A Tencent kezébe kerülhet a Ubisoft

Szerző: xoki | 2024. October 06. | hír | 7 hozzászólás

Néhány héttel ezelőtt a gyorsan csökkenő részvényárfolyamok miatt egy Ubisoft-részvényes nyílt levelet tett közzé, melyben felszólította a vezetőséget, hogy adják magánkézbe a vállalatot. Nincs kizárva, hogy ezúttal teljesülni fog a részvényes kívánsága, mivel a cég állítólag már tárgyalásokat folytat a felvásárlást illetően.

A Bloomberg forrásai alapján a Ubisoft elsődleges részvényese, vagyis a Guillemot család tárgyalásokat folytat a Tencenttel a felvásárlásról. A Ubisoft elmúlt néhány, sikertelen éve alatt az eladások visszaestek, ami olyan nagy horderejű bukásokhoz vezetett, mint az Avatar: Frontiers of Pandora vagy a Star Wars Outlaws, amely közel sem hozta vissza a fejlesztési költségeket. A számos gyenge játékmegjelenés után a Ubisoft igazgatótanácsa elrendelte a vállalat teljes körű felülvizsgálatát, melynek során azt akarják kideríteni, hogy miért fordult ilyen rosszra a játékok minősége.

A Tencentnek jelenleg kisebbségi részesedése van egy olyan megállapodással, amelyet azért kötöttek, hogy elkerüljék a Vivendi felvásárlást. Ha a Tencent tényleg átveszi majd a céget, akkor lehet, hogy új vezérigazgatót fognak kinevezni a vállalat élére, de ezzel együtt valószínűleg elbocsátásokra is sor fog kerülni.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MrPAYER avatar
Az a gond az utóbbi pár év Ubisoftjával, hogy nem olyan játékokat csinálnak amit a játékosok szeretnének, hanem olyanokat amiket ők.

Vannak cégek és szituációk amikor ez beválik, de mondjuk ki őszintén, és most mindenféle politikai állásfoglalás nélkül... az Ubi berkeiben tevékenykedő mindenféle ultra balos, kékhajú, valamilyen szexuális kisebbséghez tartozó emberektől nehéz elvárni, hogy normális játékot készítsenek tekintettel arra, hogy maguk a készítők is távol állnak a normalitástól.

Nem tudom láttatok e már céges fotókat mostanában a studióikról, de 3/4 arányban vannak női alkalmazottak, de az a maradék 1/4 is néha nehezen eldönthető ránézésre, hogy valóban férfiak e.

Ne értsen félre senki, nincs különösebb bajom a bármilyen értelemben vett kisebbségekkel, de azzal igen amikor egy mesterségesen létrehozott közegben/közösségben szánt szándékkal lesz végül a kisebbség többségben. Szerintem a Ubisoft nagyobb hangsúlyt fektet a studión belüli "diverzitásra" mint magára a játékfejlesztésre, ami tulajdonképpen a legfontosabb feladatuk lenne.

Az elmúlt pár játékuk ennek a tökéletes lenyomata, több munkaóra van a diverzitás implementálásába mint bármi másnak a játékaikban. A gond az az, hogy egy, ge*i idegesítő az egész woke kúltúra úgy ahogy van, kettő, objektíven, szakmai szemmel vizsgálva a termékük az iparág hasonló termékeivel összevetve rosszabb minőségű, nem szórakoztató annyira, unalmas, stb. ami egy szórakoztatóipari terméknél a legkevésbé sem előnyös.

Mindezek tetejébe makacsak és ami a legrosszabb, aggresszívak is. Aki csak egy objektív véleményt kinyílvánít, legyen az egy kritikus szavakkal, vagy maguk a játékosok a pénztárcájukkal egyből ők a hibásak, hogy homofóbok, elmaradottak, bunkók, nácik. Mindezt azért mert képtelenek vagyunk pozitívumként értékekelni, hogy milyen ügyesen tudták implementálni az éppen mainstream nyugati propagandát a Star Wars univerzumba vagy éppen a középkori japánba melyeknek tematikájukat tekintve eredendően semmi köze vagy kapcsolata a 2010 utáni USA filozófiához vagy értékrendhez. A legrosszabb az az, hogy ezen az univerzum woke-osításon kívűl az égvilágon semmi mást nem csinálnak ezekkel a játékokkal a fejlesztési idő alatt, telibe ugyanaz az összes, egyedül az asseteket cserélgetik. Egyszerűen értékelhetetlenek mint AAA videojáték.

Nem mondom, lehet egy kis keleti diktatúra a kínai kiadó által jót tenne az Ubinak, tüzet vízzel lehet oltani ugyebár. Ettől függetlenül remélem nem kerül egyelőre a felvásárlásra sor, az elmúlt pár hét eseményei után hátha van ott valahol valamelyik sarokban egy ember a székházon belül aki ki áll a többi elé és elmondja, hogy gyerekek amit mostanában csináltunk egy értékelhetetlen sz*r, és innentől a munkaórát új feature-ök fejlesztésére szánjuk ahelyett, hogy a 21. századi New York hangulatát tesszük bele a történelmi settingel vagy alapvetően fiktív univerzummal rendelkező játékainkba.
0
0
1
0
gyuri191 avatar
Most sokan boldogak lesznek hogy ha tencenthez kerülnek én szomorú leszek nekem kis elvárásaim voltak mindig és nekem mindig tetszettek az ac és far cry részek még ha sokszor ugyan azt tudta csak más témával de akkor is mindig tudtak egy gyönyörü világot ami hatalmas is létrehozni tartalommal én öszinte leszek sajnálom öket mert akik ott dolgoznak azok is veszélyben vannak hogy most mi lesz velük ök is emberek de ez saját vélemény nyilván.
1
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Keruljon. Mondjuk ugye hogy ne a befektetok meg pl. a CEO-Guillemot csalad szemszogebol nezzuk a dolgokat, hanem a sajatunk felol: ez sem garantalja, hogy ezutan a jatekaik majd jobbak lesznek... ^^
0
0
0
0
NemAzaSrac avatar
Isten ovjon meg minket ettol !!!

A sok pusztito kommentelonek pedig azt uzenem, akiknek nem tetszik ez meg az, meg sir a mosatlan szaja es igy tovabb, ha nem tetszik valami nem veszed meg, ha nem vagy biztos benne nezz a twitchen videokat rola, nem megy egybol a pofazas stb, ha ennyire okos mindenki akkor hajra alljon neki es csinaljon o sajat maga jatekot , de ugy hogy jobb legyen mint az ubisoftnak a jatekai . Koszontem !
1
1
0
0
💬 1
Fishman avatar
@NemAzaSrac: Én személy szerint várom a Shadows játékot, mert eddig az összes ac-t végig pengettem, az utóbbi rpg-s mechanikájuakat meg a Basimosat meg is vettem, na de amit bevétel meg részvények terén produkált a stúdió mostanság az nekik sem fekszik, így nem csoda hogy valamit valaki tenni fog ennek a kiküszöbölésére, ebből lesz a felvásárlás valamilyen formában, nem bánom hogy ki lesz a fejese meg a pénzelője az ubinak, csak csináljanak ac-t továbbra is :)
0
0
0
0
Fishman avatar
Várható volt valami ilyesmi történet :)
1
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Fishman: Nana, hogy varhato volt, bizony! Szerencsere vagyunk joparan meg, akik nem hajalandoak szemetet venni, mert se penzt, sem pedig idot nem akarunk pazarolni ra. Hiszen 1000x jobb jatekok is jelennek meg folyamatosan, akar meg olcsobban is. Mikor pl. lesznek akik odaig lesznek jovore a AC: Shadows-ert, en momentan ugyanakkor uj jatekok teren majd tokre jol el leszek pl. a KCD2-vel, v. pl. a Dynasty Warriors: Origins-el. :)
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció