Az Asus hamarosan előáll a világ első HDMI 2.1 4K/144 Hz-es monitorával

Szerző: xoki | 2021. April 29. | hír | 0 hozzászólás

A 2021-es CES-en az Asus új gaming monitorokat jelentett be, melyek között ott lapul a világ első HDMI 2.1-es képernyője is, a Strix XG43UQ. A megjelenési dátumot ekkor még nem fedték fel, de most már végre elárulták, hogy májusban válik majd elérhetővé.

Az ASUS ROG Strix XG43UQ egy 43 inches 4K panellel érkezik, melyre 144 Hz frissítési ráta és 1 ms válaszidő lesz jellemző. A DisplayHDR 1000 kategóriába került, így a legjobb piacon lévő, 1000 nites csúcsfényerővel rendelkező HDR gaming monitorok egyike lesz.

A HDR és a magas frissítési rátás 4K gaming mellett a kijelző a Display Stream Compression technológia miatt is kiemelkedő, mivel ez lehetővé teszi, hogy a felsorolt funkciók mind egyszerre működhessenek a sávszélesség-korlátozás eltávolításának köszönhetően.

Hacsak az elkövetkező napokban más nem áll elő egy ilyen termékkel, ez lesz a világ első HDMI 2.1-es monitora, amely azt jelenti, hogy a következő generációs konzolok hasznosítani tudják ezt a kijelzőt a 4K/120 Hz-es gamingnél, bekapcsolt AMD FreeSync mellett.

Sajnos az Asus egyelőre még nem fedte fel a közelgő monitor hivatalos árát, de az OverclockersUK oldalon már március óta előrendelhető, ahol 1349 fontos árcédula került rá.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció