A Ubisoft törölni fogja az inaktív felhasználók játékait és fiókját

Szerző: xoki | 2023. July 24. | hír | 28 hozzászólás

Rengeteg pozitívum szól a digitális játékok mellett, de sajnos több negatívum is társul ezekhez. A legtöbb esetben kénytelenek vagyunk eleget tenni a digitális platform szolgáltatója által megszabott feltételeknek, ami sok esetben azzal jár, hogy a megvásárolt játékok valójában sohasem lesznek örökre a miénk.

A Ubisoft nemrég megerősítette, hogy törli az inaktív felhasználói fiókokat, és azzal együtt a játékokat is. Egy Twitter-felhasználó, @PC_enjoyer közzétett egy képernyőképet, amelyen a Ubisoft Support levele látható. Eszerint hosszú inaktivitása miatt 30 nap múlva zárolni fogják a Ubisoft Connect fiókját, hacsak nem szakítja meg a folyamatot egy újbóli bejelentkezéssel, majd az emailben látható Cancel Account Closure gombra kattintva. Az email valódiságát a Ubisoft is megerősítette.

Valójában ezzel nem is lenne probléma, hiszen több, hosszú évek óta teljesen elhagyatott fiók található a kiadó adatbázisában. Azonban olyanok is vannak, akik nem játszanak folyamatosan frissülő Ubisoft címekkel, vagy egyszerűen csak nagyon régen vásároltak valamit az áruházukból. A figyelmeztető emailt pedig könnyű figyelmen kívül hagyni, hiszen sokan adathalász kísérletnek nézhetik.

Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Jaj de jó hogy törölni fogják a fiókodat és a játékaidat. Csak az nem zavarja őket előbb normális jól müködö játékot kéne gyártani és lesz akkor aktív ember is? És most térjünk el a sablonos gamektől amikel 2 hetente játsztól 1 matchet és nem találkozol vagy cheaterel vagy unalmas játék élménnyel.
0
0
0
0
💬 3
kovb677 avatar
@android123: https://pcforum.hu/hirek/26240/ubisoft-fiok-tor…-frissites

Mégsem fogja törölni az inaktív fiókokat a Ubisoft - egy feltétellel
0
0
0
0
VidarArt avatar
@android123: Miért vagy kiakadva, ha amúgy is alig játszol a játékaikkal és még nem is élvezed? Akkor nem mindegy? 🤣
0
0
0
0
no avatar
@VidarArt: Óhhh én ki akadva nem vagyok miatta ha pl egy steam vagy akár egy origin akkor igen. Csak ha bele gondolsz hogy az ubisoft egy elég sablonos és unalmas platform már senki nincs rajta mert unalmas vagy nincs már izgalom rajta így akkor mit évö legyen az ember. Már látom és hallom hogy ez kamu volt csak egy feltételnek kell felelned meg de akkor is érdekess dolog ez az egész. Meg akkor minek írják ki érted.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
De kedves a k anyjat az ilyen cégnek..
Megveszed es csak ugy kitörölné...
2
0
0
0
💬 4
kismadar avatar
@MaximumGame: Lentebb írták nekem is, hogy ez a cikk félrevezető csak. Ha van megvett játékod, akkor nem fognak kidobni, sőt akinek csak free játékai vannak, annak is 4 évig inaktívnak kellett lennie előtte, hogy ez megtörténjen.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@kismadar: Ha 1 megvett jatekod van már nem törlik ki soha? 😅 Az erdekes
0
0
0
0
19ati93 avatar
@MaximumGame: Na akkor viszont nincs gond, ha tényleg így van. :D
0
0
0
0
kismadar avatar
@MaximumGame: Elméletileg igen. 😅
0
0
0
0
kovb677 avatar
Ez már beteges, amúgy erről ubisoftról volt hír hogy törölte egy fickó fiókját akinek rengeteg játéka volt rajta szó nélkül... Kár hogy ezt csinálják, undorító dolog. Régen a DRM-Free lemezes korszakban ilyen nem létezett
1
0
0
0
💬 3
PoPet avatar
@kovb677: Tájékozódj mielőtt kommentelsz. Nem törölnek fiókot mai van akár 1 játék is, ahogy azt sem ami nem inaktív 4 évnél több ideig.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@PoPet: [LINK]

Mégsem fogja törölni az inaktív fiókokat a Ubisoft - egy feltétellel

Most jött ez a friss hír.
0
0
0
0
PoPet avatar
@kovb677: Régebben jött, csak mire a sok magyar oldal átveszi, már mindenkinek habzik a szája.
0
0
0
0
kismadar avatar
Nem tudom direkt szúrnak-e ki magukkal, de ez megint egy tipikus ***ság a Ubisofttól... Ha valaki egy adott franchise rajongója az más játékért nem nagyon fog belépegetni, ha 2-3 évig nem jön új játék a kedvenc sorozatából. Mellette mindenki költött több 100 dollárt a szaros store-jukban, és csak úgy inaktívitás után képesek lennének kitessékelni őket? Ez után még úgy se veszek tőlük semmit, még akciósan sem. Mellesleg össze vissza halasztják a játékaikat, szóval még ők kényszerítik az embereket inaktívitásra. 😆
0
0
0
0
💬 1
PoPet avatar
@kismadar: Aki költött 5 eurót is a "szaros storejukban" annak nem törlik az accját, de ezt leírtam lent hosszabban. Btw nemtudom mennyivel rosszabb, ha egy cég halaszt pár hónapot, mint ha kiadja úgy a gamet mint ahogy a Jedi: Survivor kijött pl.
0
0
0
0
dvxx avatar
Es mi lesz azokkal a gamekkel amiket steam-en vettek az emberek de ez a sz@r launcher is kell hozza? PL.: R6?
2
0
0
0
💬 10
kismadar avatar
@dvxx: Gondolom ugyanaz az elbírálás. Az a legjobb benne, hogy ha nem verték volna ilyen nagy dobra, akkor a Ubisoft elsunnyogta volna ezt megint. Én például havonta, két havonta nézem az emailem, szóval valószínűleg ki is basztak volna.
0
0
0
0
PoPet avatar
@kismadar: Mondjuk szerintem az sem gyakori, hogy valaki 2023-ban hónapokig nem nézi meg az emaileit. Akár meló/suli, számlák, online rendelések, különféle regisztrációk illetve szolgáltatások miatt.. Gyakorlatilag mindenhez kell.

Egyébként megint csak azért mehet itt a vita, mert aki a cikket írta nem nézett utána a dolognak, és félinformációkat közölt.

Tehát az aprócska részletek amik kimaradtak (forrás: Ubisoft):
- "The account’s libraries: accounts that include purchased PC games are not eligible for deletion"
- "We have never deleted accounts that have been inactive for less than 4 years"

Ha valaki angolul nem tudna:
- Nem fognak törölni olyan accountot amin bármilyen korábban vásárolt játék, vagy aktív előfizetés van
- Ezek hiányában is csak a 4 évnél hosszabb ideje inaktív fiókokat törlik

Ezeken kívül figyelik még azt is, hogy játszottál-e már rajta korábban.

Szóval meg lehet nyugodni. A kommunikáció szar volt a Ubisoft részéről, de nem ég a ház.
1
0
0
0
kismadar avatar
@PoPet: Mindenre szinte külön emailem van, nem nézegetem folyamatosan mindegyiket. Amit a fontos dolgokhoz használok az úgy is hozzá van kötve a telefonhoz, az meg egyből jelez ha jött valami. Játékokra általában mást használok. Külön van Microsoft accounthoz, EA/Ubisoft/Epic ugyanazon megy, meg a Steam is külön van. Szóval hadd ne figyelje minden héten az ember mindegyiket! De mivel van azért bőven megvett játékom a Ubisofttól, így akkor rám ez a cikk nem vonatkozik.

Magyarul akkor megint egy nesze semmi fogd meg jól cikk jelent meg, hát így azért mindjárt máshogy hangzik. 😅
0
0
0
0
PoPet avatar
@kismadar: Akkor is tudsz mondjuk beállíteni egy továbbítást a fő emailedre egy Ubisoft mappába, aztán ott néha ránézel, kitörlöd ami szemét és kész.

De amúgy igen, és amelyik oldalról ezeket írtam, az ez előtt a cikk előtt hozta le az infókat, szóval simán csak rá kellett volna keresni, hogy "ubisoft account delete", és már is naprakész infók jelennek meg.
0
0
0
0
kismadar avatar
@PoPet: Ennyire részletesen nem érdekel, hogy milyen emailek jönnek egyik másik helyről. Általában a jól megszokott összefoglaló emaileket kapom csak a játékos emailjeimre. Azokkal meg sok esetben úgy is naprakész vagyok. Az akciókról meg értesítést játékonként kapok, szóval ami érdekel arról úgy is tudok.

Én se innen szoktam jobbára értesülni ezekről a dolgokról, de pont most végeztünk a konyha felújítással, és pont ezen az oldalon láttam először a cikket. 😅 Mondjuk már megszoktam, hogy az itt olvasott cikkek egy részéből pont a lényeg hiányzik. Meg amúgy is kell a kattintás vadászat, meg a komment áradat a bevételhez, szóval így utólag ezt is megértem. Na mindegy fáradt vagyok, ha nem dörögne, villámlana már rég aludnék.
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Azért ha már 4 évig nem nézel rá egy acc-ra, nem olvasod az értesítő e-maileket róla, akkor az az acc nem is kell.
2
0
0
0
kismadar avatar
@christoferus: Érthető persze, hogy 4 év inaktívitás után törlik valaki profilját. Csak hát a cikkben nem volt részletes információ róla, szóval egy kicsit triggerelte így az embert.
0
0
0
0
xCube avatar
@kismadar:
"Mindenre szinte külön emailem van"


De miért? Ez kimondottan felesleges bonyolítás.
0
0
0
0
kismadar avatar
@xCube: Első emailemen van a steam fiókom, amit a Left 4 Dead megvételekor csináltam, viszont volt utána egy youtube bannom, ami miatt akkoriban csináltam egy új emailt, amin van most a Ubisoft, EA, Epic accountom. A Microsoft profilomhoz meg az Xbox 360 megvételekor csináltam egy hotmail emailt, amit mai napig használok hozzá. Munkához meg a többi dologhoz meg a gmailes emailt adom meg mindig mindenkinek, mert hozzá van rendelve a telefonhoz. Így is kényelmes nekem amúgy, és szinte mindent fejben meg tudok jegyezni, szóval különösebb hátrányom se származik belőle.
0
0
0
0
Pokman avatar
@PoPet: Nekem pl van 5 email címem. 1 játékokhoz, 1 személyes (kivéve játékok), 1 az egyik és 1 a másik munkahelyemhez, valamint 1 admin. De mindegyiket nézem, ha nem is naponta, de pár naponta egyszer és olyankor spam és még kuka is terítékre kerül nehogy valamit kihagyjak. Amúgy meg szinte hetente játszok mindegyik platform játékaival legalább egyszer, szóval különösebben nem érint ez engem 😁
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció