A Microsoft, a Sony és a Nintendo is kihagyja az idei E3-at

Szerző: xoki | 2023. January 31. | hír | 2 hozzászólás

Az E3-at sokáig a Föld legnagyobb gamer rendezvényeként tartották számon, de az utóbbi néhány évben sajnos elég nagyot zuhant a népszerűsége, amelyre a világjárvány miatt bevezetett korlátozások is rátettek egy lapáttal.

A nagy visszatérést erre az évre tervezték, de nagyon úgy tűnik, hogy közel sem lesz olyan könnyű dolguk, mint ahogy azt hitték. Az IGN exkluzív jelentése szerint három cégóriás is kihagyja az idei rendezvényt: az egyik konzolgyártó, azaz a Microsoft, a Sony és a Nintendo sem tervez felállni a nagyszínpadra.

A Sony döntése egyáltalán nem mondható váratlannak, hiszen a PlayStation már a koronavírus előtt eldöntötte, hogy szakít az ESA-val. A Nintendo standja szinte mindig jelen volt az Electronic Entertainment Expón, de úgy tűnik, idén értelmetlennek tartják a részvételt, mivel az egyetlen 2023-as megjelenéssel rendelkező nagy játékuk, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom addigra már a boltok polcain lesz. Mindenképpen a Microsoft döntése a legmeglepőbb, hiszen az ESA vezetőségében is részt vesznek. A játékdivízió vezérigazgatója, Phil Spencer elmondása szerint a siker érdekében a Microsoft továbbra is együttműködik az ESA-val, de mégis úgy tűnik, hogy a 2023-as E3-on nem lesz jelen az Xbox.

Az idei E3 június 13-16. között kerül megrendezésre a Los Angeles Convention Centerben. Geoff Keighley másik nagy bemutatója, a Summer Game Fest is nagyjából ekkor várható. Mellesleg a tény, hogy a korábban említett cégek nem vesznek részt az E3-on, még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy saját játékbemutatót tartsanak majd.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Payphoner avatar
Gondolom elve pénzbe kerül a cégeknek itt részt venni. De mivel pár éve itt a twitch és társai féle platformok ezért mindenki megtudja tartani magának is. A másik pedig az hogy nincs is mit bemutatni xD Mostmár a Sony se nagyon dobálja az exkluzív címeket. A Microsoftnak elve felesleges bármit is bemutatni mert 4 ezer forintért ott a game pass ahol azt próbálsz ki az új játékai közül amit akarsz. Bár itt is igaz hogy ahoz kéne új játék.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Nincs elég puskapor...és egyre kevesebb lesz a gpu, psplus miatt. Nagyon sok közepesen jó játéka lesz minden előfizetőknek, de nem fogjuk gyermeki lelkesedéssel várni maximum az új GTA-t. (Ami 18+os 🤣)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció