A CPU-Z mostantól támogatja az Intel Alder Lake és Z6XX szériákat

Szerző: xoki | 2021. April 19. | hír | 0 hozzászólás

A CPU-Z fejlesztői elérhetővé tették a program legújabb frissítését, amellyel megérkezett az Intel Alder Lake processzorok és a Z6XX platform támogatása.

A 12. generációs Gen Core széria kódneve az Alder Lake, amely egy kis és nagy magokból álló x86-os architektúra, ami problémát jelenthet az olyan programoknak, mint a CPU-Z. A nagy teljesítményű magokkal ellentétben az energiatakarékos magok nem támogatják a hyper-threading technológiát. Ennek tudatában fontos volt néhány változtatást elvégezni annak érdekében, hogy az eszköz pontosan jelezze azt, hogy hány szálasak az Alder Lake SKU-k. Az 1.96-os frissítést követően ez már nem jelent problémát, viszont úgy tűnik, továbbra sem tudja beolvasni a nagy és kis magok pontos számát.

A patch nem csak a processzorok támogatását tartalmazza, hanem a Z600-as alaplapokét is. Ez a legújabb LGA1700-as sockettel érkező lapkakészlet. A CPU-Z ezeken felül a DDR5 memória konfigurációkat is kimutatja, amely várhatóan 4800-8400 MT/s lesz.

Az AMD oldaláról pedig mostantól támogatottak a Ryzen 5700G, 5600G és 5300G APU-k, valamint a Radeon RX 6900 XT, 6800 (és XT), 6700 XT GPU-k is.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció