A Sony állítólag OLED paneleket fog használni a PSVR2 headsetnél

Szerző: xoki | 2021. June 18. | hír | 0 hozzászólás

A Sony már hivatalosan is megerősítette, hogy a PS5-höz is készülni fog PlayStation VR headset, viszont az új kontrollerek leleplezésén kívül nem igazán árultak el semmit sem a projektről.

A Bloomberg szerint a következő generációs PSVR headset a Samsung által készített OLED kijelzőket fogja használni, az eszköz megjelenésére pedig 2022 ünnepi szezonjában számíthatunk. Az első PSVR-nál szintén az OLED technológiát alkalmazták, ellenben a kijelző felbontása aránylag alacsonyabb volt más hasonló eszközökéhez képest (szemenként 960x1080). Korábbi pletykákra támaszkodva az új PSVR felbontása szemenként 2000x2040, azaz 4000x2080 pixel lesz.

Az OLED technológia egyébként számos előnnyel jár, viszont általában jóval drágább is. Érdekes lesz majd látni, hogy a kijelző milyen frissítési rátával, illetve mekkora árcédulával érkezik majd. A felbukkant információk alapján tehát a megjelenés még egy kicsit odébb van, szóval jelenleg azt sem tudni, a Sony pontosan mikorra is tervezi az eszköz bejelentését.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció