Az AMD a Samsungra bízná a GPU és APU chipek gyártásának egy részét

Szerző: xoki | 2021. February 03. | hír | 0 hozzászólás

Az AMD már évek óta együtt dolgozik a TSMC-vel a Ryzen CPU-k és Radeon GPU-k gyártásának tekintetében. A kapcsolat mindkét oldal számára gyümölcsöző volt, de mindenképpen kapóra jön egy másik gyártóval is megegyezni, főleg mióta folyamatosan hiányról számolnak be.

A legfrissebb információk alapján az AMD állítólag kiszervezi a különböző GPU és APU chipek egy részének gyártását. A cég 50%-kal szeretné megnövelni a termelési kapacitást, de a TSMC-re sajnos nem tudják rábízni a feladatot, hiszen jelenleg több más megrendelő kívánságának próbálnak eleget tenni. Emiatt az AMD egy új partnert keres, és jelen állás szerint a Samsung lesz majd a befutó. Jelenleg a Samsung az Nvidia chipgyártója is, hiszen az RTX 3000-es széria a Samsung 8 nm-es gyártási folyamatán alapul.

A fentieket egy koreai fórumon fedezték fel, és egy szivárogtató, @harukaze5719 hívta fel rá a figyelmünket. Ezen a fórumon bárki közzétehet hasonló, hivatalos megerősítés nélküli információkat, szóval egyelőre semmiképpen se vegyétek szentírásnak a fentieket.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció