Ebben a hónapban tervezheti az Nvidia az RTX 4070 GDDR6 memóriás újrakiadását

Szerző: xoki | 2024. August 19. | hír | 2 hozzászólás

Hamarosan bemutatkozhat a 16 hónappal ezelőtt megjelent Nvidia GeForce RTX 4070 új változata, amely egy 20 Gbps sebességű GDDR6 memóriával felszerelt új SKU-t fog tartalmazni.

A Board Channels alapján az új RTX 4070 sávszélessége 5%-kal csökkenhet a GDDR6X-ről GDDR6 memóriára való váltás miatt. Ettől függetlenül a teljesítmény várhatóan nem változik majd, mivel nem minden alkalmazás függ nagy mértékben a memóriától, és más jellemzők, például a CUDA magok száma, a TDP és az órajelek valószínűleg változatlanok maradnak.

Az új GDDR6 memóriakonfigurációval felszerelt RTX 4070 várhatóan augusztus 20-a körül válik majd elérhetővé, azonban ez a dátum nincs kőbe vésve, inkább a boltokba kerülés hozzávetőleges ütemezését mutatja. Ami az árat illeti, egyelőre nem tudni, hogy változni fog-e, vagy a régi modellel megegyező árcédula kerül rá.

Mivel az új RTX 4070-es modell valószínűleg leváltja a jelenlegit, az Nvidiának és partnereinek is egyértelművé kell tenniük a vásárlók számára, hogy melyik kártyát választják.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csabika21 avatar
Szerencsére nekem is a jó szériából sikerült
0
0
0
0
no avatar
Úgy érzem még én is a jó szériából vettem 4070-et.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció