Elkaszálták a Daybreak Marvel MMO-ját

Szerző: xoki | 2022. May 26. | hír | 0 hozzászólás

Tavaly a Daybreak Games anyavállalata, az Enad Global 7 (EG7) megerősítette, hogy a DC Universe Online fejlesztői egy Marvel témájú MMO-t készítenek. Néhány héttel ezelőtt már a tervezőasztal első képei is felbukkantak, de úgy tűnik, már sohasem játszhatunk vele, ugyanis az EG7 a projekt elkaszálása mellett döntött.

A projektet körülbelül fél évvel ezelőtt jelentették be a befektetők számára, de most hivatalosan is leállították a fejlesztést. Az EG7 nagyjából 50 millió dollárt tervezett befektetni az elkövetkező három év folyamán, de a fejlesztéssel járó rizikó, a befektetés nagysága és a hosszú távú termékportfólió stratégia miatt lemondtak a játékról. Ugyebár egy teljesen új MMO elkészítése sokba kerül, illetve rendkívül hosszadalmas folyamat, még akkor is, ha tapasztalt stúdió dolgozik rajta.

A Marvel MMO helyett a Daybreak ezentúl kisebb projektre fog fókuszálni. Természetesen a meglévő játékaikról (The Lord of the Rings Online, DC Universe Online) sem mondanak le, illetve olyan új IP-ket is terveznek, amelyekhez nem szükséges semmilyen külső licenc.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció