A TSMC megkapta az engedélyt a 2 nm-es gyártósorainak szánt gyár felépítésére

Szerző: xoki | 2021. July 31. | hír | 0 hozzászólás

A TSMC megkapta a kormány jóváhagyását, hogy felépítse az eddigi legfejlettebb chipgyártó üzemét, melynek helyszíne Hsinchu, Tajvan lesz.

A Nikkei Asia jelentése megerősítette, hogy Tajvan környezetvédelemért felelős szervei zöld utat adtak a TSMC terveire, vagyis egy 20 hektáros létesítmény felépítésére. Ez a TSMC által megvásárolt 90 hektáros telken fog megtörténni, a gyártósorokat pedig a 2 nm-es chipjeikre fogják kialakítani. A gyártás tesztelését már 2023-ban elkezdhetik majd, miközben a 2 nm-es iPhone processzorok tömeggyártásába is belevágnak, hogy 2024-re elkészüljenek majd az első chipekkel.

A környezetre, illetve a vízellátásra is elég nagy hatással van egy ilyen nagy gyár működése, emiatt pedig aggályok merültek fel hasonló méretű üzemek felépítését illetően. Úgy tűnik viszont, a TSMC sikeresen vette az akadályokat és minden szükséges engedélyt megszereztek, melynek köszönhetően 2022-ben már elkezdődhet az építkezés. 2023-ig pedig a gyártáshoz szükséges felszerelés beszerelésének is nekilátnak majd.

A TSMC új gyára 98 000 tonna vizet igényel majd naponta, ami egyáltalán nem kevés, de 2025-ig 10% újrahasznosított vízzel próbálnak majd gazdálkodni, miközben terveik szerint 2030-ra ez akár 100%-ra is felmehet.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció