Az Intel megjelenéskor nem adott ki grafikus drivert a Rocket Lake-hez

Szerző: xoki | 2021. April 11. | hír | 0 hozzászólás

Már sokan hozzájutottak az Intel újabb processzoraihoz, ugyanis a Rocket Lake egy ideje már elérhető. Az első benchmarkok is befutottak, viszont nagyon kevesen tesztelték le az iGPU-t, és mint kiderült, ennek oka nem más, mint a grafikus driver teljes hiánya.

Az AdoredTV egyik olvasója segítséget kért az oldal Discord szerverén a Rocket Lake grafikus illesztőprogramjának feltelepítéséhez, mivel egyszerűen nem tudta működésre bírni azt. A CPU-k megjelenésekor az oldal írójának feltűnt, hogy szinte alig töltöttek fel videót a grafikus teljesítményről, és az említett kérés miatt pedig utánanézett a dolgoknak. Miután az Intel oldalára látogatott, kiderült, hogy nincs publikusan elérhető illesztőprogramja az UHD 750-nek.

Az Intel feltehetően teljesen elfeledkezett róla, mivel ugyebár az új hardverek driverek nélkül a legtöbb esetben semmit sem érnek. Jelen esetben az új Rocket Lake processzorokat sokan az iGPU teljesítménye miatt akarják megvásárolni, főleg a jelenlegi GPU-hiány miatt, szóval elég vicces jelenség tanúi lehetünk. Persze annak a lehetősége is fennáll, hogy valami probléma miatt nem adták ki a programot, miközben a hardver megjelenését nem akarták elhalasztani.

Lisa Pearce a Inteltől Twitteren megerősítette, hogy az UHD 750 grafikus illesztőprogramja hamarosan elérhető lesz. A cég nemrégiben pedig közzé is tette a drivert, amelyet a hivatalos oldalról le is tölthettek, ha aktiválni szeretnétek az iGPU-t.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció