nem feltétlenül PC játékok futtatására készül, még nem tudunk róla semmit.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@xCube: Csak az Xboxot nézd meg,hogy mi fut rajta,úgy 11 éve kb...
0
0
0
0
xCube avatar
@cabus26: Azért az XBox rendszerszoftverét ne hasonlítsuk már össze a desktop windows -szal. Azonos alapokra épülnek, de teljesen különbözők.

Ha most előjössz azzal, hogy te erre gondoltál, akkor csak a trollságodat bizonyítod be.
0
0
0
1
cabus26 avatar
@xCube: Majd meglátjuk,de ne lepődj meg!
0
0
0
0
xCube avatar
@cabus26: Nem erről volt szó. Egyáltalán nem lepődnék meg rajta, ha egy full fledge Windows 11 handheld lenne a vége, a másik oldalról viszont hatalmas lépés lenne egy natív handheld XBox.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Legyen benne nagy akksi, bővítési lehetőség és fusson rajta minden ami aktuálisan a GP-ban van és day1 vevő vagyok 😁
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Szerintem egy Series S hordozható formában leuralná a kézi konzol piacot. Vagy, ha nem is uralná le, de nagyon erős szereplő lenne.
1
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Tuhajohn: Erre gondoltam én is. Az XBox library hatalmas, a hardver és az OS adott, ha tényleg sikerülne belepasszírozni egy kézi eszközbe az hatalmas fegyver lenne a Microsoft kezében.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@xCube: Ha villantanak egy ps portal szerű kütyüt vagy egy cloud konzolt, akkor az nagy csalódás lesz. De még egy Windows alapú, kézi pc is csalódás lenne. Majd holnap okosabbak leszünk.
0
0
0
0
xCube avatar
@Tuhajohn: Sajnos nem. Várunk…
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció