A Sony idén sem tervez komolyabb first-party exkluzívokat kiadni PS5-re

Szerző: xoki | 2024. February 16. | hír | 19 hozzászólás

A PlayStation könyvtára 2024-ben nem igazán bővült belső fejlesztésű, nagy költségvetésű játékokkal, és sajnos úgy tűnik, idén sem érdemes komolyabb first-party címekre számítani, mivel a Sony megerősítette, hogy ebben az évben egyik ismertebb franchise-a sem bővül újabb résszel.

Megérkeztek a Sony legutóbbi eredménybeszámolójának eredményei. A 2023-as naptári év utolsó negyedévében mintegy 8,2 millió PS5 konzolt szállítottak le, amely 2022 utolsó hónapjaihoz viszonyítva (7,1 millió) több, azonban a cég kénytelen volt módosítani a céljait. A Sony jelenlegi pénzügyi évére 25 millió eladott konzolt jósolt, viszont azóta ezt 21 millióra módosította.

Előfordulhat, hogy a Sony az új célját sem tudja majd teljesíteni, hiszen új exkluzívok nélkül jelentősen kevesebben fognak PS5-öt választani. Úgy tűnik, inkább kisebb vagy teljesen új IP-kbe fektetik majd az erőforrásaikat. Tehát ez azt jelenti, hogy olyan rendkívül népszerű játékok, mint a God of War vagy Spider-Man helyett Until Dawn Remake és Concord szintű projektekre számíthatunk.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Petraaa avatar
Engem ez annyira nem zavar. Mondjuk egyik exulsive-al sem játszottam LOU 1,2 kívül na meg a Rift Aparton. Pedig mondhatni van egy jó PC-m, de az esetek 95%-ban csak PS-en játszom. Sokkal kényelmesebb és betudok pocolni a masszázsfotelembe közben a kis puhártartóba pedig berakom a pohárka borom.... Plusz annyira imádom a DualSense featureket na meg a Pulse Elite-t, hogy már furcsa anélkül játszani. Plusz ott az APP a remote play, trófeák etc. Letöltöm és play. Ha pedig olyan eset lenne, hogy megyek rokonokhoz vagy mamihoz, csak simán dedobom egy táskába. :D
1
0
2
0
Zollee avatar
Akkor minek a konzol 😂
1
0
0
1
💬 8
santakigyo avatar
@Zollee: Az egyszerűsége miatt olyan népszerű(letölt-játszik) és azért mert megjelenésekor kevesebb a hiba a játékoknál. Az se utolsó, hogy kb 200 ezerből megvan, használtan ennyi se.
Én ilyen és ehhez hasonló kommenteket olvastam.
2
0
0
0
kismadar avatar
@Zollee: Mert valaki nem akar két évente gépet fejleszteni? Egyszer fizetsz ki egy videokártya árát, és generáció végéig játszol. Egy kis gondolkodás és rájött volna az ember! 😂
0
0
0
0
Zollee avatar
@kismadar: Nézd meg az irodai gépemet meddig volt használva és a változási naplót...

Ps5 -öt teljesen értelmetlennek tartom exkluzívok címek nélkül, főleg akinek van ps4-e.
Ami megjelent rá exkluzívként annak nagy része megjelent PC-re is. Ráadásul a cikk szerint maga a sony erősítette meg hogy nem lesznek ami azért elég sok mindent elárul.

Nézd meg a nintendo switchet, sehol máshol nem jelennek meg az ő exklúzív címei és még a mai napig jelennek meg rá exklúzív címek.
0
1
0
0
santakigyo avatar
@Zollee: A konzol eleve azoknak jó akik sose jatszanának PC-n. Az a sok millió aki megvette, azoknak a 90% biztos nem azért a pár belsős játékért vette ami egy generáció alatt megjelenik.
Az, hogy ps4-ről nem éri meg váltani ps5, ezen lehetne vitatkozni mert én anno a PS5 megjelenésekor váltottam(ps4 elad, a különbözet volt 150 ezer) és nem bántam meg.
Persze van akinek az is szempont amit Te mondasz, de a konzol népszerűségét tekintve ezen emberek száma elhanyagolható.
0
0
0
0
kismadar avatar
@Zollee: Nem vagy benne a témában, ebből látszik hogy azt írtad, hogy értelmetlen váltani ps4-ről ps5-re. Viszont most is csak exkluzívokról beszélsz, nem mindenki azért veszi, köztük én sem. Bele untam a gép fejlesztésbe, amikor az árak elszálltak, és úgy őszintén azóta se vágyódom vissza PC-re. El vagyok anélkül, hogy minden játékmegjelenésekor új drivert szedjek le, meg hogy 10 percekig a grafika beállításokkal szórakozzak. Leülök, letöltöm a játékot, és egyből indul minden, és a kanapén mehet a hosszú játék. Ha jön a következő generáció, akkor is egyből megveszem a PS6-ot, jóval olcsóbban kijövök, mintha folyamatosan frissítenem kéne a gépet. Ha netalántán véletlenül tényleg jön az Xbox-os címek egy része PS5-re, akkor még boldogabb leszek, mert generáció vége előtt nem nagyon kell xboxot venni, ez volt nálam tervben. 😁
0
0
1
0
Zollee avatar
@kismadar: Igen ezek jó szempontok. Én is így voltam vele, amiket felsoroltál épp azokat szerettem benne. Viszont nagyon kellemetlen volt hogy lényegében a ps5 az inkább lenne a ps4 pro, elejében volt rá a Demon Souls ami remek de inkább a már meglévő ps4-es címek feljavítását adták ki újra hogy vegyed meg, ha akarsz 4k 60 fps-t vagy ha épp szerencséd volt akkor már ha megvolt ps4-en megkaptad ingyen ps5 re.

Nem mint platformmal van bajom a konzollal, hanem azzal hogy ott hatalmas ereje és nem aknázzák ki, kevés rá a játék, amikor a ps4 jelent meg és váltottam ps3-ról rengeteg új játék volt elérhető ré. Egyébként még meg van egészen ps1-től ps4 ig minden konzolom, és a dagi verziók elég, hamar beszereztem én is. De a ps5-ben semmi nem isnpirál hogy megvegyem "engem személy-szerint" Attól mindenki azt vesz amit szeretne. De itt a lentebbi hozzászólásokban is lehet olvasni hogy sokaknak nem tetszik ez a "generáció".
1
0
0
0
kismadar avatar
@Zollee: Pár ilyen felújítást megvettem, szerencsére ilyen 3000-eket kérnek el tőled ha megvan az eredeti játék(Uncharted 4, Spider-Man Remastered, The Last of Us 2 stb), szóval az nekem bőven megérte. Sajnos ebben a generációban ezzel megúszós taktikával dolgozik a Sony, ami nekik jó, más embernek meg nem tetszik. Mi játékosok sajnos nem tudunk mit tenni vele. Én is szívesen játszanék új Sony címeket, de be kell látni, hogy ebben a generációban, csak az Insomniacra lehet számítani ilyen téren. Ők a belüket is kidolgozzák, míg más stúdiók csak ülnek és felújításokat készítenek.
1
0
0
0
no avatar
@kismadar: Törölt hozzászólás
0
0
1
0
kismadar avatar
Pár hét alatt hozzászokik az ember a kontrollerhez, nekem az fps-ek is a közhiedelemmel ellentétben kézre állnak, szóval nem hiányzik nekem se az egér billentyűzet.
0
0
1
0
CrimE avatar
Pedig mennyire szerettem volna egy ps5-ot, csak a 4 exkluziv cimei miatt, mondvan hogy az 5-re is lesznek ilyen cimek. Hat nem igazan. :D
0
0
0
0
retek77 avatar
Tartja a mondás, hogy, jó munkához idő kell de a szarhoz még több!!!
2
0
0
0
Tuhajohn avatar
Nagyon gyenge ez a generáció. Sony oldalról kizárólag a Ratchet and clank jött. Ezen kívül remaster, open world és souls like dolgok jöttek, amik engem egyáltalán nem érdekelnek. Ja és a Returnal, ami érdekes, de még nem próbáltam ki.
0
0
0
0
💬 1
nesh019 avatar
@Tuhajohn: Gyenge sajnos nagyon gyenge eddig a felhozatal, csak pár jó játék jelent meg rá és lassan 4 éve velünk van a gép.
1
0
0
0
santakigyo avatar
Ez a generáció nem a belső játékokról szólt teljes egészében.
Portoltak PC-re,remasterek.Bár csak tipp(nem vita inditó) de szerintem ezekből is lett annyi bevétel mintha évekig fejlesztetek volna 2-3 exluzív címet ami vagy siker vagy nem.(vagy ezt remélhették)
Most bepróbálkoznak az xbox játékokkal is,igaz még csak kisebb címekkel.
Bármi is legyen már nem azt jelenti a konzol mint amikor a PS4 rajtot vett.Az,hogy ez jó vagy rossz mindenkinek saját megítélése.
0
0
0
0
💬 1
Dwight Schrute avatar
@santakigyo: Sajnos igen az az éra elmúlt 😢 Lassan annyi létjogosultsága lesz a konzolnak hogy aki nem akar fél milliókat fizetni egy ütős gamer konfigurációért az vesz egy konzolt gamepass vagy PS előfizetéssel
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció