A Ryujinx Switch emulátorra is lecsapott a Nintendo

Szerző: xoki | 2024. October 06. | hír | 0 hozzászólás

Hónapokkal ezelőtt a Nintendo sikeresen leállította a Yuzu emulátor fejlesztését, azonban egy másik, a Ryujinx továbbra is fejlesztés alatt maradt. Ez sajnos most megváltozott, a Nintendo sikeresen lenyomozta a projekt vezető fejlesztőjét, aki szinte azonnal reagált is a cég felszólítására.

A Ryujinx Switch emulátor nyílt forráskódú projektként készült. A vezető fejlesztővel a hét elején vette fel a kapcsolatot a Nintendo. A Ryujinx csapat egykori tagja, riperiperi a Discord szerverükön fejtette ki, hogy felszólították a csapat vezetőjét, hogy függessze fel a munkát a projekten, és tüntessen el minden ahhoz kapcsolódó eszközt.

Bár a projekt többi tagja nem volt biztos abban, hogy a vezető fejlesztő elfogadja az ajánlatot, azonban órákon belül minden eltűnt, így úgy tűnik, a Nintendo valóban leállította a fejlesztést. Míg a Yuzu mögött álló Tropical Haze nevű céget beperelték, úgy tűnik, hogy a Nintendo nem indított pert a Ryujinx mögött álló személyek ellen, így jelen állás szerint mindenki megúszta, aki részt vett a fejlesztésben.

Sokan a Switch 2 érkezéséhez kötik a Nintendo fenti lépéseit, ugyanis a rendelkezésünkre álló információkból arra lehet következtetni, hogy az új konzol visszafelé kompatibilitást is biztosít majd.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció