Milyen gépházat vegyek?

Szerző: philips20, 2009. November 22., téma
Fórum » Asztali PC
kiváncsivagyok mit ajánlotok :d
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
toopa avatar
Nem kell feltétlenül Cosmos 2 egy négykártyás rendszerhez, az hogy kinek mi a minimum, személye válogatja.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nekem ezt ajánlották nem rég: [LINK] Ez már elég nagy ház és nem csak 3 kari fér bele mint a corsair vengeance c 70-be. Más ajánlat ezen kívül még nem jött. E-ATX,XL-ATX lapokat is fogad. Azt tudod milyen x 79-es lapot raksz bele?
0
0
0
0
no avatar
Jogos a kérdés :-) Ha ez a minimum akkor még gyűjtögetek...
0
0
0
0
csigafos avatar
robaj: quadro SLI ? és a házzal akarsz a realitás talaján maradni?😃 rofl

minimum egy CM: cosmos 2😃
0
0
0
0
tomcsojn avatar
4 vidikari 😲 azért az már vmi 😃hát sztem ha több vidikarit akarsz akk érdemesebb felső táposat venni mert sztem ugy több hely lesz a kis drágáknak :$ de ebben nem vagyok vmi jó ugyh ez csak 1 tipp
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Egy 4! videokártyával működő pc-t szeretnék összerakni, x79 alaplappal i7 proc vízhűtéssel, sajnos fogalmam sincs hogy milyen házat kell ehhez a szerkezethez venni. Értelemszerűen nem szeretném ha megizzadna a dobozban minden, de azért árban jó lenne a realitások talaján maradni. mondjuk 30 ezer körül gondolkodnék...Amit kinéztem: Corsair Vengeance c70...? Megköszönném a tanácsokat!
0
0
0
0
adavidka11 avatar
Sziasztok! 😀
Erről a házról mi a véleményetek? http://www.silverstonetek.com/products/TJ10-WNV.php
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem most fractal desing core 1000 gépházam van. Aki kis micro atx es gépre vágyik annak jó választás lehet kb 8000ft volt. Kívül belül feketére van lefújva nagyon letisztult kivitelezés. Nekem nagyon bejött ennyi pénzért. A célom a minél kisebb gép volt.
0
0
0
0
kung avatar
Zgamer93: jó hűtéssel rendelkező házak

Xigmatek Asgard II ablakos (vízhűtésre nincs felészítve)
http://www.argep.hu/trend/XIGM/Xigmatek-asgard-II-ablakos.html

Zalman Z5 Plus
http://www.argep.hu/product_2214151.html
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem TT házam van,és elégedett vagyok vele,nem binyeg,nem recseg,nem hangos,és jól is szellözik...de itt egy másik,ami jó lehet:SHARKOON REX3
0
0
0
0
Zgamer93 avatar
Akkor valaki tudna nekem ajánlani egy jó gépházat aminek plexi az oldala és egy h100i proci hűtőt is bele tudok rakni . Köszi 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Zgamer93: TT házat akkor vegyél, ha ütnek, volt benne szerencsétlenségem. Az mellékes, hogy a gyári ventik kritikán aluliak, gombok tekerők ki/leesnek, mellékesen zajos a ház, ez a rettentően "vastag" és jól illesztett lemezeknek köszönhető, szarok a kábelcsatornák, többi negatívumot nem sorolom.

20k környékén ezt ajánlom: Corsair Carbide 300R
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem személy zserint nem tetszik. Egyedül az oldalplexis része jön be. 😆 A ház eléggé egyedi vélemény alapján szokott lenni. De leginkább az a legfontosabb, hogy jól szellőzést biztosítson, ne legyen 120 kg, meg persze azért ne hányja le az ember, ha éppen ránéz.
0
0
0
0
Zgamer93 avatar
Én ezt a gépházat néztem ki az új gépemhez. Vélemény? Thermaltake Chaser A31
0
0
0
0
anyu89 avatar
Fractal Design Arc Midi R2 erről valakinek valami tapasztalat?
0
0
0
0
no avatar
http://www.amazon.com/ASRock-GeForce-Motherboard-N68-VS3-UCC/dp/B005A0B4AA
ASROCK N68VS3 UCC
Ez az alaplap belefér-e egy ilyen gépházba?
http://haloorshop.hu/HAZTTVN40001W2N
Thermaltake VN40001W2N Commander MS-I
0
0
0
0
FunkyVodka avatar
Engem nagyon nem érdekel hogy néz ki a gépház csak elférjen benne minden + jó szellőzés azt annyi nem arra fogok menni hogy robot legyen 😃 meg sztm az se aki inkább venne belőle egy jobb procit vagy ilyesmit 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azért számít a külső. PL. hogy nézne ki egy egy i7-es gép több kártyával egy jó szellőző, ugyanakkor jól megsárgult házban? 😆
0
0
0
0
chethun avatar
FunkyVodka:Mind a kettőnek jò a szellőzése, de ne mond h te megvennél egy olyan gépházat ami nem tetszik, szal a mondatodnak a második felét kicsit furcsállom. 😀 de köszi.
0
0
0
0
FunkyVodka avatar
Férjen el benne minden + legyen jó a szellőzése azt kész 😃 nem arra kell menni hogy hogy néz ki 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Azt válaszd amelyik elsősorban Neked bejön 😉 Nekem speciel a NZXT jön be jobban, de ez a Te döntésed!
0
0
0
0
chethun avatar
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kettő gépház között gondolkodok.

1. NZXT Phantom 410
2. Xigmatek Talon Midi-Tower

Melyik érné meg jobban illetve melyik lenne jobb?
0
0
0
0
delveccio avatar
Corsair Carbide 300R gépházról vélemények??😃
0
0
0
0
no avatar
Megnézem a pendriveos verziót csak még melózok.

Update:55 perce fut a memtest ,0 errors eddig.
Azt írja,h pass complete,no errors,press esc to exit.
De még dolgozik,ez normális dolog?Meddig tart ez a teszt?
Update2:közel 2 óra után megállítottam a memtestet,semmi hiba.
Most futtatom a prime95-öt és a furmarkot egyszerre,75-ig kúszott fel az első tesztnél a cpu,most húztam a kártyán is,1000/1280mhz-en megy,fullscreen,1920x1080 felbontással,8x élsímítással.átlag fps 8😀.Viszont a vga hőmérséklete 10 fokkal alacsonyabb mint gyári mhz-en!ez hogy lehet?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Memtest86 USB-s változat: [LINK] Ha ez esetleg egyszerűbb.
0
0
0
0
Cooley avatar
Slevin: Lesz rá mód, ha az is lenne a gond, csak annyi, hogy manuálisan kell majd beállítani.

Gaboo7: Oké, de a Rufus, amit linkeltem, iso-ból tud bootolható pendrájvot készíteni, ugyan úgy, ahogy egy DVD-vel csinálná. 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley: Igen működik pendrive-ról is de amit linkeltem az iso. 😀

Slevin: Futtasd le a tesztet és azonnal ki lehet szűrni a memóriát...
0
0
0
0
no avatar
De nálam csak egyszer volt kékhalál ami a vga visszábbvétele után nem jött többet.Viszont a leállás jelen van.Megnézem a beállításkat először,aztán jelentkezem.Ha van rá mód,hagynám 1600-on futni,de ha nem lesz jó akkor vissza alapra és csak a cpu lesz húzva.
0
0
0
0
Cooley avatar
Bootolható pendrájvval is működik. ([LINK])
Nála mondjuk kékhalálok nincsenek, hanem szimplán leáll a gép, aztán nem indul újra.
És ez tipikus OC hibának tűnik, de mivel a procival nincs gond, ezért maradt a memó, mint utolsó lehetőség.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley: Ez a verzió csak lemezzel működik (iso). Ha rossz az időzítés akkor is hibázik de általában akkor be sem kapcsol. Ha hibás a memória akkor azt általában pár másodperc alatt jelzi. Volt nálam pár napja egy gép ahol a hibás modulnál 5-10 másodpercen belül hibát jelzett. Ott a memória okozta a rejtélyes kékhalálokat. Elképzelhető hogy olyan területen van a hiba amit a vindows alap esetben nem használ és csak akkor jelentkezik a hiba ha a hibás területre ír/olvas a rendszer.
0
0
0
0
Cooley avatar
Vagy ugyan ezt pendrájvval, ha nincs kéznél DVD, bár nem hiszem, hogy bármi gond lenne a memóriával, csak a beállításokkal, akkor pedig elképzelhető, hogy hiba nélkül lefut, akkor is ha nem teljesen stabil a beállítás.
Nem könnyű eset, de kizárásos alapon hardveres probléma, nem táp, mivel csere előtt és után is csinálja, a procit is kizártuk, a videokártya nem valószínű, ahogy a HDD sem, így csak a lap és a memó maradt. Viszont így meg az a furcsa, hogy csak akkor jelentkezik, amikor te játszol, vagy szimplán a véletlen műve. Minden esetre ha a memóval sincs gond, akkor a lapot igazából csak cserelappal lehet letesztelni. És a gond, hogy ilyennel nagyon szervizbe se lehet vinni, mivel nem rendszeres a probléma, és nem biztos, hogy reprodukálható.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Slevin: Ezt bontsd ki írd ki egy lemezre: [LINK] Állísd át a bootolást a DVD meghajtóra és hagyd hogy végig fusson. Ha nem jelez hibát akkor nem a memória a hibás, én mindig ezzel kezdek miután összeraktam egy gépet.
0
0
0
0
no avatar
Ahha,így már tiszta.Pont most néztem az Asus honlapján,hogy ha jól értelmeztem,akkor 1333-ig jó,OC-val 2000-ig.Megnézem délután.Volt kékhalál egyszer,miután meghúztam a kártyát is 1100/1300-ra Sapphire trixx programmal.Most azt hiszem 1000/1250-re van állítva a max setup.
0
0
0
0
Cooley avatar
Slevin: CPU-Z, memory fül. Azt értem alatta, hogy 1333MHz-es modulokat támogat csak hivatalosan, míg az 1600MHz-et már csak OC-val, de elképzelhető, hogy hibásan állított be valamit az alaplap. Pláne, hogy XMP-s a memó. És mennyi az az alap feszültség? 1.5V?

kaizinger: Nem feltétlenül. A Prime95 és a Furmark pedig sokkal jobbak.
0
0
0
0
kaizinger avatar
ha memória hiba lenne nem csak újra indulna hanem kékhalált kapna és szépen számolgatná a memóriát😃
aida is tökéletes és gpu streszelést is tud én kiprobáltam folyamatosan terheli az összes magot pl procin is 90-100 on
0
0
0
0
no avatar
XMS 4 x 2 GB DDR3-1600 PC3-12800 CL9 Memory Kit CMX8GX3M4A1600C9 by Corsair http://www.amazon.co.uk/dp/B002W4C9UQ/ref=cm_sw_r_udp_awd_7E4Asb0AZZP5N

Ilyen van benne.Feszültség szintén alapon van,a többit hol tudom megnézni?Mit értesz azalatt,h az alaplap miatt?
0
0
0
0
Cooley avatar
Ja, igaz, neked 95W-osod van, annál 0.2-vel alacsonyabb. Akkor a videokártyával sem lehet gond hűtésileg. Nézz meg akkor egy teljes terhelést, ha azzal van gond, akkor Prime95+Furmark alatt sokkal hamarabb előjön, mint játék alatt. Ha úgy sem lesz gond, akkor jöhet a memó. 😃
Szerk.: Sőt, most, hogy belegondolok... Milyen a pontos típusa a memó csomagodnak, és így OC-val milyen feszen megy, milyen órajel és milyen időzítés mellett? Memóriatesztelésre Prime95 Blend test, de az egyedi beállításokkal megtriplázhatod a felhasznált memóriamennyiséget, és csökkentheted 1 percre a teszt idejét 1 FFT méretnek. Valamiért most az az érzésem, hogy a 100%, hogy a memória a bűnös, de az alaplap miatt. Csökkentsd 1-gyel a memóriaszorzót vagy arányt, attól függően, hogy a te lapod bios-ában hogyan szerepel. Aztán játssz jó sokat! 😀 Ha akkor megszűnik ez a leállás probléma, akkor kitaláljuk, hogy mik a legjobb beállítások a memód számára.
0
0
0
0
no avatar
Felment 71-re a végén úgy,h bezártam a házat,bezártam az ablakot és még filmet néztünk közben.De tovább nem ment.
1.4?hmm a turbo evo szerint 1.228 ha jól emlékszem.
0
0
0
0
Cooley avatar
Prime95 In-place large FFTs tesztnél jobban semmi sem fogja felfűteni a procit! 😉 Ha amellett 67 fok, akkor bőven elég az a hűtés a procidra. Akkora órajelhez meg még nem kell plusz fesz, mert amúgy is 1.4-et kap gyárilag, persze totál feleslegesen. Akkor most nézz meg egy GPU terhelést Furmark-kal. Ha ott sem lesz semmi gond, akkor lődd be egyszerre a Furmark-ot és a Prime95-öt, aztán meglátjuk, mit szól a gép a teljes terheléshez.
0
0
0
0
no avatar
Na akkor ma adok neki azzal meg befűtök fullra.köszi a tippeket.
0
0
0
0
kaizinger avatar
keresztfát azért remélem kapot!
Most mondanám hogy hidegvérű gyilkos😃 de te a melegel nyírtad ki😆
0
0
0
0
no avatar
Aida jó ötlet, én úgy főztem procit, igaz gyári hűtővel 3.8Ghz mellett, q 9400 volt a szenvedő alany.😆
0
0
0
0
kaizinger avatar
elégnek kéne lennie!
esetleg szedd le még a aidát és abba streszeld!
0
0
0
0
no avatar
Közel 2 óra után leállítottam,40 fok körül mozog filmezés közben.Az előfordulhat,h a prime nem elég terhelés?
0
0
0
0
kaizinger avatar
de ha komolyabb baj van a gatyádat is ráfizetheted:/
0
0
0
0
no avatar
71 foknál járunk úgy,h a prime közben megy egy film is,mert már untam és bezárt ablaknál fűtünk.szervízzel az a bajom,h nem tudom hol értenek tényleg hozzá,az óradíjak meg húzósak.😀
0
0
0
0
kaizinger avatar
a legbiztosabb az lesz ha elviszed egy szervízbe igy láthatatlanba nem lehet megmondani:/
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció