CES 2022: kiderült az AMD és az Intel sajtótájékoztatójának időpontja

Szerző: xoki | 2021. December 07. | hír | 0 hozzászólás

2022 elején visszatér a CES, ahol ismételten rengeteg jobbnál jobb bejelentésre fog sor kerülni. Január 4-én az AMD és az Intel is megtartja saját virtuális sajtótájékoztatóját, és előreláthatóan a high-end és mobil CPU-król, valamint a legújabb grafikus chipekről is szót ejtenek majd.

A CES elsősorban a fogyasztók részére összeállított show, ezért sokan a mobil piachoz kötik azt, és pontosan ezért láthatjuk a laptopokhoz és más ultravékony eszközökhöz készülő CPU és GPU innovációkat is. Az eseményen az AMD valószínűleg bemutatja majd a Zen3+ (6 nm) mikroarchitektúrán alapuló Ryzen 6000H (RDNA 2 grafika) high-end mobil szériát. A Radeon RX 6500 XT asztali GPU pedig várhatóan január közepén érkezik, de a pletykák szerint egy Radeon 6000 refresh sincs kizárva.

Bár az AMD is sok érdekességgel készült az eseményre, valószínűleg az Intel még ennél is többet fog villantani. A vállalat már megerősítette 2022 első negyedévére tervezett termékeit, mint amilyen a 12. generációs Alder Lake-P széria. Emellett pedig a középkategóriás és belépő szintű asztali CPU-szériákról, illetve a 600-as szériába tartozó alaplapokról is hallani fogunk ezt-azt. A processzorok mellett az Intel ezúttal a GPU-piacra is megpróbál betörni majd, és remélhetőleg az eseményen végre tényleg bemutatkozik az Arc Alchemist széria és kiderülhet az is, hogy mikor érkeznek az első modellek.

Az Nvidia előadásának időpontja még nem ismert, de valahol a fenti két sajtótájékoztató között számíthatunk rá. A cég a frissített GeForce RTX 30 mobil szériát fogja bejelenteni, de az asztali RTX 3090 Ti 24GB, 3080 12GB, 3070Ti 16GB is valószínűleg itt fog bemutatkozni, mivel jelenleg úgy tudni, ezek is januárban érkeznek majd.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció