Az AMD megerősítette az első RDNA 3 GPU-k idei rajtját

Szerző: xoki | 2022. February 07. | hír | 0 hozzászólás

Korábbi ütemtervek alapján az AMD 2022 vége előtt tervezi leleplezni a következő generációs RDNA 3 GPU architektúráját, de a vállalat eddig elég keveset beszélt nyilvánosan az új szériáról. Úgy tűnik, ez lassacskán megváltozik, és szép lassan befutnak majd az első fontosabb részletek, mivel a cég most megerősítette, hogy tényleg idén érkeznek az első modellek.

Az RDNA 3 lesz a hamarosan érkező Radeon RX 7000 széria alapja, és a pletykák szerint az AMD első olyan architektúrája lesz, amelynél az MCM dizájnt tartották szem előtt. A cég negyedéves pénzügyi jelentése alatt az AMD vezérigazgatója, Lisa Su pedig megerősítette, hogy több nagyobb megjelenésre (Zen 4, RDNA 3) is idén fog sor kerülni.

A hivatalos diák szerint az RDNA 3 egy fejlettebb node-ot használ, miközben más források szerint a TSMC N5 és N6 gyártási technológiáján fog alapulni, méghozzá úgy, hogy a GPU lapkakészleteket egyetlen die-on kombinálják. Ennek valóságtartalmát nem sokkal a fentiek után az AMD alkalmazottjának LinkedIn profilján található információk is megerősítették.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció