Állítólag ilyen lesz a Nintendo Switch 2

Szerző: xoki | 2024. September 25. | hír | 2 hozzászólás

A Nintendo hosszú várakozás után végre tájékoztatta partnereit a következő generációs konzoljáról, amelyre a hivatalos bejelentésig csak Switch 2-ként hivatkozhatunk. Ennek eredményeképpen rengeteg új információ szivárgott ki a dizájnról és a technikai specifikációkról is.

Két kiszivárgott fotón is látható a konzol, azonban az érdekesebb képek valójában 3D renderek, amelyek a Nintendo által közölt információk alapján készültek el. A képek először a GamingLeaksandRumours subredditen bukkantak fel, de a VGC különböző források megkérdezése után kiderítette, hogy a renderek tényleg azt ábrázolják, amit a Nintendo a hónap elején mutatott különböző tájékoztatókon.

A Nintendóhoz és az ismert beszállítóihoz köthető szállítási jegyzékeknek köszönhetően elég részletes betekintést nyerhetünk a Switch 2 műszaki specifikációiba is. Az új konzol kétcsatornás 7500MT/s sebességű LPDDR5X memóriát kap. A Nintendo tárhely tekintetében is felzárkózik majd a jelenlegi generációs konzolokhoz: 2100 MB/s-os UFS 3.1 meghajtó kerül a gépbe, ami alig marad el az Xbox Series X-ben található SSD sebességétől.

A Switch 2 egy új SoC-ot fog használni, amely jelenleg GMLX30-R-A1 néven ismert. Az Nvidiának köszönhetően egy frissített grafikus architektúrát tartalmaz majd, ezzel lehetővé téve például az MI-asszisztált felskálázást. Előreláthatóan a Switch 2 kézi üzemmódban nagyjából a PS4 teljesítményével lesz egyenrangú, dokkolt üzemmódban pedig a PS4 Pro teljesítményét is megközelíti majd.

A Switch 2 a HDMI 2.1 szabványt fogja használni, ami megnyitja az utat a 4K 120 Hz előtt, azonban rendkívül alacsony az esélye annak, hogy ilyen magas natív felbontás mellett bármelyik játék megközelítené ezt a képkockasebességet.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
A nintendónál nem az erőfitoktatás volt soha a cél, arra ott vannak a komolyabb cuccok, a nintendo mindig is a játékaival gurít nagyot.

Egyszer volt szerencsém megfogdosni egy Switch-et, há a minősége valami borzalmas volt...recsegett ropogott az egész és nagyon nem éreztem stabil,strapabírónak, ezt nem azért írom mert van egy Steam Deck-em hanem mert a switch minősége tényleg kritikán aluli szerintem...bár azt nem is kellene hasonlítani egy kézi pc-hez mert a switch az egy kézi konzol... a többi pedig kézi PC. De attól minőségben még megemlítettem hogy gyér a switch mert tényleg az, viszont ez annak nem tűnik fel sztem aki más ilyen handheld cuccost nem fogott még a kezében. A Deck az egy nagyon minőségi gép ezt mondom úgy hogy már kb 2 éve megvan, és a mai napig imádom! Persze eleinte voltak ennek is betegségei de mára már egy bitang gép lett!
0
0
0
0
Zollee avatar
Nagyon kíváncsi leszek milyen lesz. A jelenlegivel is megvagyok elégedve, Várnék egy Mario Odyssey 2-őt nyitó címnek, Egyébként ha az AstroBot is hasonlóan sandbox szerű nyitott pályákat használt volna akkor tökéletes lenne, De így is remek volt!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció