Nekem ezt ajánlották nem rég: [LINK] Ez már elég nagy ház és nem csak 3 kari fér bele mint a corsair vengeance c 70-be. Más ajánlat ezen kívül még nem jött. E-ATX,XL-ATX lapokat is fogad. Azt tudod milyen x 79-es lapot raksz bele?
4 vidikari 😲 azért az már vmi 😃hát sztem ha több vidikarit akarsz akk érdemesebb felső táposat venni mert sztem ugy több hely lesz a kis drágáknak :$ de ebben nem vagyok vmi jó ugyh ez csak 1 tipp
Üdv! Egy 4! videokártyával működő pc-t szeretnék összerakni, x79 alaplappal i7 proc vízhűtéssel, sajnos fogalmam sincs hogy milyen házat kell ehhez a szerkezethez venni. Értelemszerűen nem szeretném ha megizzadna a dobozban minden, de azért árban jó lenne a realitások talaján maradni. mondjuk 30 ezer körül gondolkodnék...Amit kinéztem: Corsair Vengeance c70...? Megköszönném a tanácsokat!
Nekem most fractal desing core 1000 gépházam van. Aki kis micro atx es gépre vágyik annak jó választás lehet kb 8000ft volt. Kívül belül feketére van lefújva nagyon letisztult kivitelezés. Nekem nagyon bejött ennyi pénzért. A célom a minél kisebb gép volt.
Zgamer93: TT házat akkor vegyél, ha ütnek, volt benne szerencsétlenségem. Az mellékes, hogy a gyári ventik kritikán aluliak, gombok tekerők ki/leesnek, mellékesen zajos a ház, ez a rettentően "vastag" és jól illesztett lemezeknek köszönhető, szarok a kábelcsatornák, többi negatívumot nem sorolom.
Nekem személy zserint nem tetszik. Egyedül az oldalplexis része jön be. 😆 A ház eléggé egyedi vélemény alapján szokott lenni. De leginkább az a legfontosabb, hogy jól szellőzést biztosítson, ne legyen 120 kg, meg persze azért ne hányja le az ember, ha éppen ránéz.
http://www.amazon.com/ASRock-GeForce-Motherboard-N68-VS3-UCC/dp/B005A0B4AA
ASROCK N68VS3 UCC
Ez az alaplap belefér-e egy ilyen gépházba?
http://haloorshop.hu/HAZTTVN40001W2N
Thermaltake VN40001W2N Commander MS-I
Engem nagyon nem érdekel hogy néz ki a gépház csak elférjen benne minden + jó szellőzés azt annyi nem arra fogok menni hogy robot legyen 😃 meg sztm az se aki inkább venne belőle egy jobb procit vagy ilyesmit 😃
FunkyVodka:Mind a kettőnek jò a szellőzése, de ne mond h te megvennél egy olyan gépházat ami nem tetszik, szal a mondatodnak a második felét kicsit furcsállom. 😀 de köszi.
Update:55 perce fut a memtest ,0 errors eddig.
Azt írja,h pass complete,no errors,press esc to exit.
De még dolgozik,ez normális dolog?Meddig tart ez a teszt?
Update2:közel 2 óra után megállítottam a memtestet,semmi hiba.
Most futtatom a prime95-öt és a furmarkot egyszerre,75-ig kúszott fel az első tesztnél a cpu,most húztam a kártyán is,1000/1280mhz-en megy,fullscreen,1920x1080 felbontással,8x élsímítással.átlag fps 8😀.Viszont a vga hőmérséklete 10 fokkal alacsonyabb mint gyári mhz-en!ez hogy lehet?
De nálam csak egyszer volt kékhalál ami a vga visszábbvétele után nem jött többet.Viszont a leállás jelen van.Megnézem a beállításkat először,aztán jelentkezem.Ha van rá mód,hagynám 1600-on futni,de ha nem lesz jó akkor vissza alapra és csak a cpu lesz húzva.
Bootolható pendrájvval is működik. ([LINK])
Nála mondjuk kékhalálok nincsenek, hanem szimplán leáll a gép, aztán nem indul újra.
És ez tipikus OC hibának tűnik, de mivel a procival nincs gond, ezért maradt a memó, mint utolsó lehetőség.
Cooley: Ez a verzió csak lemezzel működik (iso). Ha rossz az időzítés akkor is hibázik de általában akkor be sem kapcsol. Ha hibás a memória akkor azt általában pár másodperc alatt jelzi. Volt nálam pár napja egy gép ahol a hibás modulnál 5-10 másodpercen belül hibát jelzett. Ott a memória okozta a rejtélyes kékhalálokat. Elképzelhető hogy olyan területen van a hiba amit a vindows alap esetben nem használ és csak akkor jelentkezik a hiba ha a hibás területre ír/olvas a rendszer.
Vagy ugyan ezt pendrájvval, ha nincs kéznél DVD, bár nem hiszem, hogy bármi gond lenne a memóriával, csak a beállításokkal, akkor pedig elképzelhető, hogy hiba nélkül lefut, akkor is ha nem teljesen stabil a beállítás.
Nem könnyű eset, de kizárásos alapon hardveres probléma, nem táp, mivel csere előtt és után is csinálja, a procit is kizártuk, a videokártya nem valószínű, ahogy a HDD sem, így csak a lap és a memó maradt. Viszont így meg az a furcsa, hogy csak akkor jelentkezik, amikor te játszol, vagy szimplán a véletlen műve. Minden esetre ha a memóval sincs gond, akkor a lapot igazából csak cserelappal lehet letesztelni. És a gond, hogy ilyennel nagyon szervizbe se lehet vinni, mivel nem rendszeres a probléma, és nem biztos, hogy reprodukálható.
Slevin: Ezt bontsd ki írd ki egy lemezre: [LINK] Állísd át a bootolást a DVD meghajtóra és hagyd hogy végig fusson. Ha nem jelez hibát akkor nem a memória a hibás, én mindig ezzel kezdek miután összeraktam egy gépet.
Ahha,így már tiszta.Pont most néztem az Asus honlapján,hogy ha jól értelmeztem,akkor 1333-ig jó,OC-val 2000-ig.Megnézem délután.Volt kékhalál egyszer,miután meghúztam a kártyát is 1100/1300-ra Sapphire trixx programmal.Most azt hiszem 1000/1250-re van állítva a max setup.
Slevin: CPU-Z, memory fül. Azt értem alatta, hogy 1333MHz-es modulokat támogat csak hivatalosan, míg az 1600MHz-et már csak OC-val, de elképzelhető, hogy hibásan állított be valamit az alaplap. Pláne, hogy XMP-s a memó. És mennyi az az alap feszültség? 1.5V?
kaizinger: Nem feltétlenül. A Prime95 és a Furmark pedig sokkal jobbak.
ha memória hiba lenne nem csak újra indulna hanem kékhalált kapna és szépen számolgatná a memóriát😃
aida is tökéletes és gpu streszelést is tud én kiprobáltam folyamatosan terheli az összes magot pl procin is 90-100 on
Ja, igaz, neked 95W-osod van, annál 0.2-vel alacsonyabb. Akkor a videokártyával sem lehet gond hűtésileg. Nézz meg akkor egy teljes terhelést, ha azzal van gond, akkor Prime95+Furmark alatt sokkal hamarabb előjön, mint játék alatt. Ha úgy sem lesz gond, akkor jöhet a memó. 😃
Szerk.: Sőt, most, hogy belegondolok... Milyen a pontos típusa a memó csomagodnak, és így OC-val milyen feszen megy, milyen órajel és milyen időzítés mellett? Memóriatesztelésre Prime95 Blend test, de az egyedi beállításokkal megtriplázhatod a felhasznált memóriamennyiséget, és csökkentheted 1 percre a teszt idejét 1 FFT méretnek. Valamiért most az az érzésem, hogy a 100%, hogy a memória a bűnös, de az alaplap miatt. Csökkentsd 1-gyel a memóriaszorzót vagy arányt, attól függően, hogy a te lapod bios-ában hogyan szerepel. Aztán játssz jó sokat! 😀 Ha akkor megszűnik ez a leállás probléma, akkor kitaláljuk, hogy mik a legjobb beállítások a memód számára.
Felment 71-re a végén úgy,h bezártam a házat,bezártam az ablakot és még filmet néztünk közben.De tovább nem ment.
1.4?hmm a turbo evo szerint 1.228 ha jól emlékszem.
Prime95 In-place large FFTs tesztnél jobban semmi sem fogja felfűteni a procit! 😉 Ha amellett 67 fok, akkor bőven elég az a hűtés a procidra. Akkora órajelhez meg még nem kell plusz fesz, mert amúgy is 1.4-et kap gyárilag, persze totál feleslegesen. Akkor most nézz meg egy GPU terhelést Furmark-kal. Ha ott sem lesz semmi gond, akkor lődd be egyszerre a Furmark-ot és a Prime95-öt, aztán meglátjuk, mit szól a gép a teljes terheléshez.
71 foknál járunk úgy,h a prime közben megy egy film is,mert már untam és bezárt ablaknál fűtünk.szervízzel az a bajom,h nem tudom hol értenek tényleg hozzá,az óradíjak meg húzósak.😀
minimum egy CM: cosmos 2😃
Erről a házról mi a véleményetek? http://www.silverstonetek.com/products/TJ10-WNV.php
Xigmatek Asgard II ablakos (vízhűtésre nincs felészítve)
http://www.argep.hu/trend/XIGM/Xigmatek-asgard-II-ablakos.html
Zalman Z5 Plus
http://www.argep.hu/product_2214151.html
20k környékén ezt ajánlom: Corsair Carbide 300R
ASROCK N68VS3 UCC
Ez az alaplap belefér-e egy ilyen gépházba?
http://haloorshop.hu/HAZTTVN40001W2N
Thermaltake VN40001W2N Commander MS-I
1. NZXT Phantom 410
2. Xigmatek Talon Midi-Tower
Melyik érné meg jobban illetve melyik lenne jobb?
Update:55 perce fut a memtest ,0 errors eddig.
Azt írja,h pass complete,no errors,press esc to exit.
De még dolgozik,ez normális dolog?Meddig tart ez a teszt?
Update2:közel 2 óra után megállítottam a memtestet,semmi hiba.
Most futtatom a prime95-öt és a furmarkot egyszerre,75-ig kúszott fel az első tesztnél a cpu,most húztam a kártyán is,1000/1280mhz-en megy,fullscreen,1920x1080 felbontással,8x élsímítással.átlag fps 8😀.Viszont a vga hőmérséklete 10 fokkal alacsonyabb mint gyári mhz-en!ez hogy lehet?
Gaboo7: Oké, de a Rufus, amit linkeltem, iso-ból tud bootolható pendrájvot készíteni, ugyan úgy, ahogy egy DVD-vel csinálná. 😀
Slevin: Futtasd le a tesztet és azonnal ki lehet szűrni a memóriát...
Nála mondjuk kékhalálok nincsenek, hanem szimplán leáll a gép, aztán nem indul újra.
És ez tipikus OC hibának tűnik, de mivel a procival nincs gond, ezért maradt a memó, mint utolsó lehetőség.
Nem könnyű eset, de kizárásos alapon hardveres probléma, nem táp, mivel csere előtt és után is csinálja, a procit is kizártuk, a videokártya nem valószínű, ahogy a HDD sem, így csak a lap és a memó maradt. Viszont így meg az a furcsa, hogy csak akkor jelentkezik, amikor te játszol, vagy szimplán a véletlen műve. Minden esetre ha a memóval sincs gond, akkor a lapot igazából csak cserelappal lehet letesztelni. És a gond, hogy ilyennel nagyon szervizbe se lehet vinni, mivel nem rendszeres a probléma, és nem biztos, hogy reprodukálható.
kaizinger: Nem feltétlenül. A Prime95 és a Furmark pedig sokkal jobbak.
aida is tökéletes és gpu streszelést is tud én kiprobáltam folyamatosan terheli az összes magot pl procin is 90-100 on
Ilyen van benne.Feszültség szintén alapon van,a többit hol tudom megnézni?Mit értesz azalatt,h az alaplap miatt?
Szerk.: Sőt, most, hogy belegondolok... Milyen a pontos típusa a memó csomagodnak, és így OC-val milyen feszen megy, milyen órajel és milyen időzítés mellett? Memóriatesztelésre Prime95 Blend test, de az egyedi beállításokkal megtriplázhatod a felhasznált memóriamennyiséget, és csökkentheted 1 percre a teszt idejét 1 FFT méretnek. Valamiért most az az érzésem, hogy a 100%, hogy a memória a bűnös, de az alaplap miatt. Csökkentsd 1-gyel a memóriaszorzót vagy arányt, attól függően, hogy a te lapod bios-ában hogyan szerepel. Aztán játssz jó sokat! 😀 Ha akkor megszűnik ez a leállás probléma, akkor kitaláljuk, hogy mik a legjobb beállítások a memód számára.
1.4?hmm a turbo evo szerint 1.228 ha jól emlékszem.
Most mondanám hogy hidegvérű gyilkos😃 de te a melegel nyírtad ki😆
esetleg szedd le még a aidát és abba streszeld!