2024-ben jöhet a PlayStation 5 Pro

Szerző: xoki | 2023. March 14. | hír | 33 hozzászólás

Az Insider Gaming forrásai szerint már nagyban készül a PlayStation 5 Pro, amely valószínűleg 2024 folyamán fog a boltok polcaira kerülni.

A lecsatolható lemezmeghajtós PS5-öt ebben az évben tervezik kiadni, amely fokozatosan kivezeti majd a piacról a jelenlegi konzolt a gyártási és szállítási költségek csökkentése érdekében. A széles körben elterjedt hírek ellenére ez nem a PS5 Pro modell, hanem egyike azon új hardvereknek, amelyek még ebben a generációban elérhetővé válnak a PlayStation-felhasználók számára.

A PlayStation 5 Pro specifikációi sajnos nem derültek még ki, azonban a cég mérnöke, Mark Cerny által közzétett szabadalom alapján a Sony Interactive Entertainment a videójátékok ray tracing teljesítményének felgyorsítására törekszik. Ahogy az a PS4 és a PS4 Pro esetében megfigyelhető volt, valószínűleg a PS5 Pro is többet fog nyújtani látványban, teljesítményben és sebességben is.

Hozzászólások: 33
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Az a vicc hogy fog kapni egy pc-féle fsr-t azt cső. Én maradok a pc nél az tuti....
0
0
0
0
bukta2 avatar
Tele lesz a használt piac sima ps5 el, arra legalább jólesz :D
0
0
0
0
asdfas avatar
Hát engem azért elgondolkoztat hogy vegyek majd egyet, lehet olcsóbb lenne mint folyton a gépet upgradelni.
1
0
0
0
💬 1
no avatar
@asdfas: Törölt hozzászólás
1
1
0
0
santakigyo avatar
Használtam szoktam játékot venni,amit ha végigtoltam adom tovább,a különbözet pár ezer forint. Digitálisan nem veszek játékot,csak az van ami az előfizetéshez jár.
Egyébként teljesen igazad van,én is így voltam vele nem tagadom.De manapság alig-alig akad értelmes játék(számomra) azért meg felesleges gépet építeni.Bár tervbe van,de nagyon elkel mennie az eszemnek,hogy meglépjem. :)
0
0
0
0
KisBala91 avatar
Akkor adjam is el évvégén a most vásárolt ps5 öm ? xD
0
0
0
0
💬 6
santakigyo avatar
@KisBala91: Majd meglássuk mennyit spórolnak egyéb alkatrészeken,hogy ezt a fejlődést anyagilag túlèljèk és a minőségre ez milyen hatással lesz???
Leginkább ez a kérdés fogalmazódott meg bennem az elmúlt időszakot tekintve.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@KisBala91: Ez azoknak jó,mint nekem,hogy még nem vásároltam PS5-t
Gondolom hasonló lesz a szitu,hogy a PRO már magabiztosabban fogja hozni a 60 FPS-t UHD-n és akár 8K felskálázás mellett is tudni fogja a 60-at.
Ha neked elég a 4K felskálázott 60 FPS,akkor maradhat a sima is.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@cabus26: Állítólag a sugárkövetèsre fognak jobban ráfeküdni.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@cabus26: 8k nagyon elterjedt 🤣 nem mellesleg 75col alatt nem is érdemes venni és 800k alatt nem is kapsz, gyakorlatilag az a belépő kategória egy minden igényt kielégítő 8k-s nagy képátlós tv 1,3m Ft. Ez mellé jöhet majd még egy PS5Pro 300k és egy VR2 250k.

Ezt csak a felső tízezer engedheti meg magának.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Legendrush27: Nehezen is fog elterjedni a 8K,csak a vállalatok,marketing szeretné ezt amikor a 4K is 10 éves már és sok embernek még az sincsen.Az ár meg megint más kérdés,hogy addigra hol fognak tartani.Meg ahol tartunk a világban lassan már gamelni is csak a felső tízezer fog majd tudni normálisan 😂
1
0
0
0
Neo1989 avatar
Pont 24-re terveztem venni egy Pro-t köszi.
0
0
0
0
no avatar
"2024-ben jöhet a PlayStation 5 Pro" Akkor most már játékokat sem ártana rá írni, mert 1-2 címet leszámítva, főleg exclusive harmat gyenge a felhozatal.
0
0
1
0
💬 6
kmetovics avatar
@donpappa81: Gyenge, de csak mennyiség terén. Ők legalább a minőségre mennek. Az se lenne jó, ha minden hónapban kijönne valami semmitérő exclusive, ami mondjuk fél év múlva kijönne PC-re is. De amúgy szerintem is felesleges még egy Pro.
0
0
0
0
kismadar avatar
@kmetovics: Csak az a baj, hogy hosszabb távon se jön igazán sok minden. 2025-ig bezárólag a Spider-Man 2-n, és a Wolverine-n kívül semmi értelmes nem jön. Bár még talán a Ronin játék jó lesz. Szóval nem igazán van mire büszkének lenni. Ezek a multiplayer játékok: The Last of Us, Horizon Online meg részemről ne is készülne! 😅
2
0
0
0
kmetovics avatar
@kismadar: Ez igaz, h nem sok minden jön. 3 év alatt kb 4-5 olyan játék "jött össze", amit 5re akarok megvenni. De hát ez van 😢 Az ilyen multy címek engem se nagyon érdekelnek.
0
0
0
0
kismadar avatar
@kmetovics: Mindenesetre a konzol generáció végéig még csak csurran cseppen majd normális játék. Még így is kétszer inkább a PS5-öt venném meg, mint a gépemet fejlesszem.
0
0
0
0
kmetovics avatar
@kismadar: A pc-vel én is így vagyok. Pont az új ps évében vettem meg. Azóta semmit nem cseréltem benne.
0
0
0
0
nesh019 avatar
@donpappa81: Legnagyobb true amit írtál, ezért is gondolkoztam hogy eladjam mert 3 év alatt nagyon kevés értékelhető Sony game jelent meg.
0
1
0
0
no avatar
Pontosan ezért nem vettem meg a PS5 miután mindenki beszerezte és már rendszeresen elérhető itthon is sejthető volt hogy utána bejelentik PRO-t.
1
3
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@Tatsuya: Ilyen alapon PC-t se szabad venni mert következő honapkban jön jobb hardver.
Na meg a PRO-t se szabad megvenni mert nemsokra rá jön a következő generáció.De basszus azt meg megint ne mert ha jön a 6 akkor nemsokára lesz abból is PRO változat.
Bocsi nem hagyhattam ki. 😀
2
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Ez pontosan így van. De legalább szerencse hogy nem vettem sima ps5. :)
1
0
0
0
santakigyo avatar
@Tatsuya: 1,5 éve van.Semmi gond vele.
Konzol szintjén a rajta futó játékok számomra tökéletesek.Itt nagyon fontos a "konzol szintjén"
0
0
0
0
kismadar avatar
Úgy hogy még a PS5 adottságait se használták ki rendesen, na és a Spider-Man, és Wolverine játékok mellett semmi értelmes exkluzív nem jön 2025-ig? Azokért a Sony exkluzív live service multis játékokért, amik jönnek meg kinek kéne a pro változat? Mellette még az új multiplayer The Last of Us játék megjelenik ps4-re is... 😅 Ebben a generációban hatalmas visszalépést vélek felfedezni a Sony részéről! Mással eddig amúgy se foglalkoztak, csak folyamatosan az Activision felvásárlása miatt siránkoznak!
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@kismadar: Az alapot valószínűleg ugyanúgy a PS5 fogja jelenteni, a pro verziónál én már arra számítok, hogy képes lesz végre a natív 4k-t megjeleníteni és az rtx sem maradhat ki, ahogy a cikkben szerepel.
0
0
0
0
kismadar avatar
@arnold892: Amíg az új játékok megjelenéskor rendre elvérzik PC-n is a Ray Tracing, addig ezt nem is várhatjuk el egy konzoltól.
0
0
0
0
no avatar
@kismadar: Ugyanolyan harc lesz érte mint a PS5. csak figyeld meg. Az emerek a telefonjait is már 1,5-2 évente lecserélik.
0
0
0
0
vyne avatar
@Tatsuya: A scalperek miatt leginkabb. Megveszik, hogy eladjak 2-3x dragabban, lasd a hogwarts legacy kontrollert. 250 fontokert megy ebayen az amugy 60 fontos plastic.

Btw meg mindig note 9- en nyomom. 😄
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Majd lehet venni olcsó PS5 töt utána majd 2026 ba jön a PS5 Ultra
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@MaximumGame: A PS6 fog jönni addigra, de persze még 3 évig főleg PS5-re igazítva fognak játékokat készíteni és talán 2030-ban jön az első igazi PS6 játék kihasználva a csúcsképességét, az addigra már 5 éve elavult konfigurációnak.
0
0
0
0
kismadar avatar
@christoferus: 2028 előtt nem akarják kiadni a PS6-ot, csak azt ez a cikk nem írja le, máshol mindenhol így szerepel!
0
0
1
0
MaximumGame avatar
@christoferus: Addig a gépigények sem fognak annyit nőni.. mert nem lehet annyival szebb a PC-s :)
Vagy PS5 Pro nagyon erős masina lesz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció