Digi probléma ping

Szerző: dajcs_house, 2021. February 05., téma
Fórum » Szoftver
Olyan problémám lenne hogy 1hónapja kötötték be a digi-t, invitel helyet, hogy de jó lesz 1000mb/300mb lesz és hu de gyors lesz. Na eddig szép és jó minden kivéve a játékok terén! Tehát amint world of warcraftoznék ami nagyon érzékeny a netre, gondol egyet és felmegy a pingem 4000-re utána vissza 500 és van mikor jó akkor 40-50 közt ami nekem a normál lenne. Discord is elkezd vibrálni mikor beszélgetnek a többiek.. Eddig ugy volt bekötbe hogy ONT(HG6544c) fiber és erre rá csatlakozva kábelen a gépem, és még egy router arról megy 2kamera és egy másik gép, a modem wifis igy arról ment 2-3telo, és igy mindig csinálta ezt a pingdroppot.
Most igy van bekötve: ONT(bridge mod) ehhez vettem egy asus RT-AX55 routert és most ezen van az 1gép, 2-3telo wifivel, és még egy router kábelen(2kamera, 1gép) összekötve. (ja és így már van ipv6-om is) ipv6 tesztnél (https://ipv6-test.com/) 18/20 mert ICMP: filtered csak.
Na már most tudom hogy az ONT egy ipari hulladék, de sajnos nem tudom azt kicserélni a digi miatt.. (gondolom hogy bele tudjanak piszkálni(tiltás stb.)).
Netmérésnél tök jó minden 870/270 2ms.
Átnéztem minden kábelt (cat5+) és nincs semmi féle hiba rajtuk, fiber nincs törve.
Néztem több forumot és mindenki írta hogy nekik is szörnyű ez a helyzet. De nem találtam meg a hibára az okot. Bp-től 27km légvonalban. Probáltam már a google dns szervert is. Minden illesztőprogram friss robogos ami a legujabb lehet. Digit is hivtam és náluk minden rendben azt mondták. Ugyhogy tanácstalan vagyok.
Mert az előző invitel ami 30/5 volt t-linkes ont-val azzal hibátlanul ment minden. Sose volt pingdrop, bár az telefon kábelen jött be. Ebben kellene segitség.
Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció