Az AMD a Samsunghoz fordulhat a 4 nm-es CPU-k és GPU-k miatt

Szerző: xoki | 2021. December 16. | hír | 0 hozzászólás

Jelenleg a TSMC az AMD első számú chipgyártója, de úgy tűnik, a gyártás egy részét másra fogják bízni. A J. P. Morgan szerint az AMD a Samsunghoz fordulhat, hogy legyártsák nekik a Chromebookokba kerülő 4 nm-es chipeket, illetve a jövőben valószínűleg a GPU-khoz is a Samsung gyárait veszik majd igénybe.

A jelentés @MarcTheShark83-tól származik, mely szerint a TSMC helyett a Samsungot fogja megbízni az AMD a 4 nm-es Chromebook CPU-k elkészítésével. A tömeggyártás pedig várhatóan 2022 végén már el is kezdődhet. Úgy tűnik, a tajvani vállalat limitálja a Chromebook projektek gyártási kapacitását, mivel ezen eszközök iránti kereslet csökkenőben van.

Amennyiben az AMD tényleg a Samsung gyárait szeretné használni, akkor teljesen újra kell terveznie a termékeit, ami elég költséges lehet. A Chromebook-piac hanyatlóban van, tehát egy új gyárral inkább veszteségesek lesznek, viszont a korábban említett jelentés kitér arra is, hogy az AMD a GPU-ihoz is a Samsung kapacitásának egy részét fogja lefoglalni, ahogy jelenleg az Nvidia teszi.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció