A Chia bányászok újként próbálják értékesíteni a használt tárhelyeiket

Szerző: xoki | 2021. September 09. | hír | 0 hozzászólás

A jelenlegi árakat szem előtt tartva sokan azonnal lecsapnának néhány olcsóbb számítógép komponensre, amennyiben azt a vártnál olcsóbban kínálják, de ezúttal nem árt kétszer is átgondolni a vásárlást, főleg, ha ismeretlen eladóról van szó.

A chiphiány és a bányászok elég nagy hatással voltak a készletekre, elsősorban a videókártyák és tárhelyek esetében. Utóbbit a Chia bányászok használták, de a valuta árfolyama elég nagyot esett, és emiatt elkezdtek megválni a felesleges hardvereiktől.

Mivel az XCH értéke folyamatosan csökken, illetve a VNExpress International jelentése szerint a Chia-bányászok másik kriptovalutára akarnak áttérni, a bányászok áron alul próbálnak megválni a használt tárhelyektől (SSD, HDD). A Chia Coin bányászatot jövedelmezőbb és környezetbarátabb vállalkozásnak harangozták be, mivel sokkal kevesebb energiát fogyaszt az ismertebb GPU-t vagy ASIC-ot igénylő folyamatokhoz képest. Májusban 1614 dollárra növekedett az értéke, de azóta már közel 200 dollárra csökkent le.

Mivel más kriptovalutához nem alkalmas az SSD és a HDD, ezért a bányászoknak egyetlen opciója maradt: eladni azokat a használt piacon. Sajnos ahelyett, hogy tényleg így tennének, sokan úgy tüntették fel, mintha teljesen új tárhelyeket próbálnának eladni, miközben ez közel sincs így. A bányászás eléggé leterheli a hardvert, és emiatt gyorsan elromolhatnak, ráadásul az ilyen hardvereknél a garancia is érvényét veszti, szóval mindenképpen legyetek körültekintőek.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció