Menu

2022-re csúszik az AMD Ryzen Threadripper 5000 megjelenése

Szerző: xoki, 2021. október 04., hír

Sokan úgy vélték, még az idén megjelenik az AMD Ryzen Threadripper 5000 széria, de egy ismert leaker, @greymon55 szerint már csak jövőre számíthatunk ezekre a processzorokra.

Az AMD Threadripper „Chagall” CPU-k 2022-re történő elhalasztásával kapcsolatban még semmilyen hivatalos megerősítés nem érkezett, szóval egyelőre csak a leaker információira támaszkodhatunk. A halasztás okát nem tüntette fel, de a továbbra sem enyhülő chiphiány valószínűleg a HEDT processzorok elhalasztásánál is közrejátszhatott.

Az új processzorok megjelenési dátumát már több alkalommal is láthattuk valamelyik szivárgásban, de úgy tűnik, valamilyen okból kifolyólag mindig elhalasztották azokat. Az 500WX SKU benchmarkja egyébként már különböző adatbázisokban is felbukkant, de úgy tűnik, a megjelenés még odébb van.

Az új SKU-k specifikációiról jelenleg annyit tudunk, hogy a magok számát tekintve nagyban hasonlítanak majd a Ryzen Threadripper 3000-es szériához, viszont a Zen3/3+ architektúra lesz az alapjuk, melynek köszönhetően jelentős IPC növekedésre lehet számítani.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb