Milyen gépházat vegyek?

Szerző: philips20, 2009. November 22., téma
Fórum » Asztali PC
kiváncsivagyok mit ajánlotok :d
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Joker avatar
pcguru22 írta:
Két napja érkezett meg vélemény?
https://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2011/1710/thermaltake-commander-ms-i-mid-tower-gamer-case-1-b.jpg

Jó huzatos😀 Biztos megfáznak benne a cumók😃
0
0
0
0
pcguru22 avatar
Két napja érkezett meg vélemény?
https://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2011/1710/thermaltake-commander-ms-i-mid-tower-gamer-case-1-b.jpg
0
0
0
0
greenmelon avatar
A CM Elite 311-et csak ajánlani tudom. Mindössze 8e forint de olyan funkciói vabbak mint a nagyoknak: elforgatott HDD keret melynek a felső része kivehető, így bármekkora VGA belefér; kábelmenedzsment; alaplaptálcán kivágás; alsó táp.

Mondjuk én egy 30 ezres Corsairt fogok venni, mert az teljesen megfogott. 😆
0
0
0
0
RapStyle avatar
niteforce írta:
RapStyle írta:
Én azt mondom, ha valaki olcsó de hatékony házat akar venni ami jó is, akkor CM ELite alá ne adjon. A régi gépekhez persze jók ezek az Asus, Gigabyte,stb... házak, de az újabbakhoz már illendő egy minimum ilyen 311/335-ös ház.

Vagy ott a használt, én 4500-ért vettem a cooler master centurion 5-ömet. .
Kitisztítottam, és mint az új. Ezeknek az olcsó fosoknak a vásárlását én sem javaslom, ugyanannyiért inkább egy márkás használt.

Nekem is szar házam volt, és ordított minden cooler a táp melegedett, rezonált, nem volt jól szerelhető, ventit fel kellett fúrni.
Újban meg tök kusba van minden, pedig a gyári hűtő van mind a VGA-n, mind a CPU-n, a táp sem melegszik szinte semmit.

Használtan is lehet találni kiváló házakat. AZ ilyen házaknak max egy kis karc/horpadás szokott lenni (extrém esetben csak por) de ezeket lehet korrigálni.
Az meg a másik, a márkásabb házak lehet hogy valamivel drágábbak, de viszont jobban össze vannak rakva, így nem esik szét a ház mikor beindul nak a Cooler-ek.

Nekem régen FSC házam volt, és megmondom őszintén elég csöndes volt ahhoz képest.
0
0
0
0
niteforce avatar
RapStyle írta:
Én azt mondom, ha valaki olcsó de hatékony házat akar venni ami jó is, akkor CM ELite alá ne adjon. A régi gépekhez persze jók ezek az Asus, Gigabyte,stb... házak, de az újabbakhoz már illendő egy minimum ilyen 311/335-ös ház.

Vagy ott a használt, én 4500-ért vettem a cooler master centurion 5-ömet. .
Kitisztítottam, és mint az új. Ezeknek az olcsó fosoknak a vásárlását én sem javaslom, ugyanannyiért inkább egy márkás használt.

Nekem is szar házam volt, és ordított minden cooler a táp melegedett, rezonált, nem volt jól szerelhető, ventit fel kellett fúrni.
Újban meg tök kusba van minden, pedig a gyári hűtő van mind a VGA-n, mind a CPU-n, a táp sem melegszik szinte semmit.
0
0
0
0
RapStyle avatar
0
0
0
0
Joker avatar
RapStyle írta:
Cooler Master Elite 311: 190 x 450 x 477
Cooler Master Elite 335: 189 x 425 x 485
asus ta-n21 : 180x408x400

húú az a pár mm nagyon sok. 😆

Meg hiába veszi azt az Asust, mivel az nem időtálló. VAgy is úgy értem hogy megveszi és később meg vehet másikat, viszont az ELite-vel erősebb konfigot is belerakva akkor is el lesz/lehet vele 😀 Meg sokkal design-osabb.
Arról nem is beszélve hogy annak az Asus-nak a levegő átjárása szinte 0, mert annyira tömzsi.

Jó lessz az.Nekem ez a kis ócska msi gépházam sem egy csúcs de mégis stabilan tartja a 30 fokot az alaplap.
0
0
0
0
kukoj avatar
185x410x480mm a mostani házam ekkora és nagynak találom O.o akkor kisebb nemis nagyon van ATX?
0
0
0
0
RapStyle avatar
Nem nehéz. Csak odafigyelés kérdése minden.
0
0
0
0
kukoj avatar
hátigen legutóbbi 2 alkalommal az volt 😃 (nem talicska hanem kiskocsi de majdnem 😆😉 Saját házat csinálni nehéz lehet? van 1 őskori házam lehet át alakíthatnám O.o
0
0
0
0
RapStyle avatar
Cooler Master Elite 311: 190 x 450 x 477
Cooler Master Elite 335: 189 x 425 x 485
asus ta-n21 : 180x408x400

húú az a pár mm nagyon sok. 😆

Meg hiába veszi azt az Asust, mivel az nem időtálló. VAgy is úgy értem hogy megveszi és később meg vehet másikat, viszont az ELite-vel erősebb konfigot is belerakva akkor is el lesz/lehet vele 😀 Meg sokkal design-osabb.
Arról nem is beszélve hogy annak az Asus-nak a levegő átjárása szinte 0, mert annyira tömzsi.
0
0
0
0
Joker avatar
ezeknél kisseb az asus ta-n21😀
0
0
0
0
RapStyle avatar
vagy Cooler Master Elite 335 😀
0
0
0
0
greenmelon avatar
Cooler Master Elite 311 😀
0
0
0
0
Joker avatar
kukoj írta:
Szerintetek melyik aza legjobb, legkisebb, könyen hurcolható ház amiben elfér egy nagyobbacska alaplap?😃

Nézd meg az asus midi tornyait pl ezt:Asus TA-N21 a mérete180x408x400 mm😃
0
0
0
0
kukoj avatar
Szerintetek melyik aza legjobb, legkisebb, könyen hurcolható ház amiben elfér egy nagyobbacska alaplap?😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
janoshka írta:
mostanában mindegyik gépháznál alul van a táp?

Igen😃
0
0
0
0
janoshka avatar
mostanában mindegyik gépháznál alul van a táp?
0
0
0
0
xCube avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Tudtok ajánlani valami jó gamer gépházat. Max 20.000- 30.000 ig. Ami fontos, hogy legyen plexi oldallapja, sok ventije, nem árt egy ventiszabályzó se, valamint hogy legyen bőven hely a nagyobb, hosszabb vga-nak is. (nem nekem lesz, hanem egyik ismerősömnek.)

Gamer címszó alatt azt kell érteni, hogy ne legyen szép egyszerű visszafogott, hanem inkább valami extrém kinézetű?
0
0
0
0
xCube avatar
Warrior1001HD írta:
kép

vagy?

kép

meilyik joBB??
veszek bele LED-es ventit😃

Milyen árban vannak?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Tudtok ajánlani valami jó gamer gépházat. Max 20.000- 30.000 ig. Ami fontos, hogy legyen plexi oldallapja, sok ventije, nem árt egy ventiszabályzó se, valamint hogy legyen bőven hely a nagyobb, hosszabb vga-nak is. (nem nekem lesz, hanem egyik ismerősömnek.)
0
0
0
0
gatya123 avatar
Hali, van valakinek Thermaltake V3 Black Edition gépháza? Fontos lenne...
0
0
0
0
DCMAN avatar
akor jóltudtam😃😃.megvan az uj házam😃.köszi!😉
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
DCMAN írta:
igen azért is nézegettem ezt is csak nemtudom eldönteni hogy melyik szinben venném meg ha erre esne a választásom.de azt joltudom hogy 4 ventit adnak hozzá?? 2 elöl 2x120mm-s, hátul 1x 120mm-s ,és felül 1x 170mm-s.??

Igen, annyit adnak hozzá. 2 elöl 1 hátul 1 fönt.
0
0
0
0
DCMAN avatar
igen azért is nézegettem ezt is csak nemtudom eldönteni hogy melyik szinben venném meg ha erre esne a választásom.de azt joltudom hogy 4 ventit adnak hozzá?? 2 elöl 2x120mm-s, hátul 1x 120mm-s ,és felül 1x 170mm-s.??
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Méretes/jól szellőző és rendszerhűtőkkel is el van látva szép számmal. Kivehetőek a HDD helyek, így akár még egy HD 6990-et is bele tudnál rakni. Teljesen kialakított, vízhűtés rendszerre is ki van építva ha arra lenne szükség. Szóval sokoldalú. És ami még fő, hogy szép is. (Főképp a fekete/zöld kompozíciós)
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
DCMAN írta:
tudtok valami jó minőségi gépházat mondani amibe van "anyag"nem fröccsöntöt szar.kb ugy 25e-ig.+ jól szellöző legyen .köszi!

isten igazábol a Coolermaster haf 912 plus házat néztem ki.De kérnék rola visszaigazolást hogy szerintetek tényle jó-e?

és még egy olyan kérdésem lenne hogy olvastam rola tesztet ott aztirja hogy elöl, hátul, és felül is van venti és csak az oldalso opcionális az-az oda nekem kell venni.viszont néztem rola youtubon videot a kibontásrol,bemutatásrol és ott csak elöl és hátul volt venti.Valaki tudja hogy akor most hány ventit adnak hozzá?

https://i1109.photobucket.com/albums/h435/marlonantonio/antecDF-10.png

Szerintem 25.000-es árhatárig nagyon jó vétel még az Antec DF-10. 2 alap rendszerhütő van benne + 1-et lehet még bele rakni. (2x 120mm + 1x 140mm TwoCool) (Szellözésileg gondok nem lehetnek, mivel az Anteck mindig is jó szellöző házakat gyárt/gyártott. (És tapasztalatból mondom hogy jók, mivel nekem is Antech házam van)

A Cooler Master HAF 912 plus ventillátorok személyében sokkal jobb, mivel 2x 120mm + 2x 200mm-es ventivel rendlkezik, Alapból 2 ventit adnak hozzá és ha akarjuk + 2-öt lehet még venni hozzá (AMi ha egy erös konfigról van szó, nem árt) De már elöl az a 200mm-es venti + hátul a 120mm-es venti is megteszi a dolgát.
Hátul az alsó ventillátor szabadon választható vagy 120 vagy 140mm-es változatban.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
DCMAN írta:
tudtok valami jó minőségi gépházat mondani amibe van "anyag"nem fröccsöntöt szar.kb ugy 25e-ig.+ jól szellöző legyen .köszi!

isten igazábol a Coolermaster haf 912 plus házat néztem ki.De kérnék rola visszaigazolást hogy szerintetek tényle jó-e?

és még egy olyan kérdésem lenne hogy olvastam rola tesztet ott aztirja hogy elöl, hátul, és felül is van venti és csak az oldalso opcionális az-az oda nekem kell venni.viszont néztem rola youtubon videot a kibontásrol,bemutatásrol és ott csak elöl és hátul volt venti.Valaki tudja hogy akor most hány ventit adnak hozzá?

Annyiért a legjobb vétel a Coolermaster HAF 912 Plus.😉
0
0
0
0
DCMAN avatar

0
0
0
0
Csatesz avatar
niteforce írta:
jó lesz, 2 dolgot változtatnék:
a HD6870 ből inkább sapphire-t vennék vagy MSI-t, ASUS-t.
a H61 deszkát cseréld egy H67-esre,

És az az alaplap miben különbözik?
0
0
0
0
Csatesz avatar
Video kártya marad! Alaplap amit nem tudok eldönteni!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
Akkor már inkább egy ASROCK H77M-re.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Csatesz avatar
Ez így jó? Minden stimmel együtt? 😀
Processzor: INTEL I3 2120 3,3GHz
Memória: 8GB 1333MHz
Videókártya: Gigabyte ATI HD6870
Alaplap: Asrock H61M/U3S3
Merevlemez: 500Gb Western Digital
Tápegység: Chieftec 500W
Egyedül az alaplapon filózok h proci is meg a vidi kari is jó így együtt!
0
0
0
0
Athis18 avatar
köszi a válaszokat 😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Nem semmi ház ez sem...
Azért oldalt az a 200mm-es venti nem hazudhat a szellőzés terén... 😃

Én szívem szerint egy Antec Twelve Hundred-et fogadnák el.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
MaximumGame írta:
kalashnikoff írta:
Cosmos 2 "kicsit" brutális 😆 bár az Enermax Fulmo GT se semmi.

Enermax Fulmo GT egy gagyi szar 😃 másolat.... szar

Ha te mondod.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
kalashnikoff írta:

Enermax Fulmo GT egy gagyi szar 😃 másolat.... szar
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Athis18 írta:
Hello-bello! Házat szeretnék venni, és tanácstalan vagyok márka téren. Modding alap jo lenne, de nem feltétlen kell, hogy plexi legyen az oldala. Esetleg tudtok ilyeneket? 😀

Cooler Master
Antec
Thermaltake
Corsair (Mondjuk ez a brutális configokhoz való, mivel a legolcsóbb házuk is 23.000Ft de viszont egy hatalmas tágas tért és jó szellőzést kapunk)
Sharkoon (sokan lenézik, pedig elég jó kis házakat csinálnak)

Ezek a "szerintem" jó márkák házak terén.
0
0
0
0
bluefire avatar
A Cooler Master 431 plus is jó 😀
0
0
0
0
Athis18 avatar
Devis írta:
cooler master 431
thermaltake v3

ezek jól néznek, tt-nél elég sok alternatívája van a v3-nak, nem beszélve a v4-nek.

Thermaltake V3 és V4 között gondolkodom. MIndkettőnek viszonylag barátságos az ára, csak nem tudom, hogy melyik lenne a jobb :S 😃
0
0
0
0
Devis avatar
cooler master 431
thermaltake v3

ezek jól néznek, tt-nél elég sok alternatívája van a v3-nak, nem beszélve a v4-nek.
0
0
0
0
Athis18 avatar
niteforce írta:
a cooler master az egyik legjobb

Tipust eseetleg tudsz mondani? mert azért vmi szart nem akarok venni. nem árt az se ha jol néz ki 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
a cooler master az egyik legjobb
0
0
0
0
Athis18 avatar
Hello-bello! Házat szeretnék venni, és tanácstalan vagyok márka téren. Modding alap jo lenne, de nem feltétlen kell, hogy plexi legyen az oldala. Esetleg tudtok ilyeneket? 😀
0
0
0
0
bgdzsaba avatar
maniacc írta:
bgdzsaba írta:
sziasztok! mi annak a haznak a neve amelyik kepe megjelenik a fooldalon levo hirek kozott? kek-fekete szinu es 4 ventilatora van ketoldalt.

Szerintem erre gondolsz: Aerocool Syclone Black II
LINK: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3979

IGEN, ez az. koszi 😆
0
0
0
0
maniacc avatar
bgdzsaba írta:
sziasztok! mi annak a haznak a neve amelyik kepe megjelenik a fooldalon levo hirek kozott? kek-fekete szinu es 4 ventilatora van ketoldalt.

Szerintem erre gondolsz: Aerocool Syclone Black II
LINK: https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3979
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
bgdzsaba írta:

ööö, ezt kicsit részletesebben kellene leírnod, mert a főoldalon a gépigény ajánlóknál szokott gép megjelenni, de akkor ott is van a neve. a hírek között meg nincs semmi gépház. Így addig nem tudunk segíteni, mivel kék-fekete 4 ventis ház annyi van a világon mint a 80éves Rozinéni születésnapi tortáján a gyertyák. (😆😉
0
0
0
0
bgdzsaba avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció