A Microsoft a Ubisoftnak adja az Activision Blizzard játékok streaming jogait

Szerző: xoki | 2023. August 24. | hír | 15 hozzászólás

Annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság is jóváhagyja az üzletet, a Microsoft úgy döntött, eladja az Activision Blizzard játékok streaming jogait a Ubisoftnak, amennyiben sikeresen befejeződik a Call of Duty kiadójának 68,7 milliárd dollár értékű felvásárlása.

A lépés jelentős változást jelent a Microsoft eredeti terveihez képest, de nyilvánvalóan szükséges, hogy a tétovázó britek se álljanak közéjük. Ha az üzletet ezúttal jóváhagyják, akkor az Activision Blizzard összes új, az elkövetkező 15 évben megjelenő játékának streaming jogai a Ubisofthoz kerülnek, és azokat később sem fogják elveszíteni.

Mindez azt jelenti, hogy ha a Microsoft tulajdonába kerül az Activision, akkor a következő 15 évben megjelenő Call of Duty örökre streamelhető lesz a Ubisoft felhőszolgáltatásán keresztül. A Ubisoftnak lehetősége lesz más felhőalapú szolgáltatáshoz is licencelni, illetve a Microsoftnak fizetni egyes címek jogaiért.

Az egyezségről saját blogján is beszámolt a Ubisoft, mely szerint az Activision Blizzard játékai bekerülnek a Ubisoft+ kínálatába. Az ezzel kapcsolatos részleteket természetesen a felvásárlási folyamat befejezése után fogják megosztani velünk, de úgy tűnik, mindkét fél magabiztosan várja a döntést, melynek a frissen benyújtott megállapodással október 18-a lett a határideje.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Pokman avatar
Nem untatnék itt senkit hosszu jogi és gazdasági dolgokkal, egyszerűen csak annyit mondok hogy megértem az Egyesült Királyság érveit ezzel kapcsolatban kész pont ennyi
0
0
0
0
xCube avatar
Veszett egy üzlet ez, gyakorlatilag a legdurvább akvizíció a játéktörténelemben.
0
0
0
0
thug85 avatar
Ennek a cloud gaming-nek mennyire lehet piaca? Egyszer mobilon kipróbáltuk Xbox kontrollerrel, jópofa volt, bár akkor még nem volt valami stabil. Nem tudom mostanra ez mennyire megbízható formája a játékfogyasztásnak, és mennyien élhetnek ezzel.
0
0
0
0
💬 12
MaximumGame avatar
@thug85: Hát ha nem fognak majd gyártani elfogadható áron pc-t akkor kenytelen lesz a szegény réteg felhőben jászani. Elveszik az utolsó nagy élményeket is.
0
0
0
0
thug85 avatar
@MaximumGame: De ott vannak a konzolok is, nem kell mindenkinek gépet építeni ha játszani akar. Nekem legutoljára jutna eszembe ez, hogy ilyen formában játszak. De mondjuk ha ez stabilan tud működni akkor végül is nem egy rossz dolog.
0
0
0
0
Pokman avatar
@thug85:
hogy ilyen formában játszak
miért ?
0
0
0
0
thug85 avatar
@Pokman: Ezért amit írtam, hogy ott vannak a konzolok is. Én ha nem tudnék vagy akarnék gépet építeni akkor adná magát, hogy vegyek egy konzolt. Mégis csak stabilabb élményt ad mint egy felhő alapú játék. Legalábbis gondolom én, de oszd meg a véleményedet.
0
0
0
0
Pokman avatar
@thug85:
Mégis csak stabilabb élményt ad mint egy felhő alapú játék.
Talán igazad van, de én nem tudok erről nyilatkozni, mert sohasem játszottam így felhővel. Nekem nem okozott, illetve okoz gondot ha most 5 évente újítok vagy építek egy erős gépet. De ha valaki tényleg csak játszani akar akkor egy konzol értelmesebb mint egy rossz gép hogy ott majd streamingelve játsz, viszont ha már másra is kell és nem csak játszani akkor egyértelműen a gép. Bár munkához, ha állami állásban dolgozol, akkor mindig biztosítva van neked egy gép/laptop, de mára már a legtöbb magáncégnél is, tényleg legfeljebb csak a most indult kis vállalkozások vagy saját vállalkozásod miatt kellhet neked egy gép dolgozni. Szóval mindkettőnek látom értelmét és mindenki használja azt ami neki a kényelmesebb.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@thug85: Ott vannak a konzolok, igen. Már a második generáció, hogy tesztelik a lemezmeghajtó nélküli konzolokat. Simán jöhet majd egy olcsó konzol, ami csak vékonykliens streaminghez. Vagy még az sem. Egy okos tv app, azt jóccakát.

Megjegyzem a konzolok is egyre drágulnak. A 7. generációban 40 ezer volt a belépő egy Xbox 360 Core-ért és kb. 60-65 ezer egy Xbox 360 Premiumért. Most az alap Series S 110 ezer, Series X 200 ezer és a legfapadosabb PS5 190 ezer.
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: A konzolokat "nagyvonalúan" kifelejted a képletből. Jó tíz éve megjövendölték már a streaming térnyerését, sőt azt is, hogy a konzol, mint célhardver meg fog szűnni (voltak akik a kilencedik generációt már kizárólag streaming eszköznek képzelték), de nem így történt, mert a streaming még a közeljövőben sem lesz olyan stabil, hogy megérje teljes mértékben arra koncentrálni.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@MaximumGame: Sajnos igen és el fogunk oda jutni hogy nem fogunk gépeket összerakni magunknak mert kegyetlen drága lesz így se olcsó hobbi remélem még egy darabig ez nem fog megtörténni!
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@kaland21: Van még 6.5évünk kb rá.. Utána konyec
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: Ezt hogy számoltad ki?
0
0
0
0
The Witcher FAN avatar
@xCube: Nem jól számol, valójában 6.5956241447M évünk van, utána a Nap szupernóvává válik és elpusztítja a rendszert.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@MaximumGame: akkor még az 50-es kártyákat meg a nem tudom hanyas intelt még megvehetjük nem? :D azán majd közösen fogunk majd gamelni valamelyik streaming platformon (Xbox)! 😁😁😁😁
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció