AMD: hamarosan itt a javítás az USB-problémákra

Szerző: xoki | 2021. March 15. | hír | 0 hozzászólás

Úgy tűnik, az AMD sikeresen megoldotta azokat az USB-problémákat, amelyeket több felhasználó is felfedezett a Ryzen 3000 és Ryzen 5000 CPU-k használata mellett. A javítást a héten küldik szét az alaplapgyártóknak, a felhasználók pedig április elején számíthatnak a frissítésre.

Az AMD partnerei (például az Asus, az Asrock, a Gigabyte és az MSI) már a héten nekiláthatnak a patch integrálásának, így a BIOS-frissítés áprilistól már a felhasználók számára is elérhetővé válhat. Az AMD hivatalos subredditjén köszönte meg a felhasználóknak a rengeteg visszajelzést, melyek lehetővé tették a probléma forrásának beazonosítását.

Úgy tűnik, a cég biztos abban, hogy az AGESA 1.2.0.2 frissítéssel megoldja az USB-vel kapcsolatos gondokat, mint például az USB-eszközök véletlen lecsatlakozását. Részleteket nem árultak el arról, hogy pontosan miről is volt szó, illetve, hogy hogyan is működnek a javítások.

A hibák szerencsére nem minden felhasználónál jelentkeztek. Jelenleg a legjobb ideiglenes megoldásnak az alaplapi PCIe 4.0 támogatás PCIe 3.0-ra történő lecsökkentése bizonyult, ha esetleg ti is az érintettek között vagytok. Az ehhez szükséges beállításokat a BIOS-ban találjátok meg, és ha már ott vagytok, a C-States kikapcsolása is egy ajánlott lépés. A frissítés után ezeket minden gond nélkül visszaállíthatjátok majd.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció