Egyszerű keresőoptimalizálás a SEOzseni-vel

2021. March 08. | Szponzorált tartalom | 0 hozzászólás

A Google kereső találatai közé kerülni rendkívül izgalmas. Ennek az elérését szolgálja a SEO, azaz Search Engine Optimization. Angol mozaikszó, melynek magyar jelentése: keresőoptimalizálás. A SEO célja a weboldal fejlesztése úgy, hogy a kereső rangsorolási algoritmusa értékesebbnek nyilvánítsa az adott oldalt a versenytársaktól.

A hatékony keresőoptimalizálás, azaz SEO alapja a kiváló minőségű tartalom. Hiszen a felhasználók elsősorban tájékozódásra használják az internetet. Az informatív, jó cikkekben gazdag weboldal a látogatóknak élményt nyújt. Segít megszerezni azt a tudást, ami alapján megfontoltan dönthet az ajánlatok dzsungelében. Önmagában nem elég a jó tartalom. Szükség van a témában jártas szakértők elismerésére is. Ezt a bizalmat a weboldalak egymás között linkeken keresztül továbbítják. A linképítés célja az, hogy a témába vágó weboldalakról egy-egy értékes linket szerezzünk.

Egyszerű keresőoptimalizálás és linképítés a SEOzseni-vel

A keresőoptimalizálás hatására látványosan nő a kattintások száma, ezáltal az érdeklődés is megnő a weboldal terméke vagy szolgáltatása iránt. Megfelelő marketing stratégiával ezeket az érdeklődőket értékes célokká lehet alakítani. Hírlevél feliratkozás, regisztráció vagy akár közvetlen vásárlás formájában realizálódik a megnövekedett népszerűség.

Ezen feladatok napi teljesítése hosszú órákat vesz igénybe. Ebben segít a SEOzseni: egyetlen kávészünet alatt elvégezheti azokat a feladatokat, amelyek több órát is elrabolnak életünkből.

A relevancia fontossága a Google SEO során

A Google kereső egy sajátos fontossági sorrendben listázza a honlapokat. Van egy vezérelv, ami felelős a helyezések alakulásáért. Minél jobban megfelel egy weboldal ennek a vezérelvnek, annál jobb helyezésre számíthat. Ennek több összetevője van, amit úgy nevezünk: rangsorolási faktor.

A Google kereső rangsorolási vezérelve a következő: azok a weboldalak kerüljenek a lista élére, amelyek a látogatók számára a legnagyobb élményt, értéket és tudást kínálják. Keresőoptimalizálás során az elsődleges szempont az értékes tartalom készítése. Információban gazdag weboldal létrehozása, ahol a látogatók fejleszthetik a saját ismereteiket, képességeiket. Olyan weboldal, amely a látogatók életét szebbé, jobbá, könnyebbé, gyorsabbá teszik. A témában jártas, tapasztalt és hiteles weboldal, amit megerősít az online közösség visszamutató linkek formájában.

Szakszóval úgy nevezik: relevancia.

Amikor keresünk valamit, az a weboldal lesz az első helyen, amit a Google a rangsorolási faktorok alapján a leginkább relevánsnak ítélt. Ahogy haladunk lentebb, csökken a relevancia. A kevésbé releváns oldalak pedig eltűnnek a találatok százezrei között.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció