Menu

Benchmarkok mutatják meg, mire képes az AMD Ryzen 7 5700G

Szerző: xoki, 2021. május 09., hír

Újabb információk keringenek az egyelőre még bejelentetlen AMD Ryzen 7 5700G-ről. Különböző teszteredmények bukkantak fel, melyek közelebbi képet adnak arról, hogyan is teljesít ez az APU az Intel processzoraival szemben.

A CPU-Z és UserBenchmark eredményeket @TUM_APISAK fedezte fel. Az APU teszteléséhez egy HP Pavilion Desktop TP01-2xxx PC-t használtak, amelybe egy 256 GB Kioxia SSD és 16 GB DDR4-3200 memória került. Maga a Ryzen 7 5700G pedig egy 8 magos és 16 szálas APU, amely a Zen 3 architektúrán alapul, és Radeon Vega 8 grafika került rá. Az L2 cache mérete 4 MB, az L3 cache pedig 16 MB. A processzor akár a 4,6 GHz-et is elérheti, az alapórajele pedig 3,8 GHz.

A CPU-Z egymagos tesztjénél elért 631 pontjával a teljes 9. és 10. generációs Intel Core felhozatalt lekörözte. Többszálas teljesítményben pedig jobb volt, mint az összes 8 magos, 9. és 10. generációs Intel processzor.

A UserBenchmark oldalon felbukkant bejegyzések ugyanazon személytől származnak, és nem is annyira megbízhatóak, mint a korábbiak. Mindenesetre figyelembe véve az itt elért eredmények átlagát, az AMD közelgő APU-ja a 48. helyre került a UserBenchmark ranglistáján.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Lite versions:
Vírusírtó balVírusírtó jobb